Tag: SOSfamilietag

december 22, 2016

December, de maand vol met feestdagen om met familie te vieren. Toch zijn er ook genoeg mensen die dit liever niet met familie zouden vieren of geen familie hebben om het mee te vieren. SOS Kinderdorpen startte de tag #SOSfamilietag om deze reden, om stil te staan bij mensen uit jouw familie (of die voor jou aanvoelen als familie). En dus sta ik, aan de hand van de 10 vragen, ook stil bij mijn familie.

#SOSfamilietag

  • Kun je jouw familie omschrijven?
  • Beschrijf in één woord wat familie voor jou betekent.
  • Hoe vaak zie jij jouw familie?
  • Wat maakt jouw familie bijzonder?
  • Wat is je verdrietigste familieherinnering?
  • Wat is jouw mooiste familieherinnering?
  • Wie uit de familie laat jou het meest lachen?
  • Hebben jullie een geliefd familierecept?
  • Wat zou jij in 2017 het liefst met de familie willen doen?
  • Wat is jouw familiewens voor 2017?

Voor ik alle vragen ging beantwoorden, ben ik meteen opzoek gegaan naar een foto van ons gezin. Iets wat natuurlijk voor mij wel echt centraal staat in het stukje familie. Het bleek nogal lastig om een foto te vinden waar we met zijn drieën op stonden en dus zie je hieronder de foto die ook op het geboortekaartje stond. Dani was hier 3 dagen oud. 

Dani and mom: #SOSfamilietag 

Kun je jouw familie omschrijven?
Het gezin waarin ik geboren ben bestaat uit mijn vader en moeder, mijn zus en ikzelf. Een vrij gemiddeld gezin van 4. De band met mijn zus is ook meer geworden dan vroeger, voor mijn gevoel. Natuurlijk maken we ook wel ruzie, maar we zijn er echt altijd voor mekaar. Ondanks dat we niet bij elkaar meer in de buurt wonen. Mijn ouders wonen hier wel vlakbij en die band is ook altijd prima. Er voor elkaar zijn, elkaar steunen en proberen het beste in de ander te vinden. Met de rest van mijn familie heb ik niet zo veel contact. Het is geen grote familie, ik heb nog maar 3 ooms (en aangetrouwde tantes) en in totaal 2 nichtjes en een neefje. Een oom en tante zien we nog met verjaardagen, de rest eigenlijk zelden tot nooit. Ook heb ik nog maar één oma.

Beschrijf in één woord wat familie voor jou betekent.
Steun.

Hoe vaak zie jij jouw familie?
Mijn moeder zie ik meermaals per week, die helpt vaak mee met Dani, terwijl ik haar weer meehelp met andere klusjes. Mijn schoonouders zie ik ook eens per week minimaal. Mijn zus en vader zie ik wat minder vaak en de rest van de familie sporadisch tot niet.

Wat maakt jouw familie bijzonder?
We zijn allemaal anders, maar ook dat werkt prima samen. Wanneer het nodig is, staat iedereen voor elkaar klaar.

Wat is je verdrietigste familieherinnering?
Ik kan niks bedenken wat het 'verdrietigste' is. Er zijn genoeg nare dingen gebeurd in de familie, zo heb ik nog maar een oma, zijn er genoeg langdurig/chronisch zieken in de nabije familie en hebben we een oom veel te jong verloren.

Wat is jouw mooiste familieherinnering?
De mooiste blijft denk ik wel de geboorte van Dani, op mijn eigen verjaardag nota bene. Een bijzonder cadeau!

Wie uit de familie laat jou het meest lachen?
We hebben een familie met een bijzondere humor, maar ik kan niemand in het bijzonder aanwijzen die me het meest laat lachen.

Hebben jullie een geliefd familierecept?
Nee die hebben we eigenlijk niet. Ik kom uit een gezin waar het normaal is om 'maar wat te doen' met het eten koken. Dit zie je ook terug op de recepten op de blog. Als ik een ding maak, maak ik ze alle keren anders. Zo geleerd zullen we maar zeggen.

Wat zou jij in 2017 het liefst met de familie willen doen?
Herinneringen maken, zoals we alle jaren doen!

Wat is jouw familiewens voor 2017?
Dat we aan het eind van 2017 allemaal elkaar nog een mooi 2018 kunnen wensen. 


Wil je meer weten over SOS Kinderdorpen? Kijk dan eens hier: Wat doet SOS

You Might Also Like

0 reacties