Sinterklaas minicupcakes

december 01, 2016

Dit weekend is het alweer Sinterklaas! Althans, eigenlijk maandag, maar wij vieren het dit weekend al. Voor Dani is het een hele happening, een spannende tijd die veel van hem vraagt. Ondanks dat hij met zijn net 3 nog niet alles ervan begrijpt. Dat er een man met een baard en een boel Pieten zijn, die hem voorzien van snoepjes en cadeaus, dat begrijpt hij wel. En dat hij overal deze man terug ziet, overal cadeaus ziet staan (die niet voor hem zijn) en dat hij alle avonden zijn schoentje vult of een liedje erbij zingt, dat maakt het allemaal nogal spannend. Dani trakteert graag bij de peuterspeelzaal en deelt graag wat kleine lekkere dingen uit. Dus ik haalde mijn minicupcake-machine weer voor de dag en ging aan de slag. Wil je ze ook maken? Lees dan lekker verder, hieronder staat het recept!

Voor meer Sinterklaastips: 

Sinterklaas minicupcakes
Wat heb je nodig?

  • 60gr kruidnoten
  • 60gr (soja)boter
  • 150gr speltbloem
  • 3tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 ei (of 2el bakpoeder + 1el olie + 2el water)
  • 50gr suiker
  • 125ml (soja)melk
  • 1/2 el speculaaskruiden
  • 40 losse kruidnoten (2 per mini cupcake, ik kwam uit op 20 cupcakes)
Zoals je ziet heb ik voor de liefhebbers een vegan optie gemaakt, zodat hij voor iedereen bruikbaar is. In het geval je voor een vegan optie gaat, raad ik je ook aan te checken waar je je kruidnoten haalt en zou ik kiezen voor Bolletje. En nee, dit is geen verkapte reclame en nee, ik ben niet spontaan vegan geworden. Maar ik hou er graag rekening mee voor de leuke medemens. 


Hoe maak je ze?
Meng het speltbloem met de bakpoeder, zout en de speculaaskruiden. Schep 1 eetlepel van dat mengsel door de 60gr kruidnoten. Hierdoor blijven ze beter op hun plek in het deeg straks. Zet beide aan de kant. 
Klop de eieren en de suiker (of je bakpoeder met olie en water, in combi met de suiker). Voeg daarna aan dit mengsel de boter (kamertemperatuur of warmer) en melk toe en roer dit goed door elkaar met een garde. Voeg dit daarna toe aan het bloemmengsel en roer dit goed door. Dit mengsel mag gewoon klonten hebben en roer vooral niet te lang. Hier wordt je deeg er stug en droog van. Voeg als laatste de pepernoten toe en roer nog een paar keer goed om. 


Plaats je minicupcakes in papieren vormpjes in een minicupcakevorm of in een minicupcakemachine, en druk erna nog 2 pepernoten per cupcake in de bovenkant. Bak ze af in een op 180 graden voorverwarmde oven voor 20 minuten, of bak ze 10 minuten in de machine. 

Even laten afkoelen en klaar om te smullen!


Bekijk ook eens: Vegan Red Velvet Cupcakes

Staan deze cupcakes dit weekend of maandag ook op tafel? Mocht je er niet uit komen of vragen hebben, stuur me gerust een berichtje: hieronder, via een mailtje (zie: contact), via instagram of facebook. Tag je me als je ze hebt gemaakt? Ik vind het super leuk om te zien wat jullie er van maken! Succes met bakken... en smullen!

You Might Also Like

0 reacties