Shop Saturday #19

december 24, 2016

Iedere zaterdag introduceer ik een (web)shop of merk waarvan ik vind dat het de moeite waard is om eens te zien. Zo ook deze zaterdag. Via Etsy kwam ik terecht bij een bijzondere webshop. Eentje waar je instant verliefd op wordt als je het ziet. Althans, ik wel!

BigStuffed


Bigstuffed is een merk met enkel grote knuffels, gemaakt voor kids en gewaardeerd door volwassenen. Alle knuffels worden ontworpen in Parijs en worden gefabriceerd in Bretagne. Waar het ooit begon bij een albino octopus als kraamcadeau, is dit zijn eigen leven gaan leiden en kwam er een collectie met grote albino knuffels en aanverwanten. 

Er zijn verschillende soorten walvissen, verschillende neutrale tinten, sommige hebben een andere tint buik en er zit verschil in maat, van 56 cm lang (small) tot wel 130cm lang (ferry whale). Ze zijn bijzonder om te zien, hebben een bijzondere doch vriendelijke blik in de ogen. En zijn voor de ouders mooi om te zien. 

De roggen zijn er alleen in formaat 'small', 89 cm lang dus. Niet erg klein als je het mij vraagt, maar voor BigStuffed een klein formaat. Door hun platte vorm kunnen ze ook gebruikt worden als sierkussen op bed, de bank of in ergens mooi in de slaapkamer.

Deze octopus houdt een paar eieren vast, een van de nieuwe vormen van BigStuffed. Als ik eerlijk moet zijn, lijken deze me minder leuk om mee te spelen dan de rest. Desondanks wanneer je een grote knuffel hebt, zijn ze wel erg leuk erbij om de fantasie nog meer te laten spreken en zijn dus ideaal om te gebruiken in het spel.

Mijn meest favoriete vorm van BigStuffed is denk ik wel de octopus. De kleintjes zijn 60cm lang en de grote maar liefst 1 meter lang! Dit was de eerste knuffel die ik van ze zag en ik was op slag verliefd. Een bijzondere vorm, de vriendelijke oogopslag en het prachtige materiaal gebruik zorgen dat dit knuffels zijn waar je je hart nog aan verliest (of je portemonnee, ze zijn niet goedkoop!).

Ook een nieuwe vorm in de collectie zijn de zeesterren. Door hun platte vorm zijn ze ook te gebruiken als sier of speelkussen, staan ze ook leuk op de bank of op de kinderkamer. Ze komen in verschillende maten tussen 55cm doorsnee tot en met 158cm doorsnee en nog een aantal maten er tussenin. Keuze genoeg zodat er ook een formaat bij zit wat voor jou prettig werkt.

De grootste walvis van allemaal is de Ferry Whale. Deze knuffels zijn 130 cm lang en op zijn breedst 51 cm in doorsnee. Leuk om mee te spelen, mooi om neer te leggen en wanneer je een tochtrol zoekt die prachtig is in het zicht, zit je met deze walvis ook niet verkeerd. Dat het een prachtige aanwezige verschijning is, is zeker.

Een bijzondere vorm om te zien is de zeekoe. Wat een schatjes zijn het. Met hun 77cm lang niet extreem groot in vergelijking met de rest uit hun collectie, maar zeker niet minder mooi. Ook deze knuffels komen in de bekende kleuren uit de collectie.

Deze pinguïns zijn niet zo groot (33 cm hoog tot 46 cm hoog), maar zijn wel enorm lief om te zien, zeker wanneer ze samen staan. Het nepbont (zoals ze het noemen) op de buik geeft ze een enorm knuffel gehalte, tezamen met de gemeleerde joggingstof voor de bovenkant die ze weer een bijzondere look geeft.

Tijdloze knuffels met een bijzondere opslag. Ik ben er fan van. Jij ook? 

You Might Also Like

0 reacties