Mueslirepen

december 21, 2016

Als gezond tussendoortje hoor ik al jaren over muesli repen. Trouwens ook gewoon als gezonde lunch. Ze zijn lekker, zitten vol vezels en zijn minder ongezond dan een flinke koek van hetzelfde formaat. Toch staat het me vaak tegen dat er bergen aan ingrediënten in zitten, veel dingen die je niet nodig hebt, maar enkel ervoor zorgen dat je muesli reep wel maanden tot jaren houdbaar is. Ze zijn natuurlijk nog lekkerder en ook nog eens gezond als je ze zelf maakt.

Ook lekker als tussendoortje: Bananenbrood

Zelf maken is ook precies wat ik ging doen. Met een paar overrijpe bananen ging ik aan de slag. Ik voegde wat ingrediënten toe, zoals chiazaad en goji bessen (het klinkt bijna hipster!), en ging aan de slag. Met als resultaat deze heerlijke zelfgemaakte muesli repen. Om lekkere trek tussendoor te stillen of om gewoon te eten als ontbijtje. Wil je weten hoe jij ze ook kan maken? Dat lees je hieronder. 

Mueslirepen
Dit recept is goed voor zo'n 10 tot 12 muesli repen. Verwarm de oven voor op 180 graden voor je start.

Wat heb je nodig?

  • 2 rijpe bananen (hoe rijper, hoe beter)
  • 90 gr havermout
  • 2 el chiazaad
  • 1 el kaneelpoeder
  • Handje ongezouten noten (ik gebruikte cashewnoten en walnoten)
  • Handje gedroogde goji bessen
  • 20 gr pure chocolade (nibs, drops of een reep in stukjes gehakt)

Prak de bananen tot ze een papje vormen. Meng erna de havermout, chiazaden en kaneelpoeder erdoor en zorg dat alles goed aan elkaar plakt. Je zult merken dat het een vrij droog mengsel wordt. Daarna voeg je de laatste ingrediënten er doorheen. Met de chocolade koos ik voor een reep (de rest was niet voorhanden) en deze hakte ik in stukjes. Spatel alles nog eens goed door elkaar.

Ook een lekker recept om eens te proberen: Mug Cake

Leg een stuk bakpapier in een cakevorm. Hiermee krijg je straks de grote muesli reep er in een keer makkelijk uit. Doe je mengsel daarna in de cakevorm en druk dit goed aan. Hoe beter aangedrukt, hoe steviger je reep is en dus minder uit elkaar brokkelt als je hem wil eten. Als deze goed zit, bak je hem af in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. Als hij klaar is, snij dan gelijk repen van je grote blok. Eenmaal dat hij afgekoeld is, is het wat lastiger snijden. En eet smakelijk!
Zorg dat je je repen goed verpakt, zodat je er een paar dagen van kan eten (in plaats van alles in een dag). Bewaren in een bakje is natuurlijk beter voor het milieu dan plastic zakjes die je weggooit na gebruik. 

Eet jij binnenkort ook je eigen gemaakte muesli repen? 

You Might Also Like

0 reacties