Mooiste vakanties

december 18, 2016

Ook deze zondag staat weer in het teken van een onderwerp uit de 30 days blog challenge. Eigenlijk was het onderwerp 'mooiste vakantie', maar omdat ik natuurlijk niet kan kiezen neem ik je gewoon mee naar een aantal mooie plekken van de afgelopen vakanties. Want alle vakanties zijn mooi natuurlijk en ik weet echt niet welke ik nou als mooiste moet bombarderen.

Dublin
Een korte vakantie naar het mooie Dublin. Alweer een aantal jaar geleden ben ik daar met mijn zus heen geweest en hebben we de mooiste dingen gezien. We verbleven in een hotel nabij het centrum (op nog geen 5 minuten lopen!), hadden een pub bijna onder het hotel en hebben maar een deel van de stad uitgeplozen, zo groot hij was. Hieronder zie je trouwens Molly Malone, het boegbeeld van Dublin, ook bezongen door de Dubliners, een visverkoopster die rond 1734 is overleden en begraven op het kerkhof van Saint John's.


Wales
Mijn ouders zijn fan van Groot Brittannië en dus ben ik er ook geweest. In de omgeving van Wales wel te verstaan. Een prachtige omgeving met veel cultuur, mooie natuurstukken en leuke dorpen en stadjes. Super vriendelijk volk, leuke dorpjes met bijvoorbeeld boekenmarkten (aanrader!) of het lieve Hay-on-Wye, wat volledig vol staat met kasten met boeken. Er is te veel daar te zien om een klein stukje over te schrijven.

Praag
Een weekje weg met mijn zus, waarin we Praag gingen verkennen. We hadden een speciale rondleiding in een museum, zagen de stad, verbleven vlakbij de metro en gingen zelfs naar de dierentuin. Prachtig weer, veel te zien. En ja, ook wij hebben het astronisch uurwerk van Praag gezien. Die klok heeft de tijd van Praag aan, de tijd in een verdeling van 12 uur van zonsopgang tot zonsondergang (de ongelijke uren), de tijd in 24 uur (de zogenaamde Boheemse uren), de plaats van de zon in de dierenriem en ook nog de sterrentijd. Onderstaande foto schoot ik overigens vanaf de dierentuin, bovenop de berg/heuvel bij Praag.

Ardennen
Wederom een vakantie met mijn zus. We zaten vlakbij Stavelot, een prachtig dorpje waar we graag vanaf de Abdij gingen wandelen (en bijvoorbeeld hier uit kwamen, zie foto). Verder is er in de buurt Malmedy, Spa, Coo (met de watervallen van, en natuurlijk Plopsa Coo). Deze plek zijn we later met mijn schoonfamilie weer op gaan zoeken. En wederom was hij prachtig!

Elzas
Met een korte vakantie besloot ik met mijn ouders naar de Elzas te gaan. Een prachtige omgeving in Frankrijk, maar dan met een boel Duitse kenmerken, zoals de vakwerkhuisjes. We zagen er Eguisheim, een volledig rondlopend dorpje, Riquewihr, waar je bovenin een leuk kerstwinkeltje vindt en onderin een post museum. En tussenin een berg leuke winkels, terrasjes etc. En dan vergeten we Hunawihr niet, waar het wemelt van de ooievaars en alle souvenirswinkels hier items mee verkopen. De uitgelichte foto is overigens in het Ecomusée d'Alsace, een openluchtmuseum daar (waar ik ook nog lekker jong doorheen hobbelde. Ze vinden me allemaal oud, weet je nog?)

Goed, ik kan er nog een boel opnoemen, maar noemde er vlug 5. Ook heb ik nog een boel prachtige vakanties gehad in Duitsland, ben ik nog naar Oostenrijk geweest (waar je in een van mijn eerdere, niet meer bestaande, blogs over kon lezen), heb ik Luxemburg gezien, Frankrijk bij Mont Saint Michel, zag ik meerdere delen van Spanje en ben ik zelfs op vakantie geweest in ons eigen kikkerlandje. Allemaal prachtige omgevingen. Zoals je ziet, mij maak je al blij met een mooie wandelomgeving en een berg cultuur. En winkels.

Kun jij wel kiezen tussen jouw vakanties? Wat was jouw favoriet?


Deze blog is geschreven vanuit een artikelonderwerp 'Mooiste vakantie' vanuit de 30 days blog challenge van Hare Maristeit. Iedere zondag lees je een artikel bij mij op de blog die ik schrijf vanuit een van de 30 onderwerpen die er staan bij de challenge. Wil je meer artikelen lezen die ik schreef van deze challenge, kijk dan eens hier: 30 days.

You Might Also Like

0 reacties