Mevrouw, Wifi is voor de jeugd

december 15, 2016

Vorige week vond ik Sinterklaas het nodig dat mijn oude camera eens vervangen werd. Het klikkertje, een compact camera, was al jaren oud en inmiddels zo slecht geworden dat alle foto's bestonden uit blokken, vlekken, plekken en nog meer blokken. Geeft niks zou je zeggen, maar mijn fototoestel gaf slechtere foto's dan de mobiel van mijn vader. En die heeft geen hoogstaande camera erop, maar wel nog netter ogende foto's dan die van mijn klikker. Niks tegen de telefoon van mijn vader natuurlijk, maar wanneer een fototoestel nog slechtere foto's maakt wordt het tijd tot nadenken.

En dus plaatste ik na mijn nergens op uit lopende zoektocht (bomen, bos.. je kent het wel) een oproepje op Instagram, waar lekker op werd gereageerd met tips. Voor mijn gevoel twijfelde ik zelf voornamelijk tussen een spiegelreflex en een powerzoomachtiggeval (is dat een woord Alissa? Ja, ik vind van wel. Schrijf hem er vanaf nu maar bij in je Dikke van Dale). Zo'n laatste geval had ik eens van Fuji en ik was er mega happy mee. Ik maakte er super veel en vooral ook mooie foto's mee. Vond ik dan toch. Dat geval werd slechter, ik verkocht hem en kocht een compact geval terug, dat lekker in mijn tas mee kon. Maar nu, een aantal jaar later, is hij versleten zijn de foto's qua kwaliteit gewoon echt niks meer.
De Fuji, in mijn 'jeugdige' jaren. Want ik ben oud, blijkbaar.
Dus plaatste ik die vraag op instagram zoals ik zei. Er volgden met name tips voor spiegelreflex camera's. Als de lens verslijt, doet je body dat nog niet. Een stuk handiger toch? Scheelt kosten in vervangen en je kunt er gewoonweg langer mee doen. Ik dacht nog aan mijn tijd op de kunstacademie, waar we (zo'n 10 jaar geleden was dat) werkten met spiegelreflexen van wel 4MP! Is me dat even ruig of niet? Niet te hard lachen, het gaat wel om 10 jaar geleden.

Na alle tips door te hebben gelezen op het bericht en in DM's (thnx mensen! Oprecht heel blij mee) gingen we naar de Media Markt. Via DM tips gehad van Jordi, die als fotograaf bij de Media Markt op de fotografie afdeling werkt (andere locatie), dus moesten er vast wel wat nuttige camera's staan. Inmiddels online wat ingelezen met nog een aantal mensen mijn zinnen gezet op een camera. Maar zoals ik ben moet ik die camera nog wel even vasthouden en doen. Ligt hij lekker in de hand, hoe zwaar weegt hij echt, hoe werkt het ook alweer? Hallo, het was 10 jaar geleden dat ik voor het laatst echt iets nuttigs deed met een spiegelreflex, buiten heel soms een klik om bij Wieke. Ik stap de afdeling op, spot dé camera en test er wat mee. Al vlug schiet er een medewerker mijn kant op, of hij me kan helpen. Yes, want ik vroeg me wel af wat nou voor mij de meerwaarde zou zijn van de IS lens ten opzichte van een lens zonder stabilisatie. Volgens hem was het voor mij, gezien het feit dat ik echt niet verder wilde gaan dan een instapmodelletje (goed is goed genoeg), niet nodig. Hij wees me daarna nog het eerdere model aan. Kon precies hetzelfde, het enige verschil was dat die geen Wifi had.

"Ja mevrouw. Wifi, dat is voor de jeugd van tegenwoordig. Niet voor mensen zoals wij.", zei de wit-grijze, zwaar kalende man. 


Je snapt dat ik verbouwereerd heb gekeken. Ik heb gewoon korting op het jongerenpakket bij de zorgverzekering, omdat ik dus nog binnen de leeftijd val. De jeugd van tegenwoordig... alsof ik meer te vergelijken ben met een man die mijn vader haast had kunnen zijn, dan met studerende jeugd. Op het feit na dan dat mijn man en kind ook rondliepen in de winkel. Uiteindelijk bleek dat er een actie liep waarop het artikel mét Wifi goedkoper uit kwam. Welgeteld vier euro, maar dan nog. De man verdween, ik keek nog even met mijn man naar het artikel, zocht in de voorraad en hoorde van een andere collega van de beste man dat het artikel wat ik wilde uitverkocht was. Dus uiteindelijk ben ik zonder camera naar huis gegaan. 
Maar je hebt nu toch wel een nieuwe camera? Ja die heb ik gekocht. Uiteindelijk bestelde ik online bij Cool Blue wel de camera. Dus inmiddels leef ik me bijna dagelijks uit met het heruitvinden van het werken met een spiegelreflex, ben ik net een klein kind in de snoepwinkel als ik de 50mm lens erop schroef. En wat betreft die uitspraak? Ik voel me natuurlijk nog zeer jeugdig (zoals mijn oma het zou noemen). Zo oud ben ik echt nog niet hoor! En zo oud oog ik ook nog niet. Toch?

You Might Also Like

2 reacties

  1. Jeej je hebt hem! en wat erg van die meneer haha,je bent helemaal niet oud en zo zie je er ook niet uit..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik word wel vaker voor fossiel aangezien hoor hahaha. En ja hij is er! Ben er zo blij mee :D als een kind in de snoepwinkel, lekker aan de slag ermee

      Verwijderen