Kerst in huis

december 13, 2016

Sinterklaas is de deur uit gegaan en zelfs de maandag van Sinterklaas nog hebben wij een kerstboom gekocht. Ik kan er heus een heel jaar naar uit kijken dat het weer kerst is. De markten, de kerstafdelingen bij tuincentra, de feestelijke kleding in de winkels, aangeklede winkelstraten, donkere avonden, een boom met lichtjes in huis. Maar ook de gezellige dagen met familie, ergens heen, samen dingen ondernemen en mensen thuis op bezoek waarmee je leuke dagen vult. Vaak wel met eten en cadeaus, maar dat is voor mij meer bijzaak dan hoofdzaak.

Ook leuk om te lezen: Christmas Time: Throwback 2015

Maar terug naar die boom en de aankleding in huis. Die maandag scoorden we dus een boom en op de woensdag kwam hij naar binnen. We laten hem altijd even acclimatiseren voor hij binnenkomt. Waar we vorig jaar een rietenrand om de boom hadden onderaan, heb ik die dit jaar op zolder gelaten en een rietenmand van zolder getrokken. Net iets minder breed van onder. De versieringen voor in de boom, voornamelijk hout, draadstaal en her en der een plastic bal, haalde ik van zolder en deed ik er samen met Dani in. Voor mij mocht hij nog wel iets minder vol, maar als het aan Dani en Martin ligt kan hij niet vol genoeg. De kleuren zijn nog altijd hout, wit, zwart, grijs, brons en koper. Op de foto hieronder zie je links nog een kerstman beeldje staan, die ik echt al jaren heb en nog steeds geweldig vindt. Een klein beetje kleur in huis kan met kerst geen kwaad. Rechts zie je een mand, nog gekocht bij de V&D (hoehoe! Collectorsitem dan toch? Haha) die straks gevuld gaat worden met cadeaus.

De muurplank heeft ook een kleine make-over gehad. Ik hing een letterslinger op van A Little Lovely Company. Ik had nog net genoeg om dit mee te maken, een ander deel zit verwerkt in een slinger die alle jaren weer opgehangen wordt bij Dani's verjaardag (je ziet hem in deze Weekly). Ook dit jaar zette ik het stenen rendier weer neer en de sterren, maar viste ook een volkswagenbusje van Dani uit zijn auto bak en knoopte er een kerstboompje op. De bank is dus best neutraal om te zien met veel wit en houttinten en een klein beetje zwart.

Wat er allemaal nog meer te zien is in huis? Het is niet bijster veel ingevuld met kerstartikelen, maar als je goed rond kijkt, zie je toch van alles. Zo zie je de kleine kerststal van Piet. Alle jaren mag de oude man weer aan het werk om kerstbomen (uh.. kerstboomen) te verkopen. Het is een klein miniatuurhuisje met verlichting en we vonden hem maar bij de Action. Toch moet dit kleine huisje alle jaren weer staan, omdat hij een herinnering met zich mee brengt. Mocht iemand er nog eens een kunnen vinden ergens of hebben en er vanaf willen. Wij hebben interesse!
Verder zie je nog meer:

  • Een kersttreintje. Deze rijdt inmiddels niet meer hoor, hij vliegt van de baan, de baan is geplakt en ook de zijkant laat af en toe los. Maar onze kleine treinenmonster vond hem te leuk. Dus zetten we hem gewoon weer neer.
  • Een koperkleurig rendier van de Ikea. Normaal zie je ze alleen maar in roze.. en roze is niet zo mijn ding. Maar afgelopen jaar hadden ze hem tijdelijk in een koperkleur en kreeg ik hem cadeau van mijn schoonmoeder. Een echt mooi item!
  • Kerstkussens op de bank. Op beide banken ligt een kerstkussen, maar er staat er voor deze keer maar een op de foto (vergeten de andere erbij te leggen... tja). Deze bevat kerstboompjes en de andere een mega rendier. 
  • Kaartjes slingeren op dit moment nog op tafel en op de kast. Zelf moet ik ze echt deze week schrijven en posten. Maar alle jaren zetten of hangen we de ontvangen kaarten wel ergens in de woonkamer. 
  • En nog een close-up van de boom en de kerstman erachter. 


Inmiddels is er nog wel een mini kerstboompje bij gekomen die we nog op zolder hadden liggen. Eentje waar van die fiberlichtjes in zitten. Verder is die dus niet versierd, want het is al een kermis genoeg als hij aan staat. Ook gebruik ik het hele jaar door ovenwanten met kerstbomen erop met een bijpassende schort. En de kersthanddoek en theedoek komt binnenkort ook weer uit de kast om te gebruiken in de keuken.

Wil je nog meer lezen en zien over kerst? Kijk dan eens bij deze tag: Christmas.

You Might Also Like

1 reacties