Ieks!

december 04, 2016

Daar gaan we weer. Iedere zondag een stukje vanuit de 30 day blog challenge van Hare Maristeit. Je weet wel, waar ik iedere zondag een onderwerp uit pik (lekker op chronologische volgorde, want zo ben ik) en lekker uit ga werken. Deze week stond hij daar, het onderwerp 'ik ben bang voor'. Ja, waar ben ik eigenlijk bang voor? Als moeder kan je al bang worden van ideeën wat er met je kind kan gebeuren bijvoorbeeld... Of wat de toekomst brengt? Of... Nou, ik ga het deze keer daar allemaal lekker niet over hebben. Waar dan wel over? Nou.. ik heb best wel een angst voor uh.. spinnen.


Geloof me, ik heb alle verhalen al gehoord over dat ze echt niet groot zijn, niks doen etc. Zelfs dat ze nuttig zijn voor die andere vieze dingen (muggen welteverstaan, die zoembeesten die tegenwoordig liever Martin eten dan mij). Ik kan het echt uitgillen en kan gerust staan trillen op mijn benen. Weghalen is al helemaal eng. Wat als hij me pakt? Nee, echt serieus, die beesten zijn echt enorm eng.

The worst nightmare
Soms zijn er ook nog eens van die situaties die het nog eens erger maken dan het al is. Zoals die keer dat ik aan het werk was bij mijn vorige werkgever en daar een spin met een doorsnee (poten en wel) van maar liefst 20cm (of was hij nog groter?!) op de muur spotte. Mijn collega meldde me al dat ze er een had gezien en had gedood, maar dat spinnen altijd samen komen. Dat was ook zo. Ik heb het uitgegild, ben de ruimte uit gevlucht en heb me op kantoor opgesloten, om daar vervolgens mijn leidinggevende te bellen. Inmiddels wilden cliënten hem al wel vangen hoor (met alle rotgeintjes van dien), maar toen mijn leidinggevende binnen kwam en hem zag vertrok ze ook. Yes! Het ligt niet alleen aan mezelf. Maar echt... ik heb er die nacht met slaapdienst niet om geslapen. Hij was vliegensvlug en gevangen was hij uiteindelijk niet. Ik ben die tijd erna ook niet meer in die ruimte geweest.

Een aantal jaar terug ging ik met Martin op vakantie. Je weet wel, zo'n lollig klein kamertje met schuine muurtjes boven je bed. Thuis zou je denken 'wat irritant, hier stoot je je nog eens aan', maar daar is het nogal standaard. Geeft niks natuurlijk, je denkt er wel aan als je wakker wordt. Tot je wakker wordt en er op dat stukje, vlak boven je hoofd een joekel zit! Ze zouden me thuis moeten hebben gehoord, wat een bijzonder gore ervaring was dat. En of ik nog goed heb geslapen daar nadien? Wat denk je zelf!

Laatst had ik nog zo'n nare aanvaring. Als het al niet vervelend genoeg is dat ik 's nachts eruit moet om te plassen, blijkt ook nog, nadat je eindelijk zit en bijna begint, dat er een spin net onder de pot uit schiet en zich verstopt vlakbij de pot! Ieks! Helaas stond de insectenspray niet in de wc, maar hij rook inmiddels wel fancy, toen ik hem probeerde weg te blazen met de luchtverfrisser. Ik heb hem erna ook niet meer gezien en ben uiteindelijk met volle blaas maar weer terug beland in bed...

Ook leuk om te lezen: 50 dingen waar ik vrolijk van word. Een fijn en wollig contrast tegenover mijn spinnenfobie. 

Deze blog is geschreven vanuit een artikelonderwerp 'Ik ben bang voor' vanuit de 30 days blog challenge van Hare Maristeit. Iedere zondag lees je een artikel bij mij op de blog die ik schrijf vanuit een van de 30 onderwerpen die er staan bij de challenge. Wil je meer artikelen lezen die ik schreef van deze challenge, kijk dan eens hier: 30 days.

You Might Also Like

0 reacties