Havermout Banaan Koekjes

december 14, 2016

Bananen zijn heerlijke stukken fruit. Alleen wat onhandig om te eten wanneer ze flink rijp worden. Meestal verwerk ik ze dan maar in een baksel. Niks lekkerder dan een eigen baksel met banaan. Het voordeel van zelf je tussendoortjes maken? Je weet precies wat erin gaat. Geen onnodige suikers of materialen om je producten lang goed te houden.


Dit vind je misschien ook wel een lekker recept: 

Zo doende ging ik deze week aan de slag met een aantal rijpe bananen en maakte heerlijke koekjes met maar drie ingrediënten. Makkelijker kan haast niet toch? En ze zijn ook nog eens super lekker! Krijg jij ook zin in deze lekkere koekjes bij het zien van onderstaande foto? Lees dan verder hoe jij deze super snel kan maken, met maar drie ingrediënten.

Havermout Banaan Koekjes
Dit recept is goed voor zo'n 12 koekjes. Verwam de oven voor op 180 graden voor je start.

Wat heb je nodig:

  • 2 rijpe bananen (hoe rijper, hoe beter)
  • 100gr havermout
  • 40gr pure chocoladestukjes (nibs, drops, of een reep in stukjes gehakt)


Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de twee bananen en doe ze in een kom. Deze prak je compleet. Het hoeft geen glad mengsel te worden, maar even goed prakken met een vork is wel nodig. Wat betreft die bananen, hoe rijper, hoe beter. Doe er daarna de havermout bij en meng dit goed door elkaar.

Wat betreft de chocolade: je kan kiezen voor nibs, stukjes pure chocolade druppels of gewoon een reep die je aan stukjes hakt met je mes. Ik deed het laatste. Deze meng je erna goed door het mengsel heen. Dan ziet het er ongeveer uit zoals op onderstaande foto.

Verdeel je mengsel tot ongeveer 12 koekjes. Ik maakte er bolletjes van en plette deze daarna op de bakplaat. Even goed plat aandrukken erop, zodat ze niet te dik zijn. Daarna plaats je de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bakt ze voor 20 minuten. Daarna even laten afkoelen en ze zijn knapperig en klaar om te eten.

Ik maak graag lekkere dingen met banaan en havermout. Heerlijk met het ontbijt, de lunch of gewoon tussendoor. Heb je nog meer rijpe bananen en wil je weten wat je er nog meer mee kan maken? Kijk dan eens hier:

Wanneer ga jij deze koekjes bakken?

You Might Also Like

0 reacties