Friday Favorites #14

december 02, 2016

Sinds kort heb ik Etsy hervonden. Ooit als pubermeisje was ik dik fan en in mijn voormalige blogs heb je er dan ook vaak wat over voorbij zien komen, onder andere ook met de Friday Favorites. Ik hervond het opnieuw en klik er graag lustig op los met het favoriet maken van items. Voor vandaag zet ik dan ook mijn 10 favorieten van deze week op een rij met items van Etsy. 

Even voor de duidelijkheid. Etsy is een community waar makers van over de hele wereld hun producten aanbieden. Je hebt nog nooit zoveel verschillende items bij elkaar gezien, met zoveel creativiteit en liefde gemaakt als op Etsy. Bijzonder hè? Vind ik wel! En dus is Etsy zeker wel een plekje die het benoemen waard is.


Deze Engelse maker houdt van simplistische (of door hun genoemd: minimalistische) items. Zo ook deze muurhanger, die juist opvalt door de grote ronde vormen en zijn prachtige eenvoud. Eentje die hier natuurlijk mooi aan de muur zou hangen, zonder meteen bombastisch aanwezig te zijn wanneer je dat niet wilt.
Via Noordic

Geurzakjes, als ik ze niet al zelf maak, kijk ik graag naar die van anderen. De laatste keer dat ik ze zelf maakte, waren onze lavendelplanten in volle bloei geweest en heb ik de toppen gedroogd om ze later toe te voegen voor een heerlijk luchtje. Maar het zien hoe mooi een setje kan zijn zoals deze, geeft me gelijk weer veel zin om zelf ook weer aan de slag te gaan. Mooie ombre kleuren staan rustig en trekken altijd meer mijn aandacht dan een bende kleurtjes en printjes bij elkaar. Dit prachtige setje wordt trouwens gemaakt in Ohio, VS. Een eindje weg dus!
Via Gardenmis

Deze kleine ketting met mooie hanger wordt gemaakt in Californië, VS. Een eindje weg, maar toch niet eens zo gek om er eens over na te denken. Heel wat jaren geleden (een jaar of 5 alweer?) had ik nog een zeer positieve ervaring met deze mensen en kocht ik ook een klein kettinkje. Wel met een ander printje, maar deze is ook super vrolijk. Eigenlijk kan ik niet kiezen en hebben ze te veel leuke hangers met zelfs nog een optie voor een mini hangertje erbij met een letter (en daar ben ik wel fan van!).
Via Lulubugjewelry

Oké, eigenlijk heb ik geen onderzetters meer nodig. Ik heb een prachtig setje marmeren en verder nog een stapeltje kartonnen die we ook nooit gebruiken. Ze staan er maar te staan, uh, liggen. Maar toch! Als ik deze prachtige dik vilten onderzetters zie in zeshoekige vorm, dan gaat mijn hartje wel een beetje sneller kloppen hoor. Wat zijn ze mooi! Ook deze mooiers komen uit de VS, maar dan uit Pennsylvania. 
Via Feltplanet

Kussens, kussens en nog meer kussens. Van kussens op de bank heb je er nooit genoeg! Wij hebben op de twee banken ook al 10 exemplaren in totaal liggen, maar verder door het huis verspreid heb ik er nog een boel. Niet zo opgeruimd zou je denken, maar ik kan het niet laten. Instant happyness wanneer ik ze zie liggen en ik kan me ook direct weer vrolijk voelen als ik ze netjes recht leg op de bank, op bed, de stoel in de gang etc. Deze mooierd valt op door zijn mooie design met lijnwerk. En hij komt helemaal uit Chili. 
Via Colashome

Deze gave, winterse poster komt uit Engeland, maar oogt heerlijk scandinavisch. Een mooi design, lekker fris en toch speels. En hij bevat een hele subtiele mooie quote 'Home is wherever I'm with you'. Understatement toch? Thuis ben je altijd met je familie om je heen. 
Via InkyGorilla

Deze vrolijke macramé hanger wordt gemaakt in het zonnige... Nederland! Yes, eentje gevonden van eigen bodem. Stiekem speel ik wel een beetje vals, want ik vond haar eerst via Instagram. Maar deze vriendelijke dame maakt de mooiste macramé werkjes, verkoopt die op Etsy of maakt ze zelfs naar wens. Eentje die echt wel gezien mag worden aan de muur dus!
Via HipMacrame

Ook deze etui komt uit Chili, hij is dan ook van dezelfde makers als dat mooie kussen hierboven. Deze stoere etui is handig om kleine dingen in mee te nemen (make-up anyone?), maar ik zag er als eerste een zakje in waarin ik al die gekregen potloodjes van Dani in kan stoppen. Je weet wel, overal die kartonnetjes met 4 tot 6 kleine kleurpotloodjes die je daarna maar weer meeneemt? Die dus... ik stik ervan en zocht een mooie oplossing. Deze zou perfect geschikt zijn en mooi staan. Of wie weet maak ik er zelf wel een. Maar mooi is hij zeker!
Via Colashome

Ik ben wel van de marmerlook. Of het nu echte marmer is, of namaak, het maakt me niks uit. Wij hebben dan ook veel van deze print in huis. Toen ik deze kerstsok zag, was ik opslag verliefd, dat begrijp je dan ook wel. Een mooie stof, lekker monochrome en uit ons buurlandje België. Ik ben er weg van en hij staat daarom ook oprecht in dit lijstje met favorieten. Laat de kerst maar beginnen!
Via Latelierdejuliette

Een prachtig minimale lamp, waarbij de lamp zelf de grootste rol speelt in het design. Eentje die dus in ieder interieur wel staat en voor mijn gevoel doorgaat met een lamp die ik in een eerdere Friday Favorites liet zien. Ze worden gemaakt in Michigan, VS. Hij heeft er ook met masonjar's, al lijkt me dat dan wel iets wat ik weer zelf zou maken. 
Via BootsNGus

Dit waren mijn Friday Favorites weer voor deze week. Kende jij Etsy al? Ga lekker snuffelen, maak je favorieten lijst en laat je verrassen door het mega aanbod!

You Might Also Like

0 reacties