DIY: Feestkroontjes

december 28, 2016

Het leven is een feestje! En wat is er nou leuker bij een feestje dan een feestmuts? Of je ze nu gebruikt voor de verjaardag, kinderfeestjes, in de schoen van de sint, kerst, nieuwjaar of gewoon zo.. Ze zijn leuk om te maken, super makkelijk en je kids kunnen ze zelf maken en versieren. En ze zijn ook nog eens echt budgetproof!


Wil je wat meer besteden aan een duurzamer product? 
Volg dan de tutorial van de krijtstofkroon.
Feestkroontjes
Wat heb je nodig?

  • Een lege wc-rol
  • Schaar
  • Materiaal om de kroontjes mee te versieren
  • Eventueel: dun elastiek

Hoe maak je ze?
Knip met je schaar smalle driehoekjes uit de bovenste opening van je wc-rolletje. Knip tot ongeveer het midden van het rolletje, en verdeel de rol ongeveer tot er zes puntjes uit komen. Versier daarna naar wens de kroontjes. Dani koos ervoor om ze in te kleuren, zowel binnen als buiten. Waar hij voor potloodjes koos, kan ik je aangeven dat stiften en/of verf beter zal werken en meer zichtbaar zal zijn.
Wanneer ze gedecoreerd zijn (en eventueel gedroogd indien van toepassing), kun je aan de zijkanten twee gaatjes prikken. Hierin knoop je een heel dun elastiekje van het ene naar het andere gaatje. Zo kun je het kroontje op zetten en valt hij niet meteen af. 

'Mama, zullen we iets maken voor in mijn schoen?' zei Dani toen ik een leeg wc-rolletje zag liggen bij de wc. En zo ontstond een simpel idee, wat er mega feestelijk uit ziet. Eenmaal dat ik later online ging kijken vond ik nog meer voorbeelden ervan op Pinterest (zoals deze uitgebreide variant). Zo kun je ze volledig in een kleur verven, met glitters besprenkelen en mini pompons plakken op de puntjes bovenop. Naar wens aan de zijkanten een gaatje prikken en er een elastiek doorheen doen zoals hij op het hoofd gedragen kan worden.
Dani koos ervoor dat ik ze knipte en hij ze inkleurde. Hij is niet zo'n grote fan van kleuren en is dan ook altijd vlug klaar. Maar hij was wel erg trots op zijn kroontje en dat is het aller belangrijkste!

De kroontjes zijn ook erg leuk om in te pakken in een zakje met wat lekkers als traktatie, uit te delen op een kinderfeestje (zodat iedereen een feestmuts heeft) of zelfs als taarttopper! Laat je creativiteit los en versier naar hartenlust. 

You Might Also Like

0 reacties