De dag na kerst

december 27, 2016

De kerst is weer voorbij. Gegeten, gedronken, cadeaus gegeven en gezellig samen zijn, was bij ons wel hét thema deze kerst. Ik nam deze kerst mijn nieuwe spiegelreflex mee en maakte wat sfeerfoto's. En eigenlijk nog wel meer hoor, maar om privacy redenen zet ik de rest van de familie er niet bij natuurlijk. Met de sfeerfoto's blik ik nog even terug naar kerst, of nou ja, naar eerste kerstdag.

Ook leuk om te lezen: Kerst in huis

Wat lekkers in kerstsfeer op tafel. Ik moet toegeven dat ook wij thuis een bakje hadden met echte kerstchocolaatjes, gewoon omdat ze zo ontzettend mooi waren. Niet dat er erg veel nog gesnoept wordt in huis, maar zulke mooie mochten zeker niet ontbreken vond ik. Ook mijn moeder dacht er zo over en haalde het kerstservies uit de kast en had lekkere koekjes en chocolaatjes op tafel staan, voor de sfeer en om te snoepen.


Alle jaren worden er kerststukjes gegeven. Mijn vader aan mijn moeder, ik aan de schoonouders en mijn moeder zet nog alle jaren een stukje neer op het graf van haar ouders. Een kerststukje hoort er voor mijn gevoel dan ook echt wel bij, al heb ik er geen in huis en hoeft het voor mij bij ons in huis dan ook weer niet. Er staat al genoeg in huis. Maar erg leuk zijn ze wel om te zien en om te geven.

Zoals ik gisteren in de Weekly vertelde was de tafel gevuld en hebben we gegeten bij mijn ouders op eerste kerstdag. Het nette servies kwam uit de kast, de mooie glazen en de tafel werd in kerstfeer gedekt met bijpassende servetten en lopers. Een feestelijk gezicht! Mijn zus benoemde het zelfs alsof je zo een restaurant in liep. Dat moest dus wel even vastgelegd worden op de foto. 

Overigens heeft mijn moeder ook nog een stuk echt kerstservies, waarvan we haar nóg een item cadeau hebben gegeven. Dit zet ze met de feestdagen mooi neer in het zicht, zodat je er ook naar kan kijken wanneer het niet in gebruik is.

De kerstbomen stonden overal opgetuigd en natuurlijk kon ik het niet laten om er nog even wat close-ups te maken van wat ballen, zoals deze met huisjes erop.

Ook stond de halve woonkamer gevuld met cadeaus... Wij brachten een flink aantal cadeaus mee, mijn zus bracht een berg mee en mijn ouders hadden al van alles onder de boom gezet. Het ziet er natuurlijk mega feestelijk uit, al die verpakkingen onder de boom. Dani heeft mee geholpen ze uit te delen en was druk bezig met het oplezen van de namen.

Ik ben niet de enige die het vrolijke feestgevoel krijgt van ballonnen. Ook bij mijn moeder waren er aanwezig. Wel van glas overigens, met een feestelijke glitter tekst over kerst erop. Erachter hangt haar verzameling ontvangen kerstkaarten.

Dani vond het niet alleen leuk om cadeaus mee uit te delen, maar was ook net zo nieuwsgierig als de rest naar wat er zoal in zou kunnen zitten. Als hij niet, zoals hier, met zijn handen op zijn rug ging kijken, dan hielp hij wel mee met uitpakken.

We kregen een heleboel toffe, mooie en handige cadeaus. Echt verwend dus! Om je niet te vervelen met álles wat we kregen, hier een foto van één item. Een mooie voorraadpot met koffie erin. Hij was zo mooi om te zien, dat ik er wel even een foto van moest maken. Dat wordt dus genieten van heerlijke koffie met hazelnootsmaak. Hmmm!

Aan het einde van de dag thuis vroeg ik of Dani het naar zijn zin had gehad. Nou, dat koppie spreekt boekdelen toch? Hij vond het geweldig, was helemaal verwend en vond al zijn cadeaus geweldig. En zoals je ziet bestond zijn kerstoutfit overigens uit een trui van Little Jet. Een mooie kersttrui voor de feestdagen!

Wij genieten nog even na van de mooie feestdagen! Hoe was jullie kerst?

You Might Also Like

0 reacties