Christmas Time: Throwback 2015

december 07, 2016

Dit jaar zijn we nog bezig ons huis af te ronden in kerstsferen. Vorig jaar deed ik al iets minder uitgebreid dan het jaar ervoor en ook dit jaar zet die trend toch wel door. Ben ik de kerst dan beu? Wel nee! Totaal niet. Ik kan nog steeds geen genoeg krijgen van het hele kerstgebeuren en zie nog steeds erg graag al die leuke kerstshows bij tuincentra, kerstafdelingen bij winkels (helaas niet meer bij de V&D) en het liefst zou ik weer naar een heuse kerstmarkt gaan. Toch wilde ik iets meer rust in huis en staat het naar mijn inziens al vol genoeg. De hoekbank heeft plaats gemaakt voor twee banken, Dani heeft een berg speelgoed en daar is zelfs nog een kastje voor bij gekomen. Voor vandaag geef ik je een kleine throwback naar hoe ons huis er vorig jaar uit zag met kerst.

Te starten met een kerstboom die iets groter is dan die we dit jaar hebben staan. We kozen ervoor om er enkel houten, plastic en stalen accessoires in te hangen. Zo hangen er houten ballen en andere vormen, plastic ballen en draadstalen items. Alles is in de kleuren hout, wit, zwart, grijs, brons en zilver. Qua slingers zijn het dan ook 3 kralen kettingen, in hout, wit en zwart. Onder de boom een rieten band om de pot te verbergen. Past perfect in het interieur, maar ziet er toch lekker feestelijk uit. En een berg lichtjes natuurlijk! Wij hebben altijd cluster verlichting erin.


Naast de kerstboom stond een rietenmand later, die Martin kreeg met zijn kerstpakket erin. Een super stevige mand, waar dit jaar dus de kerstboom in staat. Ik had daar kussens in zitten waar ik de hoezen eerder van naaide, zodat het er lekker knus en gezellig uit zag.

Zelf ook kussenhoezen naaien? Dat doe je zo: DIY kussenhoes.

Wij hebben achter de bank een raampje, waar ik dus een klein tafereeltje maakte met wat kerstige items. Een huisje, wat overigens als item de woonkamer niet meer heeft verlaten sindsdien. Een houten paddestoel, die ik rond de kerst toch nog verving voor een houten kerstboompje. En een houten ster, die dit jaar een andere plek heeft gekregen, maar er zeker nog staat. Dat schoentje staat er trouwens heel het jaar door. Als verjaardagscadeau mocht ik de eerste loopschoen van Dani laten verzilveren. Een zeer bijzondere herinnering dus.

Nog een close-up van een van de kerstballen. Een motto waar ik heel mijn leven al rondom leef. Maak je eigen dromen waar, anderen doen het niet voor je. Deze heeft toen ook op mijn instagram account gestaan, maar hij staat er nu niet meer op. Wie weet laat ik hem dit jaar weer voorbij komen.

Wat je niet zag:

  • De kerstkussens. Eentje met kerstboompjes van Fine Little Day en eentje met een enorm rendier erop, van de Groenrijk. 
  • De lightbox met quote. Dit jaar zet ik mijn trend van tikkeltje op het randje teksten maar al te graag door. Dit zie je later wel.
  • Sowieso, de wandplank. Er stonden meer sterren dingen op en een stenen rendier in het wit. Ook dit jaar staat die weer, maar ik kan er geen foto meer van vinden van vorig jaar.
  • Een hoekig rendier van de Ikea. Je weet wel, die je altijd in het roze zag, waarvan je hoopte dat hij er nog in een minder meisjes kleur kwam. En dat kwam hij toen heel kort rond de rest, in brons/koperachtig en die scoorde ik dus mooi. 
  • Een kerstplaid op de bank. Dit jaar heb ik mijn oog laten vallen op een gebreide met kerstboompjes van de Blokker. Maar ik haalde hem nog niet.
  • Kerstschaaltjes. Ik heb echt de mooiste, meest kitcherige, vrolijke, ouderwetse, noem het maar op kerstschaaltjes. Want daar is het kerst voor. En die mogen op tafel met de meest overdreven kerst chocolaatjes enzo. Ik hou er echt van!
  • Winterwonderland in een bak. Dit jaar moet hij nog gezet worden, maar zoals ieder jaar hebben we de kleine kas van de ikea (in huisjes vorm, je ziet ze overal.. ook bij ons) omgetoverd tot winterwonderland van binnen. Inclusief vies nepsneeuw, en de stal met 'Piets Kerstbomen'. Of in ons geval moet er eigenlijk 'kerstboomen' staan.
  • Nog meer lichtjes. Dit jaar lagen de cottonballs al in een vaas, maar ze mogen oprecht genoemd worden voor de kerst. Kerst zijn lichtjes en niet de grote lampen. Knus en gezellig en bergen batterijen. 

Dit was onze kerst vorig jaar. Hoe zag het er toen bij jullie uit? 


You Might Also Like

0 reacties