Blogpraat, doelen en desillusies

december 25, 2016

Deze zondag neem ik opnieuw een artikel uit de #30dayblogchallengenl onder de loep, zoals ik al heel wat zondagen op een rij doe. Alweer onderwerp 17 van de 30. Deze keer geen terugblik naar vorige vakanties, gênante momenten, of dingen waar ik blij van word. Voor vandaag staat er een onderwerp over het bloggen an sich op de lijst. Blogpraat, zoals ze dat noemen.Laat ik allereerste vertellen dat ik ben gaan bloggen naast mijn werk. Ik werk vanuit huis en heb dan ook geen echte opvang voor Dani, dus ook mijn hobby's doe ik vanuit huis, vaak met hem erbij. Bloggen is dan ook echt een hobby van mij geworden. Het internet afstruinen doe ik sowieso al wel en dat deed ik ook al voor eerdere blogs die ik begonnen ben (ik gok dat ik zo ongeveer 7 keer eerder een blog ben begonnen, vanaf mijn 14/15de ergens). Ik nam de leukste dingen mee om verder uit te werken, plus alle andere dingen die ik ook super leuk vind om te doen, zoals dingen bakken, maken/DIY'en, alles wat rond shoppen te maken heeft (budget tips, kleding, etc.), interieur, sinds Dani er is ook dingen over kids, en dan ook nog persoonlijke verhalen. Een behoorlijke mengelmoes op de blog zou je zeggen. Niks geen plekje waar je voor één ding komt. Maar het is wel mijn plekje, mijn hobby, mijn stukje waar ik me uit leef en waar ik dingen laat zien en vertel die ik leuk vind. Uiteraard ben ik zo trots als een pauw op de samenwerkingen die geweest zijn en die nog lopen, maar ook op alle mensen die inmiddels de blog lezen en de leuke feedback (veelal buiten de blog om, maar ik zou het ook mega leuk vinden als jullie op de blog zelf reageren natuurlijk!).

Doelen
Voor mijn eigen plezier ben ik dus begonnen weer met bloggen, maar dan nu op een eigen domein. Het doel was dan ook meer te gaan bloggen en er meer mee te gaan doen dan ik ooit deed. En ook deze keer de blog niet zomaar weg te gooien als ik er klaar mee was. Ooit kon je me als 15 jarig meisje volgen met gedichten en verhalen, kon je me later volgen met onder ander body mods, gothic kleding etc, kon je me volgen in persoonlijke verhalen, kon je me volgen rondom fashionblogs, heb je een zware vakantie van ons kunnen volgen, heb ik nog geblogd rondom mijn zwangerschap, blogde ik in tijden erna.. en wie weet nog wel meer. Deze heb ik toen keer op keer weggegooid. Eigenlijk is dat natuurlijk mega zonde! En omdat ik dat nu wel inzie, besloot ik op een eigen domein te bloggen.

Mijn doel toen ik begon op Daniandmom was iedere dag te bloggen en dat hou ik nog steeds vol. Dit is voor mij dus ook een doel voor komend jaar voor de blog. Er ligt al van alles klaar om weer aan de slag te gaan met DIY's, recepten, een paar samenwerkingen staan klaar en natuurlijk ook gewoon mijn persoonlijke verhalen, de friday favorites en nog veel meer.

Verder heb ik als doel om komend jaar ook te gaan bloggen rondom onderwerpen die lezers/lezeressen aandragen. Ik krijg soms wel eens per mail de vraag of ik ergens over wil schrijven, maar dit zou ik nog graag uit willen breiden. Je mag me dus ook altijd mailen (zie kopje contact) of ergens op de blog een reactie achter laten en dan ga ik natuurlijk graag aan de slag!

Of ik verder nog een berg doelen heb? Lekker bloggen voor mezelf en de toch al flinke schare lezers die ik inmiddels heb gekregen in die korte tijd dat ik blog. Super leuk dat jullie me volgen!

Desillusies
Omdat ik dus mijn blog veelal startte voor mezelf, viel het me wel tegen dat er mensen opeens zwaar aan dingen gingen hangen die ik schrijf. Terwijl ik er vanuit ging dat er enkel familie en vrienden de blog lazen, werden dingen nogal over de top getrokken alsof de gehele wereld mijn blog heeft gevonden en kwam de ware, nare aard van mensen boven water. Uiterst bijzonder en ook erg jammer. Uiteraard leerde ik vanuit daar dat mijn bereik een stuk groter is dan dat ik aanvankelijk dacht. Ik kijk weinig op Google Analytics, omdat ik me niet geremd of opgejaagd wil voelen door gekke cijfertjes, bang dat ik de lol erin verlies.

Wat me ook erg tegen viel was dat er meteen een berg bedrijven waren die hoopte, wellicht vanuit mijn werkgebied, dat ik direct over ze ging schrijven. Zo'n mooi SEO gericht stuk met een berg do-follow links erin, maar dan zonder enige tegen prestatie. Dat ik blog voor mijn lol, wil niet zeggen dat ik ten alle tijden voor iedereen zomaar klaar staat. Wat ik blog is puur, zelfs de samenwerkingen.


Wat vinden jullie zo leuk aan mijn blog en wat zou je graag nog meer zien?

Deze blog is geschreven vanuit een artikelonderwerp 'Blogpraat: Doelen en Desillusies' vanuit de 30 days blog challenge van Hare Maristeit. Iedere zondag lees je een artikel bij mij op de blog die ik schrijf vanuit een van de 30 onderwerpen die er staan bij de challenge. Wil je meer artikelen lezen die ik schreef van deze challenge, kijk dan eens hier: 30 days.

You Might Also Like

0 reacties