Weekly #12

november 14, 2016

De week is weer om. Een week met verjaardagen, koud weer en de Sinterklaas intocht. Iedere maandag blik ik terug naar onze afgelopen week. Wil je zien hoe onze andere weken eruit zien, kijk dan eens hier, waar ik ze allemaal verzamel.
Uiteraard waren een paar dingen al zeer logisch van afgelopen week. Zoals dat we jarig zijn geweest. Dat ik mezelf hierin vergat te vernoemen geeft natuurlijk niet. Ik verjaar gewoon niet meer, forever 25 enzo. Ook las je dat we ons klaar maakten voor de intocht en kon ook jij een pietenmuts met matching pepernotenzakje maken én gaf ik je tips met de friday favorites voor leuke Sinterklaas items. Maar een Weekly zou een Weekly niet zijn als ik de hele week niet zou uitlichten met een berg foto's.

Maandag
Afgelopen maandag was de auto weg voor een APK en konden we weg met de benen wagen (of de fiets, maar dat is wel erg koud hoor!). Ik pakte Dani heerlijk in, die me vroeg of we alsjeblieft naar oma Anja gingen. Dus lekkere dingen mee aan de buggy, Dani erin, mezelf nog even flink ingepakt en zo zijn we gaan wandelen. Binnen een uur zijn we dan daar (het is echt niet ver hoor, maar zonder auto doe je er toch al snel een klein uurtje over). Waarna hij daar nog heerlijk heeft gespeeld en ik later op de terugweg de auto ben gaan halen.


Dinsdag
De feestdagen komen eraan en de lijstje met kado-ideeën vallen binnen. Niet dat ik gruwelijk veel mee nam, maar de start werd vandaag gemaakt en zo ging ik op weg naar Oosterhout (met ons mam natuurlijk) om daar wat dingen te scoren. Ik haalde er meteen de veren die ik wilde voor Dani's pietenmuts die ik maakte en kwam ik thuis met een lading aan inpakpapier voor zowel sinterklaas als kerstmis. In de avond werd er nog in onze tuin geklust. Martin krijgt een houten frame met plastic wat als tuinkas gaat dienen en daar moest op de fundering een muurtje gemetseld worden. Mijn vader kwam dat doen en Dani ging wel eens even mee helpen... Met zandkastelen bouwen op de bakstenen die nog gebruikt moesten worden...

Woensdag
Hiep hiep hoera! We waren jarig! Dani werd 3 jaar en ik werd voor het zoveelste jaar 25 natuurlijk. We lazen dat Trump de verkiezingen had gewonnen en het eerste Sinterklaasjournaal was erop. Overdag gingen we erop uit om een kerstshow bij een lokaal tuincentrum te gaan bekijken, waar Dani finaal uit zijn plaat ging overigens, omdat hij nog uren naar de trein had willen kijken. Tja...
In de avond hadden we bezoek voor de datum zelf en werd ik door Martin verrast met een prachtige bos bloemen. Herinner me eraan dat ik hem vandaag online zet. Ik vergeet er steeds een foto van te maken bij mooi daglicht (al onze lampen zijn geel van licht).

Donderdag
Donderdag is bij ons boodschappendag. Al had ik deze week echt super weinig nodig, na een weekend met verjaardag. Ik besloot dat we een weekje uit de vriezer gingen eten. Ik kook altijd voor een weeshuis en vries in wat over is, zodat we nog eens ervan kunnen eten. Aan het eind van de middag zat het huis vol kids, nadat ik op nog twee vrolijkerds mocht passen. Ze hebben heerlijk genoten met zijn allen, spellen gedaan, Sinterklaasjournaal gekeken en natuurlijk met zijn allen pannenkoeken gegeten. In de avond maakte ik nog vlug deze pietenmuts met bijpassende pepernoten zak.

Vrijdag
Dani mocht weer naar de peuterspeelzaal en had daar rete veel zin in. Ik had besloten te gaan werken, maar raakte thuis te veel afgeleid door het huishouden wat de nodige aandacht schonk. De was vroeg aandacht, er moest gestoft worden... Afijn, eer ik dacht nog even vlug te kunnen gaan werken, bleek het tijd om Dani te halen. We hadden in de middag afgesproken bij Pukkemuk, waar hij weer heerlijk heeft genoten. In de avond zouden we nog even langs de opa en oma gaan, waar hij is blijven slapen en wij gezellig met zijn allen naar The Voice hebben gekeken (voor commentaar moet je me even op Twitter volgen).

Zaterdag
Nog verder rommelen aan het huishouden, en daarna een huilende Dani binnen 'Ik mag geen zandkastelen bouwen', wat niet zomaar zandkastelen waren, maar hopen zand bovenop materiaal waar Martin mee bezig was. Eenmaal dat hij bedaard was zijn we nog even een frisse neus gaan halen. Er moesten nog brillen opgehaald worden en we besloten nog even langs te gaan bij de Mugs en Muffins, waar ik verliefd werd op onderstaand bordje. Helaas heeft deze de rit niet overleefd. Of nou ja... Er hingen een boel sinterkerstkado's aan de kinderwagen en toen Martin Dani eruit plukte, viel de buggy om. Er zal zoveel lulligs in wat best kapot mocht, maar helaas was het mijn bordje. Een prachtig uniek exemplaar waar er maar eentje van is.. uh, was. Beter koop ik niks, kan het ook niet stuk. Scherven brengen geluk, toch?
In de avond hadden wij nog een verjaardag en hebben we Dani uit logeren gebracht. Een super gezellige avond bij vrienden was het gevolg.

Zondag
Nadat we Dani op hadden gepikt van het logeren, gingen we naar mijn ouders die 35 jaar getrouwd waren. Ik verzorgde het voor- en nagerecht, mijn zus verzorgde het hoofdgerecht. Zo bestond eigenlijk de gehele middag uit eten en veel gezelligheid. In de avond was er bij ons in Kaatsheuvel nog de verlichte Sinterklaasintocht. Helaas krijg ik daar dus geen geweldige foto's van geschoten, dus je zult het met deze moeten doen. Wel heb ik iedereen op instagram vermaakt met de Stories, die vol stond met foto's en filmpjes van de optocht.

Dit was onze week! Hoe zag jouw week eruit?

You Might Also Like

0 reacties