Weekly #11

november 07, 2016

De week is weer om! Het is net of hij voorbij vliegt. Waar ik het vroeger allemaal zo lang vond duren, gaat het me nu allemaal wel erg vlug hoor. Deze week vierden we dat Dani alweer 3 jaar wordt! Ookal is hij woensdag officieel pas jarig, is het toch wel echt snel gegaan hoor. Alweer 3 hele jaren oud. Maar natuurlijk deden we nog meer van de week. Lees je mee?

Maandag
Mijn zus appte vandaag of ik mee ging shoppen. 's Middags zouden de winkels in Den Bosch open zijn en of we gezellig mee gingen shoppen. Daar zeg ik geen nee tegen! Dus vlug alles afwerken wat ik in de planning had, het hele huis poetsen enzo, ons mam ophalen en op weg naar Den Bosch om daar met zijn vieren te shoppen. Niet dat er veel mee naar huis kwam, maar gezellig was het wel!
In de avond had ik een afspraak staan om mijn haar een opfrisbeurt te geven voor de verjaardag. Al jaren zat er geen kleurtje meer in en het model was ook niet je van het, gezien ik het langer wil hebben. Helaas wilde mijn haar niks anders dan geel en zag ik er met die kleur ontzettend ziek uit. Dus besloten we de dag erop het maar recht te trekken.


Dinsdag
Nadat ik vandaag als Miss Muts de dag door kwam (ja die uitgroei stond geweldig, maar de rest was geel), moesten er nog wat zakelijke dingen geregeld worden en een berg boodschappen gedaan worden voor de verjaardag. En wat gaat zo'n dag dan ook snel om. 's Avonds hebben we mijn haar weer aangepakt en ziet het er echt lekker opgefrist en niet meer zo grijs uit.

Woensdag
Ook vandaag werd er nog een boel gepoetst in huis, wasjes weggewerkt, 5 manden aan was gevouwen en ging ik later op de dag langs mijn moeder. Dani wilde namelijk knakworstjes bij haar eten en dus ging ik mét blikje knakworsten die kant op. Later zijn we nog langs de lokale bouwmarkt gegaan om verf te halen. Dani is er namelijk van overtuigd dat de speelgoedkids die we kregen van de buren wit moet worden. Hier kan hij dan straks alles voor zijn houten treinen in doen. En ondanks alle voorbeelden die ik liet zien, wist hij het zeker. De bak moet wit. Dat is overigens nog niet gebeurd hoor. Wel is de krabpaal voor Siep af! Hieronder staat hij op de foto en ik vertel je van de week natuurlijk hoe je deze ook zelf kan maken.

Donderdag
Helemaal kapot was ik, nadat ik alle boodschappen bij elkaar heb geschraapt voor de verjaardag. Pfoe zeg! Maar ze waren in huis hoor. Althans, dat dacht ik, tot Dani riep dat hij toch echt cakejes wilde trakteren voor zijn verjaardag. Dus stel op sprong moest ik nog rond gaan zoeken naar papiertjes voor mini muffins .Als luie moeder heb ik natuurlijk een bakmachine waarin die dingen geweldig gebakken worden. Alleen die papiertjes bleken op en natuurlijk helemaal 2015 en dus nergens meer te vinden. Na tig winkels bezocht te hebben, vond ik ze net voor sluitingstijd bij een supermarkt aan de andere kant van het dorp.

Vrijdag
Tijd om Dani's verjaardag te vieren bij de peuterspeelzaal. Met een mandje vol muffins in zakjes met sterren en fancy verjaardagslintjes ging ik op pad. Ballon erin, letter ballon erbij en gaan met die banaan. Daarna vlug naar huis om alle taarten nog te maken (en te verprutsen... ssst, niemand weet dat natuurlijk). Ieder jaar maak ik voor Dani een cijfer taartje waar hij zich lekker op kan uitleven. Dit jaar werd dat dus een 3 en werkte ik voor het allereerst met rolfondant en maakte een marble effect erop. Ik ben officieel geen bakwonder, maar leuk is het wel geworden zo van een afstandje toch? Tussentijds sloopte ik ook onze keukenmachine, oeps! Niet expres hoor, ik schrok er ook van. Maar het gebeurde wel. Nog een boel dingen naar boven gesjouwd, zodat we klaar zijn voor de verjaardag. Versieren maar!

Zaterdag
Hiep hoera! Vandaag vieren we onze verjaardag. Dani wordt 3 en ik word ook weer ouder. Met een berg taart, cakejes, eten, bezoek en gezelligheid hebben we de dag gevierd. De avond ervoor het huis versierd, slingers opgehangen, ballonnen opgeblazen en zelfs de lightbox mocht eraan geloven (hij stond ook al wel erg lang op dezelfde tekst). Dani is gruwelijk verwend en ik ook (weet je nog, ik ben op dezelfde dag jarig) en we hebben een heerlijke dag gehad!

Zondag
Vandaag was het uitwaaien na een drukke dag. Rustig opstarten voor ons. Dani heeft zich enorm vermaakt met alle kado's die hij had gehad. Later zijn we nog een kerstafdeling gaan bekijken bij een tuincentrum en daarna nog de dag afgesloten bij Pukkemuk. Dani kon daar nog even heerlijk spelen en nog poffertjes eten, wat hij graag wilde voor de verjaardag. Een mooie dag om het drukke weekend mee af te sluiten. En alle kado's hebben een plekje gekregen in huis uiteraard, zoals deze kraanvogel.

Hoe zag jouw week eruit?

You Might Also Like

0 reacties