Vergeten Groenten Schotel

november 02, 2016

Vergeten groenten, je kent ze wel. Of wacht, nee misschien wel niet. Ze heten niet voor niets vergeten groenten. Laatst wilde ik me weer wagen aan een gerecht met deze groenten, maar kreeg een 'nee' als antwoord of ze dit hadden bij de supermarkt. Mensen namen ze niet mee, dus lagen er ook maar geen meer. Zonde! Dus om deze heerlijke vergeten groenten weer wat bekendheid te geven, geef ik je een makkelijk recept mee om eens lekker te eten.

Het is overigens een super makkelijk recept, je moet er alleen wel een boel voor snijden. Het leuke van zo'n recept is dat je er ook steeds bij kan voegen wat jij wil. Zo maakte ik het ook eens met lente-uitjes, spekjes en andere kruiden. Smaakt het toch net weer wat anders van. Onthoud wel dat het een vrij zoet recept is, de pastinaak en bataat zijn zoet van zichzelf en zijn goed aanwezig in dit heerlijke recept.



Wat heb je nodig?

  • 2 Pastinaak
  • 2 Bataat (ook wel zoete aardappel genoemd)
  • 2 Winterpenen
  • Rode ui
  • Gewone ui
  • Teentje knoflook
  • Olijfolie
  • Zeezout
  • Thijm

Zo maak je het:
Schil de pastinaak en snij deze in stukjes. Schil de bataat en snij deze in stukjes. Schil de penen en snij deze in stukjes. Herhaal dit ook met de rode ui en de gewone ui. Pel je teentje knoflook, plet hem en hak deze in stukjes. Bak dit bij elkaar voor in een pan. Wanneer het goed voorgekookt is, leg je dit op een geoliede bakplaat, voeg je wat zeezout en thijm toe en roer je alles door elkaar. Doe dit voor 20 minuten in een, op 200 graden voorverwarmde, oven. 


Zo ziet de pastinaak eruit. Net een hele grote, witte wortel dus. 
Staat dit recept binnenkort ook bij jou op tafel?

You Might Also Like

0 reacties