Vegan Red Velvet Cupcakes

november 09, 2016

Iedere woensdag een lekker recept. Ik moet meteen toegeven dat dit er geen is van mijn hand, maar wel eentje die ik heb getest. En nee, die van mij werden niet zo gruwelijk mooi als die van The Scran Line, maar lekker waren ze wel. Naast dat ik uren kan kijken naar al zijn filmpjes op Facebook (aanrader, echt!), wilde ik deze ook echt uit proberen. Wat ik wel ga doen is dit heerlijke recept vertalen voor je en je vertellen hoe lekker ik hem vond.


Vegan Red Velvet Cupcakes
Wat heb je nodig:

Voor de cupcakes:

 • 240ml sojamelk
 • 1 tl appelazijn
 • 210 gr bloem
 • 245 gr suiker
 • 2 el cacaopoeder
 • 0,5 tl bakpoeder
 • 0,5 tl baksoda
 • 0,5 tl zout
 • 80ml zonnebloemolie
 • 2 el rode kleurstof (ik gebruikte E127, dit is een synthetische kleurstof)
 • 2 tl vanille suiker

Voor de topping:

 • 375 gram sojaboter
 • 275 gr poedersuiker
 • 0,5 tl vanille suiker
 • 2 tl citroensap
Zo maak je ze:
Cupcakes:
Voeg de sojamelk en de appelazijn bij elkaar en laat dit 10 minuten staan. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe en mix de boel goed door. Niet te lang door mixen, anders haal je de luchtigheid uit je cakejes. Vul daarna cupcake vormpjes voor de helft en plaats ze in een op 160 graden voorverwarmde oven voor 20 minuten (of doe ze net als ik lui in een cupcake machine en hou de tijd aan die de machine geeft voor cupcakes). 

Topping:
Mix de boter tot een fijn mengsel voor 5 minuten en voeg de vanille suiker en de citroensap toe. Voeg daarna de poedersuiker toe met de spatdeksel van je machine erbij (of een theedoek, maar ik ben zo'n ster daarin dat onze machine daarmee kapot ging... oeps! Ik kreeg wel een nieuwe btw, super fancy ding) en mix het op de hoogste stand voor nog eens 5 minuten. Daarna met een spatel doorroeren of de boel goed gemengd is. Daarna in een spuitzak met grove mond je cakejes mee versieren.

Picture or it didn't happen!


En om natuurlijk te bewijzen dat ik ze ook zelf gemaakt heb, inclusief rode handen van de poeder, heb ik foto's van mijn baksels naar aanleiding van dit recept. Ze zijn erg lekker, al vond ik de topping nogal too much voor mezelf. Ik deed ze overigens lui in de cupcake machine, maar wellicht dat ik ze de volgende keer liever in papiertjes in de oven zet (waar ze meer ruimte hebben om te rijzen). Ik stopte ze weg in cupcake vormpjes en zo zag je direct niks meer van de rode cakejes. Maar gelukkig voor de foto's, nadat de vormpjes over waren, had ik nog wat cakejes over en kon ik zo mooi laten zien hoe mooi rood ze zijn. Wel zat echt werkelijk alles onder het rood, want een keer aanraken is meteen overal een bende maken. Of nou ja, bij mij dan toch. Tip van mij, maar echt, voor uren kijk en kwijl plezier even The Scran Line volgen op Facebook (linkje in de intro!). Wat lijkt jou lekkere cupcakes om te maken van zijn recepten? 

You Might Also Like

0 reacties