Top 5 favoriete films

november 27, 2016

Films kijken, of eigenlijk tv kijken in het algemeen. Ik doe het maar weinig. Ik besteed liever tijd achter de laptop, achter de naaimachine en buiten. Tv kijken is iets wat er vaak bij in schiet. En dan komt daar die 30 day blog challenge weer voorbij, want het is natuurlijk zondag en ik geef weer mijn stuk tekst over een onderwerp. Eigenlijk moest ik één favoriete film kiezen, maar ik kan je nu al zeggen: ik heb geen een écht favoriete. Dus geef ik je maar een top 5 van de films (reeksen) die ik leuk vind en wel heb gezien.

Wayne's World
Er zijn twee delen van de Wayne's World films. In deze twee films nemen twee vrienden je mee in hun stukje leven, waarin ze hun tv-programma willen promoten, die opgenomen wordt in een kelder. In de eerste film verkopen ze de rechten van hun programma en wint hij zijn vriendin van een rockbandje terug. In de tweede film organiseren ze een festival, die ze promoten op hun terug verkregen tv show.
Een klein verhaal natuurlijk, maar mega grappig en met een boel herkenbaarheid voor deze late nineties goth girl. Deze had ik nog op videoband en die zijn natuurlijk zo gruwelijk veel gekeken dat de tape wat was opgerekt. Oeps!


Sweeney Todd
Deze film zag ik als eerste in de bioscoop en wat was hij gaaf! Maar ik moet daarbij ook meteen toegeven dat ik veel films van Tim Burton waarin Johhny Depp speelt erg gaaf vind. Zo keek ik ook graag Edward Scissorhands, Sleepy Hollow en Charlie and the Chocolate Factory. De lugubere humor die je echter in Sweeney Todd terug vindt, maakt dat deze als titel vernoemd is.
Sweeney Todd is een film over een moordlustige kapper die op wraak zint nadat hij onterecht in de gevangenis is gezet, omdat de rechter verliefd is geworden op zijn vrouw. Samen met miss Lovett verzint hij een oplossing en begint een kapperszaak boven haar eetcafé en serveren 'meatpie'. Van mensenvlees, die hij erboven vermoord in de kappersstoel.

Bridget Jones Diary
Dit voelt onderhand als mijn levensverhaal bijna. Je weet wel, de mega kluns die van alles beleeft wat bijna onmogelijk lijkt (meer omdat het zo fout is). Ik kan deze films keer op keer weer kijken en helemaal in een deuk liggen. Ze blijven pertinent geweldig. Of ik de derde film al heb gezien? Nee, helaas nog niet. Ik hoop eigenlijk dat hij vlug op dvd uit is.
Bridget Jones gaat over een vrouw die het allemaal net niet heeft, terwijl al haar vrienden het perfecte leven lijken te hebben. Ze houdt haar leven bij in een dagboek.

Hugo
Deze film blijft bijzonder om te zien. De kleine Hugo woont met zijn oom op het station, die op zijn beurt de klokken repareert en bij houdt. Hij vindt daar een automaton (een schrijf- en/of tekenrobot van vroeger zeg maar) waarvan hij denkt dat deze een geheime boodschap heeft van zijn vader. Samen met zijn vriendin Isabelle bekijkt hij deze automaton, waarvan zij de sleutel blijkt te hebben om deze aan de praat te krijgen. Deze tekent op zijn beurt een scene uit een film van Georges Méliès, een groots filmmaker van oude tijden, een film uit 1902: Le voyage dans la lune. Deze man zoeken ze op en met hem bekijken ze, half tegen zijn wil in, zijn verleden.

Austin Powers
Groovey! Waar ik al razend enthousiast was over de films Wayne's World, ging Mike Myers verder met zijn typetjes die hij in die films vormde en maakte hierin de nieuwe filmreeks: Austin Powers. Een 'shagedelic' geheim agent uit de jaren '70 die, zo blijkt in latere films, zijn 'evil' broertje probeert te stoppen. Een film vol foute humor, grappen en viezigheid. Do I make you horny baby? Do I?

Dit was mijn lijstje favorieten. Wat zijn jouw favoriete films?


Deze blog is geschreven vanuit een artikelonderwerp 'Favoriete Film' vanuit de 30 days blog challenge van Hare Maristeit. Iedere zondag lees je een artikel bij mij op de blog die ik schrijf vanuit een van de 30 onderwerpen die er staan bij de challenge. Wil je meer artikelen lezen die ik schreef van deze challenge, kijk dan eens hier: 30 days.

You Might Also Like

0 reacties