Mam, daar zie je mijn buikje in!

november 18, 2016

Een paar weken geleden ging ik met man en kind de stad in. Ik had truien nodig, aangezien mijn gehele garderobe te groot was geworden. Dani's ding is het niet zo en die vindt dat hij al genoeg overal mee naar toe moet. Het leven van een peuter van 3 is dan ook erg zwaar. Martin besloot niet alle winkels mee naar binnen te gaan, maar Dani buiten zijn energie wat kwijt te laten raken. En dus stapte ik, na tig mislukte pogingen, de volgende winkel binnen, alleen. En ik ben zo'n shopper die graag feedback krijgt over hoe dingen staan, zeker nu ik echt geen idee heb wat me staat en ik steevast een te groot item uit de rekken trek wanneer ik geen direct vergelijkingsmateriaal heb. Zo koop ik op dit moment enkel van één winkel de broeken, zodat ik weet welke maat ik moet pakken wanneer er eentje te groot is geworden.
Nadat ik een berg rekken door had gespit, kwam ik achterin de winkel uit. Niet dat ik iets had gevonden naar mijn zin. Nu ik mijn gehele garderobe moet vernieuwen omdat ik 4 maten gezakt ben, lijk ik kritischer dan ooit te voren met mijn garderobe. Hij is subtiel gezegd nogal minimalistisch. En dat bevalt me overigens wel prima. Maar daar achterin die winkel, daar stonden naast mij in een rek een moeder met dochter te snuffelen. De dochter, een super slank meisje met een prachtig figuur, was een jaar of 13 a 14 jaar schat ik zo. Ik ben niet zo heel goed in schatten, maar veel ouder zal ze niet zijn geweest. Al ben ik gelukkig niet de enige die niet zo goed is in schatten, lees hier maar. De moeder wees, inmiddels wat zuchtend, het een na het andere aan. Het meisje schudde vaak nee. En toen volgde de volgende zin:

"Mam, dat trek ik echt niet aan. Daar zie je mijn buikje in."

En daar stond ik. Inmiddels aardig wat kilo's afgevallen, waar je hier nog meer over kan vinden. Waar ik ooit nog half schaamtelijk items moest uit gaan zoeken op de grote maten afdeling en inmiddels lichtelijk trots ben op het behalen van een maat waarbij ik te dun ben geworden voor de MS mode nota bene... Je weet wel, die winkel die inmiddels bijna failliet is. Misschien omdat ik er niks meer koop natuurlijk, ik weet het niet. Nu inmiddels draag ik een maat waarvan ik op de middelbare al niet altijd meer in paste.
En daarnaast stond mevrouw spuit elf, althans zo voelde dat, te verkondigen dat je daar 'haar buikje' in zag. Mijn oren klapperden. Ik heb daar waarschijnlijk als idioot naar het meisje gekeken en heb besloten de winkel dan ook maar te verlaten. Want als zij al een buikje had, dan kon deze dikkerd daar vast niks vinden...

You Might Also Like

0 reacties