Friday Favorites #11

november 11, 2016

Afgelopen woensdag gebeurde er veel. Wij waren jarig, Trump werd president in Amerika en het Sinterklaasjournaal had zijn eerste aflevering van het jaar. Een happening, zo na alle ophef rondom de discussie of de Pieten nu zwart, wit, geveegd, paars, oranje of nog anders moesten gaan worden en alle uitlatingen die er eerder waren over hoe ze eruit zouden gaan zien in het journaal. Afijn, aangezet en Dani verblikte of verbloosde nergens bij. Voor hem maakt het dus niks uit wat er voorbij komt (en voor mij net zo min overigens). Maar wat hem wel uit maakt, is dat Sinterklaas binnenkort in het land komt. Dat betekent schoenzetten, feest, kado's en de optocht bij ons (hier in het dorp hebben we een verlichte optocht, echt een aanrader!). Zo kwam ik de afgelopen periode al de leukste dingen tegen voor Sinterklaas. En die staan dus deze week in de Friday Favorites.


Ieder jaar kocht ik een pietenmuts bij de Action of de Wibra. Zo'n lekker goedkoop geval, bont gekleurd en ieder jaar kapot getrokken. En eigenlijk vond ik die gekleurde gevallen dus niet mooi. Nou bedacht Make It 3 daar de oplossing voor. Eentje waar iedere monochrome liefhebbende moeder vrolijk van wordt. Een stevige zwart-wit pietenmuts. Hoera! Eindelijk een leuke muts. Nu ben ik te laat voor de intocht toen ik hem zag (7 dagen levertijd en ik zag hem 6 dagen voor de intocht bij ons). Ik ga dus zelf aan de freubel, maar voor diegene die nog een toffe muts willen scoren, ze hebben 3 modellen online! Eventueel inclusief bijpassende pepernotenzak. 
Via Make It 3

Aftellen naar de intocht, Sint en Piet op bezoek of pakjesavond was nog nooit zo leuk als met deze aftel blokjes. Alle dagen kun je een momentje plannen met je kind om samen af te tellen naar die grote dag waar ze naar uit kijken. En natuurlijk wel zo dat het in je interieur past. Ook na de Sinterklaas dagen zijn deze blokjes goed te gebruiken voor bijvoorbeeld een feest. Daar kun je nog eens lekker lang plezier van hebben dus!
Via Little Sissy

Die kleine schoencadeautjes staan natuurlijk het mooist in mooie verpakkingen. En omdat ze maar klein zijn is het altijd maar een gedoe om ze mooi te verpakken. Bij Winkeltje van Anne hebben ze daar mooie zakjes voor. Niet te groot, maar wel handig voor al die kleine toffe schoencadeautjes. En zo gepiept, dus ook jij hebt in een handomdraai een mooi ingepakt cadeautje klaar.
Via Winkeltje van Anne

Op 5 december zelf, maar ook bij de intocht, het muziekfeest (hier dan, mogelijk bij jou iets van een pietendisco of ander leuke activiteit?) of op de peuterspeelzaal/school bij het vieren is een bijpassend shirt natuurlijk wel een musthave. En gezien niet alle mama's zo veel bezig zijn als daarmee, zijn er genoeg webshops die erop in springen om shirts te maken met toffe opdrukken rondom deze feestdag. Zo kun je kiezen voor een gepersonaliseerd shirtje zoals hieronder, van Boefjes en Bijtjes.
Via Boefjes & Bijtjes

Wanneer je eens wat anders wil gebruiken voor de kado's dan een jute zak, dan is een grote paperbag wellicht wat voor jou. Ze zijn flink en super stevig (wij hebben zo'n zak met een andere opdruk vol met speelgoed) en blijven goed staan. Super leuk om te gebruiken en natuurlijk te hergebruiken. Je vindt ze bij Photogeniki.
Via Photogeniki

Hoe vaak roep ik niet dat een feestje pas af is met ballonnen? Wel.. dat is het bij het Sinterklaas feest ook. Bij Jetjes en Jobjes verkopen ze ballonnen met een toffe print, die super passen bij het feest. Overigens kun je deze print ook afdrukken als schoenzetkalender, die je als gratis printable daar kan vinden. In het linkje overigens die van dit jaar, ieder jaar vind je opnieuw een gratis printable daar van het juiste jaar.
Via Jetjes en Jobjes

Last but not least mag deze natuurlijk ook niet vergeten worden. Niet helemaal monochrome (ahum, kuch), maar man wat is dat Tony's Chocolonely toch lekker! Een chocolade letter mét pepernoten is wel de ultieme letter natuurlijk. Zeker als het een Tony's betreft. Ze hebben nog veel meer letters in het assortiment zitten, maar deze moest ik toch nog even laten zien voor het lijstje weer eindigt.
Via Tony's Chocolonely

Dit waren mijn monochrome (zonder de chocolade gezien dan) tips voor deze Sinterklaas. Heb jij ook toffe monochrome tips voor Sinterklaas, plaats je die dan hieronder bij de comments? 

You Might Also Like

0 reacties