Een ochtend in de bossen

november 30, 2016

Gisterochtend zijn Dani en ik samen de bossen hier in geweest. Hij wilde naar buiten en ik had niks nodig, dus winkelen was al uitgesloten (je weet wel, al die onnodige verleidingen). Dus werden het de Loonse en Drunense duinen hier om de hoek. Parkeren bij 't Venneke en wandelen maar! We hebben er een paar uur samen genoten van de omgeving, de kou (het vroor, brrrr) en de tijd samen.


Oké, eigenlijk wilde ik jullie gewoon vermaken met een berg heerlijke herfstige foto's en hier in de duinen ziet het er natuurlijk super uit! Vol bladeren op de grond, overal zag je kristalvorming op de takken, banken en bladeren en zelfs het venneke was bevroren. De zon zorgde voor nog een beetje warmte in de vrieskou, waardoor het aangenaam wandelen was.Via het wandelpad gingen we eerst een stuk omhoog, langs het mountainbike pad af. Dani zou wel eens even de weg gaan wijzen waar hij heen wilde. Hij genoot van de knisperende blaadjes onder zijn voeten en schopte vol enthousiasme alles in het rond. De afdalingen tussendoor waren natuurlijk wel weer wat spannender en die trotseerden we samen. Zeker met al die bladeren op de grond zie je de boomstronken niet overal te liggen en vallen is niet Dani's favoriete bezigheid.Het venneke, ook wel de schaatsbaan, was bevroren. Dani vond het maar een gek fenomeen, dus zijn we het van dichtbij gaan bekijken en hebben we vanaf de rand op het ijs getikt met onze vingers. Gek hoor, zo'n 'zee' (zoals Dani het noemt) die hard is in plaats van nat. Ondanks dat hij dat vorig jaar ook wel heeft gezien, is het toch weer opnieuw een beleving om te zien dat het er anders uit ziet. En ook de kristalvorming op de bankjes rondom waren bijzonder om te zien. Gerard Joling zou helemaal in zijn nopjes zijn, zo glitterde en glom het op de bankjes.


De Loonse en Drunense duinen is een stuk landgoed tussen zo ongeveer van Loon op Zand naar Drunen en Cromvoirt en tikt daarbij langs de rand ook nog Waalwijk en Kaatsheuvel aan. Hij bevat bos, zandvlaktes en heidevelden. Een bijzonder stuk hier uit de omgeving, goed begaanbaar om te wandelen, fietsen of zelfs te paard. Een bijzonder dagje uit in het zand, tussen de bossen en zelfs nog in de winter om te schaatsen. Wij genieten hier dan ook vaak.

Ben jij er al wel eens geweest?

You Might Also Like

0 reacties