De 5 lekkerste kerst-bak-filmpjes

november 16, 2016

Oké, wat een woord hè. Ik ben een ster in het maken van onnodig lange woorden met van alles aan elkaar. Maar ik wilde het wel even lekker kort en kracht omschrijven dat je alvast weet waar ik het over heb. Afijn, ik verzamelde een berg filmpjes waarin ze kerst taarten en koekjes bakken en versieren. En ga me niet zeggen dat kerst nog ver weg is, want ik kan niet wachten tot het er is. Dus ik strooi alvast wat fijne kerstideeën rond. Ga er lekker bij zitten, want ze zijn mesmerizing!

Een prachtige ton-sur-ton taart met kerststerren. Vol enthousiasme kijk ik er naar en hoop ik ooit ook zo'n mooie taart te maken. Nog vaak oefenen dus... Maar sinds mijn eerste testen met rolfondant voor onze verjaardagstaart, heb ik er wel lol in gekregen! Ik hou wel van dergelijke subtiliteit in taarten. Zo koos ik er voor onze trouwdag destijds ook voor om een taart te laten maken met enkel dezelfde soort tinten. Mooi rustig en chique.


Haniela kletst altijd een eind weg in haar filmpjes en ik moet bekennen dat ik dat altijd wat minder vind. Ik volg haar dan ook het liefst op Facebook waar ze dat dus niet doet. Is niet persoonlijk hoor, meer dat ik dat gekletst nergens leuk vind. Wel maakt ze de mooiste koekjes en is er echt super goed in. Koekjes versieren op deze manier heb ik een keer geprobeerd, maar verknalde dat finaal. Dus ik hou het maar bij kijken naar filmpjes ervan. In dit filmpje laat Haniela een heleboel verschillende vormpjes zien die ze leuk versiert met het kerst-thema!

Mijn favoriet in cupcake filmpjes. Wederom volg ik hem liever op Facebook dan op youtube, vanwege het geklets in de filmpjes. Wel vind ik hem altijd lekker enthousiast in zijn filmpjes. En zijn cupcakes maken het natuurlijk helemaal goed. Laatst maakte ik er al volgens een recept van hem: red velvet vegan cupcakes. Deze keer een heuse kerst-cupcake. Zit je nog wel lekker op je stoel? Of lig je al op de bank te kijken?

Deze prachtige koekjes zijn van Sweet Ambs (zonder geklets in de filmpjes). Ze heeft altijd een bijzondere keuze voor kleuren die ik erg kan waarderen en maakt dan ook de prachtigste koekjes. Deze met silhouet rendier lijken op een cameo. Je weet wel, die (meestal) zwarte vormpjes met daarop een wit hoofd of bloem. Vaak zie je ze als ketting hanger of als broche verwerkt. Hier zie je ze dus als prachtig kerst koekje.

Yes! Geloof het of niet, maar een filmpje met monochrome taart of koekje is er amper te vinden. Nou kan ik me alles wel bedenken in mijn lievelings 'kleuren', maar deze cadeau-taart is een direct voorbeeld. Subtiel, maar prachtig! En hij lijkt ook weer zo gemaakt, maar ik doe het ze nog niet echt na. Wie weet ooit, al zouden ze hier rond zijn. Ik heb genoeg springvormen en een vierkante valt daar niet onder. Maar wie weet kom je hier ooit nog eens een variant tegen die ik maakte.

Wat ga jij bakken met kerst?

You Might Also Like

0 reacties