Chia Overnight Oat

november 23, 2016

Terwijl ik rondkijk op het internet naar gezonde ontbijtjes, spot ik veel dingen met chiazaad. Ik ben er zelf nog onbekend in en besluit afgelopen donderdag met de boodschappen een zakje mee te nemen. Toch maar eens proberen. Maar wat maak je daar mee? Ik las dat het met vochthoudend materiaal erbij zichzelf omzet tot een puddingachtige substantie. Maar dat moet je wel even laten staan en dus heb ik de chiazaad voor het eerst ingezet met een overnight oat. Een wat? Een ontbijtje wat je de avond ervoor maakt en een nachtje (overnight) laat staat in de koelkast.


Chia Overnight Oat
Wat heb je nodig?

  • 1 flinke eetlepel chiazaad
  • Een halve eetlepel kokosmeel
  • 60ml amandelmelk
  • Fruit
Ik haal al mijn ingrediënten lokaal, de supermarkt (chiazaad, amandelmelk) zit op loopafstand en de action (kokosmeel) ook. 

Hoe maak je het?
Doe een ruime eetlepel chiazaad in een grote mok. Doe hier de halve eetlepel kokosmeel bij en de 60ml amandelmelk. Roer dit goed door. De kokosmeel wil nog wel eens klonteren, dus even van te voren goed vermalen is handiger dan het los krijgen tijdens het mengen zelf. Plaats deze mok 's avonds in de koelkast, het moet een nachtje staan.


Wanneer je de volgende ochtend wil ontbijten, pak je je mok eruit. Je zult zien dat het er aardig anders uit zag dan toen je het wegzette. Het chiazaad heeft goed zijn best gedaan! Ik sneed wat bramen in stukjes en een kiwi in stukjes. Het staat het leukst in een glas, waarbij je laagjes gaat maken. Tussendoor een beetje extra kokosmeel naar wens mag best! Et voila, je ontbijt is klaar. Een feestje voor jezelf en smullen maar. 


Nog leuker is het werken in een lettermok met je eigen letter erop. Ik scoorde deze bij de Intratuin en moet hem natuurlijk nog wel even laten zien. Overigens zijn die van Design Letters ook erg leuk, wij hebben er een met de letter D in huis. Op Dani's kamer dan hè, maar dat mag best logisch zijn. Je spot hem hier op het wandrek: Monochrome Kidsroom. Heb je nog meer zwart-witte tips over servies met letters, dan hou ik me aanbevolen hoor!


Wanneer ga jij genieten van dit ontbijt? 

You Might Also Like

0 reacties