Body Modification

november 13, 2016

Iedereen kent piercings en tattoos wel. Lichaamsversieringen, ook wel genoemd of body modification. Een piercing is een gaatje in een lichaamsdeel, om daarin een sieraad te dragen. Een tatoeage is versiering met onderhuids geplaatste inkt. Maar de omschrijving body modificatie omvat meer. Zo kom je ook mensen tegen met scarification, een tong split, implants, brandings of punches bijvoorbeeld. Veel meisjes krijgen al op jonge leeftijd oorbellen en ook genoeg jongens willen er wel eentje (of meer). Ook tatoeages kom je steeds meer tegen. Maar wanneer het een stapje verder gaat dan de meesten gewend zijn, volgen er de vragen en de 'gatverdamme's.

En Alissa, hoe zit dat met jou dan?


Als meisje was ik altijd al gefascineerd door mooie tattoos en piercing en ik kon dan ook niet wachten tot ik er zelf had. Ik mocht tot mijn 18de niet meer dan mijn eerste paar oorgaatjes. Dus in de week dat ik 18 werd, heb ik mijn tweede paar ook meteen laten zetten. Verder wist ik dat er vast nog wel meer kwam, er was zoveel moois. En oren met een rijtje van onder tot boven, dat leek mij ook wel wat. Maar om een shock effect te voorkomen, ben ik niet direct als een dolle door gegaan. Of nou ja.. niet diezelfde maand dan toch. Er volgde nog een neuspiercing, ik zette zelf mijn twee helixen en er volgden derde paar oorbellen. Later heb ik nog van alles in mijn oren gehad en ben ik mijn gaatjes nog gaan stretchen. In totaal heb ik 21 piercings gehad (ik heb mijn navel tig keer geprobeerd zelfs, maar iedere plek rondom wilde niet helaas) en 10 tatoeages, waarvan er een aantal aan elkaar lopen. Stukje bij beetje breidde ik de boel uit. Ik liet mijn septum en later ook mijn conches punchen.


Piercings
Om je een beeld te geven over punches, zoals je rechts boven ziet is mijn conch (in je oorschelp) een gaatje. En niet eentje voor een oorbel, maar een 5mm gaatje. Deze liet ik punchen. Een soort mini appelboortje waarmee je een gat laten maken (net als met piercen overigens, wat met een holle naald gebeurd), waar je een sieraad in draagt. Mijn keuze voor punchen was simpel. Ik wilde daar graag wat dragen, maar te dunnen sieraden zoals oorbellen dragen daar niet fijn. En wilde je ze oprekken, dan staat er kracht op je schelp wat niet prettig is. Door het materiaal weg te halen heb je geen druk erop. En ja, je kan daar doorheen kijken. Dat heb ik ook bij mijn septum laten doen, maar dan 3mm. Een wat? Een septum, het tussenschot van je neus. Altijd een prachtige piercing en mijn kleine geheimpje zeg maar. Ik draag er eigenlijk nooit meer in dan een tunneltje.

Zoals je ziet heb ik mijn eerste oorbel gaatjes ook gerekt. Ik begon te rekken naar een brave 6mm (links onder, met ringetje door de tunnel), met een tussenstap van 14mm (midden en rechts onder) tot een mooie 25mm (rechts boven). Mijn tweede gaatjes die links onder nog zichtbaar waren, zijn inmiddels leeg. Wel heb ik mijn derde gaatjes ook gerekt gehad. Niet meer overigens hoor. Ze waren een 5mm ook. De gaatjes bovenin zijn ooit een 3mm geweest. Een klein schattig plugje kon daar dan in. En die industrial, die lange staaf, heb ik lang gedragen. Tot ik hem op een dag beu was, zoals dat wel eens gaat. De gaatjes zie je amper meer, maar zijn nog wel voelbaar. Ik zou hem er ook niet meer in krijgen.

Vandaag de dag
Op het huidige moment is het wat braver. Ik draag mijn neuspiercing en septum nog altijd en heb in het ene oor 5 gaatjes gevuld en in het andere 3. Mijn oren zijn weer eens terug op de 25mm, al zijn ze met tijd en wijlen ook wel eens leeg en draag ik er niks in. En verder is het allemaal braaf. Ik heb op dit moment geen behoefte voor andere piercings, al kijk ik er nog graag naar en vind ik ze altijd prachtig. Ooit dacht ik mijn oren leeg te laten en te hopen dat mijn oren terug krimpen tot een degelijk formaat. Maar ze blijven hangen bij 10mm en zodra ik er iets in draag, zakken ze braaf terug uit. Het terug gaan naar de grote maat is dan ook zo gedaan. Ik dacht er zelfs aan om ze daarna te laten reconstrueren, maar eigenlijk vind ik dat weer een flinke stap. Het is goed zoals ze zijn. Ze horen bij mij.

Tatoeages
Zoals je net las heb ik wel 10 tatoeages, waarvan er een aantal aan elkaar zijn gezet. Op de foto in de collage zie je er 4, waarvan er een aantal aan elkaar zijn gezet. Ik bezit achter ieder oor een klein werkje, op mijn borstkas, heb een flink zijstuk van onder mijn oksel tot op mijn heup met bloemen, heb daaraan een anker laten zetten en een stukje later opgevuld met een sneeuwvlok. Ook zie je nog een stukje van een van de bunga teruong (ook wel bekend als borneo rozen, al zijn het officieel geen rozen). Zoals het hoort zit er aan de andere kant ook een. Ook heb ik achterop mijn benen nog wat staan. Ik heb er weinig foto's van en voel er ook niet zo veel voor de rest online te delen.

En heb jij piercings, tattoos of andere body modificatie?


Dit onderwerp is er een uit de 30 days blog challenge van Hare Maristeit. Wanneer je meer onderwerpen van mij uit deze challenge wil lezen, klik dan hier.

You Might Also Like

0 reacties