Afvalupdate

november 24, 2016

Goh Alissa, hoe staat het eigenlijk met je afvalrace? Goed, kan ik je zeggen. Degene die me op instagram volgen hebben het vast al gezien, maar ik kan inmiddels trots zeggen dat ik 20 kilo ben verloren in een half jaar tijd. Van mijn favoriete winkels draag ik een aardig kleine maat, schommelend tussen de s en xs en bepaalde andere winkels ben ik nog niet wezen passen. Ik zit een stuk beter in mijn vel, voel me fitter en heb meer energie om te bewegen.

Hoe zat het ook alweer?
Een half jaar geleden ging de knop om. Ik vond dat ik op foto's dik oogde (lag vast aan de fotograaf hoor), zag een walvis in de spiegel en voelde me nooit op mijn gemak met kleding die niet los zat en nog veel minder zonder kleding. Ik weigerde te gaan zwemmen, walvissen genoeg in de oceaan enzo. Er zijn niet zo veel foto's van mij in totale lengte, zonder dat er iets voor staat, of ik zit en me half verstop of enkel met het gezicht op sta. Maar wat ik vond, kun je een beeld krijgen van hoe mijn figuur er voor stond voor ik mijn besluit maakte.


Oké, ik geef toe, hier was ik al wel begonnen met mijn afvalrace, ik was hier net enthousiast een maandje bezig en was een kilo of 5 kwijt. Niks heel bijzonders nog, maar goed, iedere kilo telt als je wil afvallen. Dani wilde trouwens twinnen in outfit, maar wilde daarmee niet zo graag op de foto.

Maar hoe zag je er toen echt uit? Nou... ik vond maar één foto, van achteren nog wel. Bijster charmant natuurlijk. Voelt een beetje als met de billen bloot, werkelijk laten zien hoe het ervoor stond. Niet iets om trots op te zijn, maar goed, pic or it didn't happen.


Holy moses wat een dienblad! Zo, ik heb het alvast voor je gezegd, kunnen we weer door. Ik durf te gokken dat ik wellicht nog meer heb gewogen, maar na verandering in anticonceptie raakte ik wat kwijt. Maar omdat ik toen geen weegschaal had, weet ik niet hoe het er precies voor stond. Of nou ja, de weegschaal was kapot en ik was te lui om een nieuwe te halen. Let trouwens ook vooral niet op de bende, we waren aan het over huizen in huis. Dani ging van zijn baby kamer naar de grote slaapkamer voor en dus had een boel nog geen plek.
Hoe die kamer er wel uit ziet zie je hier: monochrome kidsroom.

En toen ging de knop om
Yes! En toen ging de knop helemaal om. Ik was het zat, ik was mijn lijf zat en die walvis in de spiegel ook meer dan zat. Daar moest verandering in komen. Ik vond dat diëten geen zin heeft (kei hard afvallen om daarna weer normaal te gaan eten en weer aan te komen, vaak nog meer dan je af was gevallen) en besloot het op eigen houtje te doen. Nadat ik een aantal kilo's verloren was, kreeg ik steeds vaker de vraag 'maar hoe dan?'. Volgens mij hoopte iedereen te horen dat ik dé wonderpil had ontdekt en poef alles verdween. Helaas is het niet zo.
Lezen hoe ik dat wel deed, kijk dan eens hier: afvallen doe je zo.


Midden in het proces. Voor mij de enige manier om te zien dat er gewicht af is. Te grote kleding en letterlijk foto's vergelijken. Dit is overigens niet hetzelfde shirt als die foto van voor het afvallen, ik heb gewoon iets met zwart en streepjes. Rechts is wel inmiddels een broek van 2 maten kleiner. Eentje waar ik mega trots op was en nog steeds ben natuurlijk. Al is die nu wel veel te groot geworden. Zoals je ziet zijn mijn benen daar minder dik en zit het shirt veel ruimer. Op de heupen, borst en buik is weldegelijk wat af. Mijn hoofd verberg ik er netjes achter mijn toestel, dus daar zie je niks van.

Met wat kilo's eraf had ik een update geplaatst met een oude broek van de begin foto's en de maat toen, ruim 2 maten groter dan wat ik droeg toen ik de foto maakte. Wat was ik trots. Ik maakte een dansje in de winkel en zelfs de rot opmerking van een andere dame deden me niks. 'De maten vallen hier groot hoor'. Ja, in alle winkels waar ik kleding droeg tot nu toe hetzelfde, en dan nog kwam ik van de 42 af en paste ik in de 36. Dansje waardig niet? Ze zei niks meer, de dame van de winkel gniffelde.

Onderstaande foto is die foto van die update die ik eerder vernoemde. Happy mom, happy woman!


Exact een maand later deed ik dezelfde foto nog een keer over. Ik ben in de tussentijd oefeningen gaan doen om wat spieren te kweken, in de hoop dat mijn buik iets mooier wordt. Ja ik weet het, van dat loshangend stuk vel van na de zwangerschap kom je niet meer af hoor, maar dromen mag toch? Ik krijg energie van de oefeningen in de ochtend en dat is eigenlijk nog veel belangrijker dan de rest.

En toen echt genoeg kilo's extra lichter
Ja, toen zei van de week de weegschaal echt officieel dat ik genoeg kilo's kwijt was. Hè? Waar dan? Ik zie het niet? Oké, ik zie wel dat ik veel kleinere kleding draag, mijn bh's te groot zijn (hallo corrigerende hemden, die de boel nog enigszins mee in bedwang houden in die bh) en wat de weegschaal zegt, maar als ik mezelf in de spiegel bekijk, dan zie ik het niet. Dus voelde het als tijd voor een ware update in foto's. Eentje waarbij ik toen en nu ook kan laten zien en zo ook voor mezelf weer kan bekijken. Ben ik echt zoveel kilo's kwijt? Nu ik de foto's naast elkaar leg, zie ik in ieder geval dat er werkelijk wel af is. Hoera!


En dit was mijn update foto van afgelopen week. Bekijk je hem eens naast die foto van hierboven? Zelfde spiegel, bijna dezelfde houding (maar toen met kind en verbloemend vest). Ik kan nu écht zeggen dat ik het ook ga zien. Van te voren had ik nooit gedacht zo veel af te kunnen vallen (5 kilo leek me al een mega opgave), maar ik kan wel zeggen dat ik er oprecht erg blij mee ben en ook trots op ben.

En nu? Ik laat soms iets meer toe in mijn voedingspatroon en met dit koude, maar vooral natte weer kom ik iets minder toe aan beweging. Ik ben al zeer tevreden, de gezonde BMI en de gezonde voedings- en levensstijl die ik erop na heb gehouden. Deze 3 dingen vond ik het aller belangrijkste in de keuze tot afvallen, buiten die walvis in de spiegel om natuurlijk. Of ik nog meer wil afvallen? Niet persé, al laat mijn lijf nog steeds gewichtsvermindering zien. We zullen zien waar het beland.

You Might Also Like

0 reacties