3 keer goed, 3 keer fout

november 06, 2016

Hoera! Het is weer zondag en tijd voor persoonlijke gebabbel vanuit een onderwerp uit de 30 Days Blog Challenge van Hare Maristeit. Je weet wel, zoals ik iedere zondag doe. Wist je dat niet of wil je nog eens terug lezen wat ik nog meer te vertellen heb uit deze reeks? Kijk dan eens onder het kopje: 30days. Maar deze keer stond er een onderwerp voor de deur: 3 beste en 3 slechtste eigenschappen. Gets, bah, jak. Of voor de insiders: iewie! Nee echt, ik en goede/slechte eigenschappen over mezelf vertellen? Nou vooruit dan maar.

3 keer goed

Gedreven
Als ik iets echt wil, dan pin ik me er op vast en ben enorm leergierig en gedreven. Ik moet en zal iets kunnen en ga net zo lang door tot het lukt en naar mijn zin is. Zo heb ik me de afgelopen jaren eigen gemaakt in het naaien (met stofjes en draad hè), maak inmiddels eigen patronen en ben super vlug en netjes. Maar ook heb ik mezelf een boel html en SEO geleerd en weet ik zelfs nog best veel van Google Analytics. Waar ik twee jaar geleden iemand ervoor moest inhuren, heeft zo iemand nu voor mij geen geheimen meer en bouw ik netjes mijn eigen website en webshop en alles er rondomheen. En het ziet er nog eens fancy uit. En is iets niet helemaal naar wens, dan bouw ik er wel wat omheen. Had ik een/twee jaar geleden nooit gedacht.

Behulpzaam
Ja echt hoor! Je gelooft me vast niet, maar wanneer iemand vaak al zegt 'ik moet daarvoor nog vervoer regelen' trek ik haast mijn agenda al open om te kijken of ik kan om te rijden. Van mensen die ik amper spreek en die me appen of ik op kan passen, ik zou haast direct ja roepen. Behalve als ik echt niet kan. Daarin moet ik soms echt opletten dat ik niet over mijn eigen grenzen heen ga, want het is voor mij zo makkelijk om snel te zeggen dat ik iets wel doe, ondanks dat ik er eigenlijk geen tijd/energie etc voor heb.


Creatief
Deze hoor ik ook van een boel anderen hoor, maar ik ben lekker creatief. Of het nu gaat om dingen naaien, plakken/knippen, bakken of weet ik veel wat. Als ik maar lekker aan de slag kan en dingen kan bedenken en maken, dan ben ik helemaal in mijn sas. Ik heb altijd ideeën in mijn hoofd wat ik wil maken en als ik iets zie, heb ik daar meteen ideeën bij hoe ik iets kan maken en hoe ik het zou doen. Zo ging dat al toen ik klein was en zo gaat dat nog nu ik groot ben. Zo zie je op deze blog natuurlijk iedere week een DIY terug, zodat ook jij lekker aan de slag kan.

3 keer fout

Vergeetachtig
Nee, ik doe dat niet expres hoor, dat je me net nog heb verteld wat je vanavond wilde gaan doen. Echt niet! Ook niet dat ik een prachtig boodschappenlijstje maak en dat triomfantelijk vergeet mee te nemen en als een kip zonder kop door de supermarkt loop. En die belofte die ik heb gemaakt? Ik weet het echt! Ik wil dat ook doen. Maar steeds als ik er aan moet denken, denk ik er niet aan. En eer het niet meer handig is, denk ik eraan. Zoals iets meenemen voor iemand. En dan binnen vallen met 'ja, weet je wat er nog op het keukenplankje ligt?'. En dat niet een keer, niet twee keer, maar nog veel meer tig keer. En namen ben ik ook al zo'n ster in. Dat ik tig telefoonnummers kan onthouden, bijna alle namen op kan dreunen van de My Little Pony's die ik ooit verzamelde en inmiddels alle liedjes van K3 mee kan zingen (Dani vindt ze leuk en dat is aanstekelijk) en nog alle dansjes ken van de liedjes uit mijn jeugd, wil allemaal niet zeggen dat ik dus onthoud wie ik eerder tegen het lijf ben gelopen of wat ik een hele dag gedaan heb. Zoals eerder een keer in een Weekly, ik had geen enkel punt waaraan ik kon zien wat ik gedaan had en ik wist het dus niet meer.

Poetshater
Het is niet dat ik nooit poets hoor, maar zoals de generatie voor ons poets, dat is gewoon écht niet mijn ding. Ik stofzuig een keer per week en hobbel met een stoffertje en een natte lap door het huis. Maar ik ga echt niet alles tig keer per week grondig boenen en met een tandenborstel de voegen in de wc doen (wel de badkamer, maar enkel van de douchecabine hoor!). En die was stapelt zich vaak nogal makkelijk op. Als ik gewoon iedere dag een mandje weg breng, is er niks aan de hand en hoef ik niet een keer in de week een hele berg manden weg te werken. Maar tja.. ik heb gewoon een hekel aan poetsen.


Klunzig
Als bijbaantje heb ik nog een aantal jaar in de keuken van een bejaardenhuis gewerkt. Super leuk werk en af en toe echt eens de tijd om gedachteloos door te gaan met werken en knoerhard te zingen in zo'n keuken waar niemand je hoort. En daar in de keuken van dat bejaardenhuis ging een lijstje van items die kapot gingen tijdens je dienst. Niks ergs hoor, maar als er iets kapot was, moest dat vervangen worden. En iedere dienst die ik draaide, stond er weer een nieuw ding op. Ik laat echt makkelijk alles vallen. Een week stond er niks, zelfs mijn leidinggevende maakte er een grapje over. Enne.. dat kwam de week erop dus echt terug. Ik liet een hele kar vol glazen omvallen. Ja echt! Een kar met ruim 100 glazen donderde zo over de grond.. Oeps.
En zo kan ik nog tig voorbeelden noemen van mijn klunzigheid, zoals die ik keer dat ik de laatste topjes nog moest snoeien en mijn eigen vingertopje mee nam, ik van de week per ongeluk de keukenmachine sloopte en mijn telefoon die bijna dagelijks op de grond valt op de meest gekke manieren. Om maar wat voorbeelden te noemen hoor.

Goed, genoeg weer over alles waar ik goed en vooral ook niet goed in ben. Mensen kunnen er vast nog veel meer van mij opnoemen. Wat zijn eigenlijk jouw goede en minder goede eigenschappen?

You Might Also Like

1 reacties

  1. Oei nu zeg je me wat. Ik zou graag creatief willen zeggen maar ben ik totaal niet!

    BeantwoordenVerwijderen