Weekly #9

oktober 24, 2016

De maandag is weer begonnen, de week start weer in zijn normale ritme. Tijd voor een nieuwe Weekly, waarin ik terug blik op afgelopen week. Een week met gezellige uitjes voor ons en voor Dani, koud weer speelde een hoofdrol en ook de voorbereidingen voor de verjaardagen. Lees je mee?

Maandag
Een normale maandag voor ons. Rustig opstarten en daarna de deur uit met Dani. Dani vond wat takken en besloot dat hij daarmee wat lege vaasjes in de tuin van mijn moeder ging vullen. Dat vond ze vást mooi, zei hij. Na de lunch zijn we richting de Lidl vertrokken. Ik had in het krantje mooie snowboots gezien voor erg weinig voor Dani en ben er heen gegaan met Dani en m'n moeder. Beiden nog wat boodschappen ingeladen en voor hem snowboots en skisokken (lekker warm tot onder je oksels) mee genomen.


Dinsdag
Dani wilde de ochtend graag thuis zijn en ging heerlijk spelen. Dat gaf mij tijd om even tussendoor een slinger te maken voor onze verjaardag. Met een tintje blauw erin. Eenmaal dat ik alle vlaggen had geknipt en uitgezocht, kwam Dani binnen gekropen in mijn werkruimte en besloot erbij te kruipen op een stoel, nam mijn telefoon mee voor het Zandkasteel Aan Zee en babbelde tussendoor een eind weg over wanneer hij jarig was, hoe oud hij werd en wat hij wilde krijgen. En hoe gaaf hij de slinger vond. Gelukkig maar. Eenmaal klaar hebben we hem in de woonkamer tijdelijk opgehangen, zodat hij hem eens goed kon bekijken. Goedgekeurd! Ik vroeg hem welke vlaggen hij het mooiste vond erin en meneer wees de pik zwarte aan, uiteraard. Al vond hij het blauw ook wel leuk hoor, maar die zwarte waren toch wel erg stoer.
Martin was al eerder thuis en we zijn onderweg gegaan naar de stad, aangezien Martin zijn eeuwen (lees: 15 jaar) oude jas toch wel aan het verslijten ging. Eigenlijk wilde hij zo'n zelfde, maar die verkopen ze natuurlijk allang niet meer. Na wat rond zoeken was hij toch geslaagd voor een nieuw exemplaar. Omdat de feestdagen eraan komen en zijn oude jas nog niet helemaal aan gort is, pak ik hem in. Je moet toch wat verzinnen hè. Voor mezelf vond ik ook een jas (3 maten kleiner) en ook die heb ik ingepakt. Ik ben binnenkort jarig, de feestdagen komen eraan en een te grote jas is nog altijd minder erg dan een te kleine. We vonden ook nog wat leuke kado's voor Dani en hadden zo een geslaagde shopmiddag.

Woensdag
In de ochtend het hele huis gepoetst (was later niks meer van te zien natuurlijk) en mezelf getrakteerd op bananenpannenkoekjes. In de middag bedacht ik me, lekker op tijd ook, dat we zaterdag naar een verjaardag moesten en er nog iets gehaald moest worden. Ik wist dat hij wilde en dus maar snel de stad in, want ik had bij de Blokker gezien dat ze dat wel hadden. Daar kwam ik alleen van een koude kermis thuis. Ze hadden het niet, alleen in de webshop en het was niet duur genoeg om daar te kunnen bestellen (say what?!). Ze hadden wel eenzelfde exemplaar voor de helft meer. Dan maar weer verder zoeken. Maar uiteindelijk wel geslaagd!

Donderdag
Boodschappen donderdag! Ik kwam er in de ochtend achter dat Dani zijn schoenen wel krap werden. Ik had het al een tijd terug geroepen dat ik er vanuit ging dat hij zijn schoenen uit zou zijn gegroeid rond zijn verjaardag en die is over ruim 2 weken, dus dat was best goed ingeschat. Besloten dat ik binnenkort maar weer richting Tilburg zou gaan voor andere schoenen voor Dani. Maat 27 mensen, maat 27! Hij wordt 3 en heeft nu al flinke voeten.
In de avond hebben we het washok verbouwd, staat er nu een kast bij (klussen met mijn vader: 1-0 voor de kast in het begin, maar toch wonnen we) en hangt er een ander kastje aan de muur (andere plek), zodat ik meer op kan bergen en loopruimte over heb. De andere kastjes komen bij Martin in zijn schuur denk ik, opbergen is wel mijn ding. Hoe minder in het zicht, hoe beter.

Vrijdag
In de ochtend een afspraak staan met ons mam en daarna door naar een gezellig zaakje voor een bak thee en een welverdiend gebakje. We hebben er nog wat winkels bekeken, ik werd compleet vrolijk van alle confetti items van de Hema (de zwart-witte versies zijn meer mijn ding, maar de gekleurde items zijn ook erg leuk om te zien) en haalde ik nog wat handig bak spullen bij de Wibra mee, zodat ik straks met de verjaardag onze taarten zelf kan versieren en maken.
Nadat  ik Dani bij de peuterspeelzaal ophaalde, gingen we door naar Pukkemuk waar we hadden afgesproken en heeft Dani een heerlijke speelmiddag gehad.

Zaterdag
Dani ging uit logeren! Mijn zus en haar vriend hadden gevraagd of hij kon komen. Althans, ze wilden heel graag met hem naar Lego World en dat kon eigenlijk met de planning alleen vandaag. Hij kon ook meteen blijven logeren, zo hadden ze tijd zat en konden wij de avond samen naar een verjaardag. Prima planning vonden we zo! Hij heeft de tijd van zijn leven gehad daar bij Lego World, mocht blijven logeren en mocht zelfs met de trein mee. En zo konden wij in de avond samen naar een verjaardag en hebben we nog een heerlijke nachtwandeling gemaakt.

Zondag
Nadat wij heerlijk hadden uitgeslapen werd Dani weer bij ons thuis gebracht en moesten we hem al vrij snel weer doorbrengen naar het volgende adres, mijn schoonouders. We hadden namelijk in de middag een drukke planning wat voor Dani niet leuk zou zijn. Ik zou met mijn moeder en zus gaan high tea'en en mijn vader zou met de heren een bierrondleiding doen met proeverij. Dat laatste hebben we geweten hoor, de heren waren nog lang niet klaar nadat wij vertrokken bij de high tea. Gezellig was het wel! En de high tea, die was heerlijk.

Dit was onze week! Hoe zag jouw week eruit?

You Might Also Like

0 reacties