Weekly #6

oktober 03, 2016

In de Weekly blik ik terug op de afgelopen week. Alle dingen die ik gedaan heb, buiten de standaard dingen van werken en wandelen enzo om, kun je terug lezen in de Weekly rubriek. En voor het geval je het dadelijk gaat denken, ga ik het je alvast vertellen: ja ik heb een nieuw tafellaken. En ik raakte wat enthousiast van de week door hem als achtergrond te gebruiken voor de foto's.

Maandag
Ik had in de ochtend bezoek van Ioni en Eon. Gezellig kletsen met een bak koffie terwijl de heren aan het spelen waren. Eon zat een stuk fijner in zijn vel dan de vorige keer dat ik Ioni zag gelukkig.
Erna ben ik nog snel langs de lokale Zeeman gesjeesd voor wat leuk spul. Of nou ja, eigenlijk alleen voor dat tafelzeil, maar toen kwam ik wat meer tegen... Je leest het hier. Hierop nog snel langs mijn moeder gegaan die zo'n fan was van het tafelzeil dat ze er ook een wilde. Wat wil je dan ook hè, een zeil voor maar €2,99!


Dinsdag
De dinsdag was ik op tijd vertrokken richting ons mam. Ik zou wat ingrediënten brengen voor onderstaand gerecht (courgette ovenschotel) en daarna met haar nog het centrum in gaan voor ook zo'n tafelzeil van de Zeeman. Wel moest ik op tijd terug zijn, gezien Martin afspraken had staan (o.a. de podo, wegens versleten steunzolen en daarbij dan zijn terugkomende rugklachten). Ook nog een kleine jacht gemaakt op een nieuwe blouse, gezien mijn laatste inmiddels naar het land der compost is verhuisd (de vuilnisbelt). Niet geslaagd overigens.

Woensdag
Eerst nog even langs de winkel, want ons brood bleek eerder op dan dat ik boodschappen ging doen. Dus ging ik ook nog, zoals dat een goede vrouw betaamt, het brood brengen naar Martin, zodat hij niet uitgehongerd thuis zou komen na een dag werken. Daarna vertrok ik richting mijn moeder, die op de weg terug woont. Gezellig samen wat ondernemen, samen gesloopt worden door de enorme energie van Dani en samen ons huishouden wat doen. Deze keer vroeg ze of ik mee wilde naar de Jysk, hè get zeg (grapje!). Dani zijn dekbedje wordt langzaam te kort. Het is een dekbedje voor in een ledikant, wat op zijn peuterbed ligt. Tijd voor een grotere, maar ik weiger wel een peuterdekbed aan te schaffen, gezien ik dan weer een aantal overtrekken nodig heb. Goed, ik kreeg een dekbed voor Dani en meteen een overtrek (met kerstboompjes, zo leuk!) en koos zelf ook nog een dekbedovertrek uit (met buffalo plaid print). T-shirtje scoorde ik bij Zreefer.

Donderdag
Boodschappen tijd! Een ritje langs de lokale supermarkt, langzaam wat inslaan voor de verjaardag (want dat duurt nog een ruime maand), sinterklaas (duurt nog langer) en natuurlijk voor de gehele week. De rest van de dag was ik thuis, boodschappen opruimen, was ruimen (met hulp van mijn moeder, team wasvouwers!) en dit stuk speelgoed weer tevoorschijn halen voor Dani. Het zijn de XYZ blocks van Fred and Friends, die mijn ouders mee namen uit Engeland als kado voor Dani. En omdat ik hem zo cool, maar ook erg hilarisch vindt, moest er gewoon een foto van gemaakt worden U is for Underpants, J is for Jackalope (wij noemen dat een knert). Nog een leuke zakelijke samenwerking besproken deze dag! En al op tijd achter de Wii gesprongen. Even actief bezig zijn, gezien het weer het niet toeliet om naar buiten te gaan. 

Vrijdag
Op vrijdag is het altijd tijd voor de peuterspeelzaal voor Dani. Dat betekent dat we er vroeg uit zijn, hij vroeg de deur uit gaat en ik dus vaak pas ontbijt als hij daar al is. Zo ook deze ochtend en ik besloot iets nieuws te proberen als ontbijt. Onderstaand recept staat dan dus ook woensdag op de blog, maar ik wilde je de foto niet onthouden natuurlijk. Na de ochtend peuterspeelzaal ben ik met Dani op weg gegaan naar Pukkemuk, een lokale 'speelboerderij' met een mega klimrek, buiten een grote speeltuin, een sprookjesbos, kinderboerderij en meer. We hadden er afgesproken met vrienden, zodat de kids gezellig samen konden spelen en je er niet als ouder maar zit. Mocht je me er ooit alleen spotten, dan zie je me vast in het rond staren of op mijn telefoon kijken. Als ouder mag je het rek niet mee in en Dani is wel enorm fan van het rek. Tja... dan zit er niet veel anders op. Behalve wanneer er meer ouders zijn waar je gezellig mee kletst. Dani heeft in ieder geval heerlijk gespeeld en genoten.

Zaterdag
Op zaterdag heb ik de gehele ochtend de kledingkast opgeruimd. Alles wat écht te groot was ging eruit. Broeken, truien, jurken... lekker goed opruimen. Daarnaast heb ik ook alles weggedaan wat verwassen was, of wat ik écht niet meer aan ging doen. Zoals een shirt wat ik vond, wat ik op de middelbare school nog had. Soms ruim je dat gewoon op. Ook bij Martin hebben we wat geruimd, zoals t-shirts die versleten waren, witte sportsokken. Ja echt. Witte sportsokken. Maar ik heb hem ze nooit zien dragen, dus zo lang liggen ze al voor jan doedel in de kast. Allemaal weg en alles wat kon blijven netjes opgevouwen. Zo ziet de gehele kast er weer netjes uit. Ben er helemaal happy mee!
Later die dag zijn we nog naar de Coppelmans geweest, waar tot mijn verbazing gewoon de gehele kerstafdeling al is ingericht. Wat mijn bevindingen zijn van de kerst dit jaar, vertel ik later nog wel.

Zondag
Vandaag had ik een dagje uit met mijn moeder en mijn zus. We hadden tickets voor de musical The Bodyguard. In de ochtend dus samen met Dani uitgezocht wat hij aan zou doen, hij zou namelijk met Martin naar Pukkemuk gaan (voor het geval je het je afvraagt: ja, wij hebben een abonnement). Onderstaande outfit ging hij natuurlijk op geheel eigen Dani wijze showen.
Nog voor de middag heb ik mijn moeder opgehaald om naar mijn zus te rijden. Eenmaal daar werden we getrakteerd op warme broodjes en croissantjes en een lekkere kop thee. Nog even bijkletsen en door naar de bus om naar het theater te gaan voor de musical. Mega leuke musical trouwens, zeker de moeite waard om te kijken (veel over te vertellen, maar daar vind ik mijn Weekly niet zo geschikt voor)! Erna met de bus richting terug om nog lekker uit eten te gaan met zijn drieën, voordat we weer huiswaarts zouden gaan. Moe maar voldaan van een leuk dagje uit.

Dit was in het kort mijn afgelopen week. Hoe zag jullie week eruit?

You Might Also Like

0 reacties