Waar word ik blij van?

oktober 09, 2016

Iedere zondag neem ik een onderwerp van de 30 days blog challenge van Hare Maristeit die ik uit werk. Deze week stond er het volgende op het menu: 'Waar word ik blij van?'. Wanneer ik kijk naar de kleine dingen, kan ik hele lijsten maken. En als ik wat minder kijk naar de kleine dingen, dan kan ik daar een groot ding op zeggen. Noem me zoetsappig, huiselijk of zelfs een beetje saai. Maar ik word dus gelukkig van mijn leven.

Family comes first


Zeg nou zelf, ik heb een eigen huis, een eigen zaak, een man die iedere dag werkt voor de kost net als ik, een zoontje waar ik heel de dag bij kan zijn omdat ik vanuit huis werk en ik ben gezond. Alle dagen met zijn alle starten vanuit ons eigen thuis, overdag alle tijd kunnen hebben voor Dani, samen de dag afsluiten. Daar word ik dus echt blij van. En met mijn familie in de 'buurt' (een 40 minuten rijden max, maar de meeste op 5 minuten!) is ook echt zo'n blij maker. 
Mijn mannen!
Ik kan echt hele lijsten maken wat dat betreft hoor, waar ik dik blij van word. Van de grote tot de hele kleine dingen. Ik kan er zoveel bedenken waar ik allemaal wel niet vrolijk van word. The little things in life, zoals zo'n mooie quote hieronder ook zegt. Want ook van mooie quotes word ik vrolijk. Ik somde er een aantal op hieronder, tot een maximaal van 50. Ik kan er nog veel meer verzinnen hoor, maar voor nu is het even goed zo. Kijk je mee?


 1. Een voorverwarmd bed. Ik haat koude bedden. Duurt het inslapen altijd eeuwen van. En kramp enzo.
 2. Mijn haar dat spontaan goed zit.
 3. Een eigen huis kopen dat aan onze wensen voldeed. 
 4. Grappige uitspraken van Dani 'ofzo' (wat op dit moment te pas en vooral te onpas wordt geroepen). Of nadat we Luna hadden begraven (onze overleden cavia) 'Zo, en nu gaan we Gaia begraven'. Ha! Dacht het niet.. die leeft nog.
 5. Een broek een maat kleiner die past! 
 6. Een opgeladen telefoon. Zo irritant als je de deur uit wil en dat ding is haast leeg.
 7. Uitslapen.
 8. Een eigen oprit. Echt. Zo. Fijn! 
 9. Siep, onze aanwaaipoes, die ons zo leuk vond dat ze bij ons bleef wonen. 
 10. Lege wasmanden.
 11. Van allerlei dingen maken achter de naaimachine. 
 12. Nooit meer 3 straten verder moeten parkeren, omdat er geen plek is in de openbare vakken. Dat was echt een musthave. 
 13. Schoenen die aanvoelen als pantoffels.
 14. Mensen die iets liefs te melden hebben over mijn werk.
 15. Een random recept volgen dat niet verkeerd uit pakt.
 16. Een nieuwe aflevering van een serie die ik wel volg (want ik kijk eigenlijk nooit tv).
 17. Vrolijke sokken. Zoals met muffins, flamingo's en glitterhondjes. 
 18. Vanuit huis kunnen werken. Ik werkte hiervoor in de zorg en moest 24 uurs-diensten draaien, dus ook de nachten. Veel te lang dus en zwaar frustrerend wanneer je je kindje niet eens op bed kan leggen zelf. 
 19. Witte bloemen.
 20. Extra korting krijgen bij de kassa, wanneer je het niet verwacht.
 21. Onze auto. Of iedere willekeurige auto die ik tot mijn beschikking heb hoor. Liever lui dan moe natuurlijk, alles lekker met de auto doen.
 22. Spontane cadeautjes. Geven en krijgen, beide maakt me happy.
 23. Dani die er is, nog voordat mijn overgang doorzette. 
 24. Websites bouwen. Ik heb er al meerdere gebouwd en ik blijf het mega gaaf vinden als alles naar wens werkt en het nog sneller is gegaan dan wanneer ik iemand inhuur om het te doen. Voel me net zo'n it-nerd dan, in positieve zin. 
 25. Bloggen.
 26. Samen de dag opstarten en afsluiten. Echt, je weet niet hoe fijn dat het is als je dat nooit gemist hebt.
 27. Een winterjas die Dani een jaar later nog past. 
 28. Tony's Chocolonely karamel zeezout.
 29. Foto's krijgen van Dani wanneer ik een dagje me-time heb. 
 30. Kerst.
 31. Window shoppen, in de winkels of online. Gewoon een hele berg kijken.
 32. Dani die precies weet wat hij mooi vindt en zo meldde dat hij een zwarte muur wilde in zijn kamer (kind van mij hè...)
 33. Een flinke wandeling maken, liefst van uren aan een stuk.
 34. Toffe budget items voor in huis.
 35. Een hele grote warme trui.
 36. De lucht van pas gemaaid gras als het heeft geregend. 
 37. Dat ik nog zo veel van mijn leven met mijn ouders kan delen.
 38. Dani die mij 's ochtends wakker komt kussen, heel zachtjes en uit eigen initiatief. Nog even van genieten, straks is dat echt not done!
 39. Gekke quotes op kleding voor kinderen.
 40. Mensen die mij niet vergeten wanneer ik doe alsof we alleen de verjaardag van Dani vieren. 
 41. Lieve mensen via Instagram.
 42. Knuffelen.
 43. Een lekkere bak vers fruit. Serieus, maak me er wakker voor!
 44. Mooie kleren voor Dani shoppen.
 45. Pilea plantjes.
 46. Filmpjes kijken waarin ze koekjes of taart maken en/of versieren. Fascinerend!
 47. De warme zon op een koude dag. Heerlijk genot hoe je daar van kan genieten.
 48. Een opgeruimde kledingkast.
 49. Verjaardagsvoorbereidingen! Leuke versieringen maken, outfit scoren en maken, kado's scoren en inpakken, taarten maken, extra benodigdheden halen in stijl van het feest etc. etc. 
 50. Oude foto's terugkijken. Of het nou die van mezelf zijn, van Martin, van Dani of zelfs die van mijn ouders.
Zo en nu na 50 voorbeelden stop ik. Genoeg waar ik allemaal wel niet blij van word. The little things, die doen het helemaal. Dat zijn voor mij de echte happy makers!

En zeg eens, wat maakt jou blij?

You Might Also Like

1 reacties

 1. Wat heerlijk! Ik zou zo graag een eigen huis willen en een eigen bedrijf.. Dat zou me nóg gelukkiger maken 😁

  BeantwoordenVerwijderen