Vet gênant!

oktober 30, 2016

Afgelopen vrijdag avond zat ik op de verjaardag van mijn schoonmoeder. Een van de aanwezige stelde dat ik er maar goed uit zag voor mijn leeftijd. Erg lief zul je denken, tot hij stelde dat ik 35 was. En toen ging hij mijn leeftijd gokken, werd het nog gênanter. 'Ben je nog onder de 30?!'... Ik ben dus officieel verklaard tot vrouw met oud hoofd, die nog door kan gaan voor goodlooking 35'er. Waar ik eerder nog happy van de weegschaal stapte met nog een beetje minder en dacht dat ik best nog wel door kon gaan voor hippe moeder, was dag gevoel direct weg en vervangen voor het gevoel van het zijn van een oude doos, grijs haar en rimpels.

Over rimpels gesproken ook.. Ik keek dus 's ochtends, na die verjaardag, in de spiegel en zag dat mijn lachrimpels wat prominenter zijn blijven hangen dan alleen bij het lachen. Ik word dus echt oud! Bij mijn ogen, bij mijn mond en stiekem spot ik op mijn voorhoofd ook wat lijnen. Gets! Waar is die botox? Dat gebruikt toch iedereen om die rimpels plat te werken. Zie ik er dan echt uit als hippe 35'er? 

Gelukkig komt maandagavond de kapster om mijn grijze haren te vermommen in een hip kleurtje. Niet dat het nou zoveel grijze haren zijn. Of nou ja, grijs, zeg maar gewoon wit. Ik heb sinds mijn 19de her en der witte haren in mijn coupe zitten. Steeds een beetje meer. Met wat zonlicht erop glinstert het, ik ben net zo'n fancy eenhoorn, met glitters. Althans, zo doe ik het maar voor, want ondertussen oog ik dus blijkbaar als sexy 35'er. Niks mis met 35'ers hoor, maar ik moet de 30 nog halen. Over een paar jaar. Al roep ik heel hard dat ik eeuwig 25 blijf, ik ben daarmee bevallen en blijf dat wel graag, blijkbaar kan ik daar straks echt niet meer voor door. Hopelijk zet mijn nieuwe kleuring wat bij aan mijn echte leeftijd. Uiteraard heb ik me eerst los gelaten op Pinterest en daaruit volgde mijn volgende moodboard:
Voor het geval je het ontgaan is, ik ben dus gezegend met krullen van mezelf. Die zag je niet toen het kort was, maar nu het weer wat gaat groeien, springen ze er weer lekker in. Even kapsel suf overigens, maar ik hoop dat het snel wat langer is en ze weer een tof kapsel laten zien. En de punten gaan dus lichter, zoals meerdere foto's ook al laten zien. Een tikje vlotter, ik ben van nature namelijk as-donkerblond, maar niks extreems ofzo. Althans, niet voor mijn doen. Ooit had ik mega kort haar dat knal rood was. En dat stond me goed ook! Maar goed, toen zag ik er nog niet uit als geweldige 35'er. To be continued zullen we maar zeggen?

Heb jij ook al eens zo'n gênant moment mee gemaakt? Deze blog is geschreven vanuit een artikelonderwerp 'Gênante Momenten' vanuit de 30 days blog challenge van Hare Maristeit. Iedere zondag lees je een artikel bij mij op de blog die ik schrijf vanuit een van de 30 onderwerpen die er staan bij de challenge. Wil je meer artikelen lezen die ik schreef van deze challenge, kijk dan eens hier: 30 days

You Might Also Like

0 reacties