Verzamelingen en obsessies

oktober 16, 2016

Vandaag schrijf ik nog een stukje uit de 30 days blog challenge van Hare Maristeit, zoals ik tot nu toe iedere zondag doe. Voor deze keer was het onderwerp: verzamelingen en obsessies. En ik ben wel van het verzamelen van allerlei dingen. Zo heb ik bergen met vazen in huis staan, van die siervazen. Heb ik een berg serviesgoed wat nergens bij past, maar ook allemaal bij elkaar. Liefst met zwart-witte printjes of retro printjes. Ook liggen de banken en de bedden vol kussens, hebben alle bloempotten dezelfde kleur (wit) en spaar ik op mijn pc plaatjes van toffe quotes, mooie woonkamers en inspiratie. Je vindt die overigens ook allemaal terug op mijn Pinterest, die ik vaak bijvul met allerlei foto's die ik mooi vind en die mij inspireren. DIY ideeën, inspiratie, mooie plaatjes waar ik iets mee kan (voor inspiratie, dat wel) en eventuele doelen. Dingen die ik ooit nog wil doen of behalen.

Om toch een aantal punten aan te geven die leuk zijn (vind ik dan) om nog even te benoemen, heb ik een aantal foto's bij elkaar gevist op mijn pc om je te laten zien wat ik bijvoorbeeld verzamel of waar ik écht iets mee heb.

Witte bloemen
Als ik een bos bloemen koop voor mezelf, zijn ze wit. De bloemen die in huis staan, zijn ook allemaal wit, zoals de orchideeën bijvoorbeeld. Andere kleuren komen niet bepaald binnen, maar het ergste zijn de gele (bah, geel!). Voor de tuin zeg ik er iets minder over, gezien Martin andere kleuren ook heel mooi vindt. Maar voor binnen heb ik de keuze en komt er niks anders binnen (op een sporadische bos bloemen na met rood, roze en paars bijvoorbeeld) dan witte bloemen. Ik leg ze ook graag vast op de foto, ik heb er maar een mini collage van gemaakt van een paar foto's die ik tegen kwam.


DIY
Do it yourself, zelf maken, freubelen, prullen, hobby'en, werken. Net hoe je het wil noemen. Ik maak werkelijk van alles, 95% van de tijd naai ik dingen in elkaar (werk gerelateerd, dingen voor in huis, kado's, kleding voor Dani) of bedruk ik kleding (zoals sokken voor mezelf, shirts voor Dani en Martin etc) of borduur ik dingen (met de borduurmachine, zoals handdoeken om kado te doen). Maar ik maak ook gerust werkjes voor op posters, die ik dan bij de lokale drukker laat afdrukken, sieraden, kaarten, dingen voor in huis etc. Echt heerlijk om mee bezig te zijn. Opknappen, verven, lijmen, plakken en rommelen.

De letter D
Sinds Dani er is, vind ik het leuk om wat leuke dingen in huis te zetten met de letter D. Zo staan er op zijn kamer een mok van Design Letters, maar ook een muur letter van de Xenos. Mijn oma borduurde ook nog eens een lapje, wat ik later ingelijst heb. Maar er is nog een boel meer in huis hoor. Lepels die mijn moeder vond, een gehaakte 3D letter, een t-shirt voor Dani en weet ik veel wat nog meer. Super leuk om zo een klein beetje te personaliseren in zijn kamertje bijvoorbeeld, zonder het extreem obvious te laten lijken.

Tattoos en Piercings
Eerder las je al op de blog dat ik gerekte oorlellen heb en daar dus een bijbehorende collectie plugs bij. Maar ik heb meer piercings dan alleen mijn lellen, zoals je aan de close-up van mijn oor ook wel ziet (en een stukje neus). In totaal zijn het er 21 geweest, bijna allemaal in mijn oren. In mijn navel heb ik geprobeerd, maar dat is niet echt aan mij besteed. Wel heb ik er 2 in mijn neus, waarvan er 1 zichtbaar is. Soms kriebelt het nog en denk ik 'zal ik nog eens?', maar verder komt het nu niet. Ze blijven prachtig. Zo ook met tattoos. Hieronder een paar van mij, een samengevoegde serie op mijn buik (hier nog mooi en van voor de zwangerschap). Ik zie nog wel eens dingen die me mega mooi lijken, maar tijd en geld weerhoudt me er dan wel weer van om nog eens iets te laten zetten. Maar ze blijven prachtig!

Gekke sokken
Wie mij wat vaker ziet thuis, zal zien dat ik echt niet van de doorsnee sokken meer ben. Gekke plaatjes, glitters en grappige froezels horen echt bij mijn sokken. Zoals hier op de voorbeelden een set teensokken en een paar met muffins erop. Maar ik heb er ook met cactussen, flamingo's, glitterhonden, hartjes, bloemen, panterprint, kantjes, bijtjes, stippen, lintjes etc. Ondanks dat mijn outfits bijna altijd volledig zwart zijn, zijn mijn sokken daarin het gekke puntje wat je tegen komt. Ik hou ervan! Hoe gekker, hoe beter. Je zult ze ook nog wel eens voorbij zien komen op mijn Instagram account.

Uiltjes en vogels
Ik heb een hele uilen verzameling. Veel beeldjes, maar ook op tassen, sjaals, oorbellen en stofjes. Super vrolijk om te zien, met die grote ogen erop (de beeldjes dan) en vaak in mooie zwart-wit werkjes of leuke kleuren. Na jaren staan er inmiddels ook her en der vogeltjes door het huis, deze wel voornamelijk in het wit of zwart met wit, zoals hieronder rechts te zien is. Blijft erg leuk! Als ik echt leuke zie in de winkel of kringloop, kan ik het ook nooit nalaten ze niet toch mee te nemen.

Dit waren de leukste verzamelingen en obsessies van mij. Welke zijn de jouwe?

You Might Also Like

0 reacties