Terug in de tijd: Zwangerschapsshoot

oktober 09, 2016

Als je zwanger bent wil je graag je bolle buik vast leggen op de foto. Het blijft namelijk bijzonder, een klein mensje dat in je buik groeit. Je ultieme blind date om het zo maar te noemen. Exact 3 jaar geleden ging ook ik dat laten doen. Ik sprak af met Sabine Metz bij ons in de duinen om een zwangershapsshoot te gaan doen.

Ondanks dat het me leuk leek, kreeg ik Martin niet overtuigd om mee te gaan op de foto. Ik pikte Sabine op van het station en we reden door naar de Loonse en Drunense duinen voor de foto's. Thuis had ik wat attributen verzameld die eventueel leuk zouden zijn voor op de foto. Echt een aanrader om te doen, je kunt het zo gek niet bedenken of het staat wel leuk. Ik vond ergens nog een oude plaid die ik meenam. De kleuren passen prima bij de omgeving en waren dus voor mij ook een geslaagd item om mee te nemen. Zo zou hij niet extreem opvallen, maar eventueel net een tintje extra geve naan de foto's. Ook nam ik een picknickmand mee, die ik ooit bij een kringloop vond (en geloof me, daar vind je zo vaak de leukste dingen voor heel weinig!). Net voor het beetje aanvulling, naast de begroeiing, het zand, het water en het lokale bankje naast het Venneke.

Ondanks dat mijn buik enorm groeide en mensen ervan overtuigd waren dat ik met 5 maanden al ging bevallen, was ik hier 8,5 maand zwanger en moest ik achteraf gezien nog exact 1 maand voordat ik ging bevallen. Ik voelde me een walvis en hoopt enorm op foto's waar ik tevreden en blij terug zou denken aan de nogal nare zwangerschap. En dat is volgens mij gelukt! Kijk je mee?


Persoonlijk vind ik dat het Sabine super goed gelukt is om een zwangerschapsshoot te doen, zonder dat ik er mega op uit zie. Zo voelde ik me wel hoor, maar toen ik ze zag, kon ik wel janken. Hormonen enzo, maar ze waren zo mooi en zo niet de walvis die ik steeds in de spiegel zag. Gewoon een mooie zwangere buik, die mooi vastgelegd is, zonder extreem zoetsappig te zijn. Zo speelde ze hierboven met accenten van licht en schaduw (zoals de takjes op de buik) en liet mij maar gewoon wat aan doen voor de foto's. Niet geforceerd, ik ben geen model, zal het ook nooit worden, dus hoefde me ook niet voor te doen als iemand die kon poseren. Gewoon lekker mezelf zijn was voldoende.


Qua outfit koos ik voor iets neutraals. Een spijkerbroek: ik had bijna alleen maar blauwe zwangerschapsbroeken. Eigenlijk meer omdat er geen leuke te koop zijn vond ik qua zwangerschapsbroeken en vaak de pasvorm ook 10x niks is. Alleen een zachtroze die ik had was erg leuk, maar leek me niet neutraal genoeg voor de foto. Zeker omdat ik geen neutrale schoenen meer over had. Een zwarte top erop: een gewone natuurlijk, ze rekken allemaal zo bijzonder goed dat het prima kan tot het einde. En de outfit maakte ik af met een tricot jasje. Lekker comfortabel, net een opvallende twist, maar toch nog redelijk neutraal. Alleen die schoenen.... tja. Negeer die maar. Ik ben in mijn zwangerschap 2 schoenmaten gegroeid en kon mijn eigen schoenen niet meer aan. En ik moest snel comfortabele schoenen hebben in maat 42.


Mijn kapsel moest overigens nog steeds wennen aan hoe het viel. Ik had net een maand ervoor alles weer kort geknipt. Voor onze bruiloft had ik het laten groeien, maar ik kon me niet voorstellen dat het prettig was om te bevallen met lang haar. Ik, puffend, moe, warm, haren die nooit uit de klit willen. Dus ging het er weer af. Anderen zullen het vast niet zien hoor, maar voor mij is het nog steeds zichtbaar dat mijn haar niet zo wilde. Desondanks heb ik nooit spijt gehad dat ik het weer liet kortwieken. Ik heb het vaker langer en korter gehad en was dan ook zeer happy ermee dat het er weer af kon.De Loonse en Drunense duinen vind ik overigens altijd een mooie plaats om foto's te (laten) maken. Zo heb ik er meerdere van Dani hier, maar ook van onszelf. De natuur is altijd een mooie omgeving voor foto's en maakt het voor mijn gevoel qua sfeer helemaal af. Iedere hoek heeft iets anders om te laten zien. Zo kan je shoot er meteen erg divers uit zien, zonder dat je er veel voor hoeft te lopen of te rijden. Ik kan het je dan ook zeker aanraden als je eens een mooie locatie zoekt om foto's te maken. Of het nu om de natuur gaat of voor jezelf of anderen: de locatie heeft altijd wat moois om te laten zien.Dit waren mijn foto's van de zwangerschapsfotoshoot van inmiddels 3 jaar geleden. Een terugblik die ik graag met jullie wilde delen. Ben jij ook zo met je bolle buik op de foto gezet? Of is dit iets wat jij niet zou willen laten doen?

You Might Also Like

0 reacties