Sweater Weather

oktober 12, 2016

Nu het weer flink omslaat, krijg ik opeens veel behoefte aan warme truien. Ik spitte dus mijn kast door, maar kwam van een koude kermis thuis. Alle truien te groot. Maar dan ook niet in de categorie 'baggy, maar kan nog', nee gewoon écht te groot. Balen! Dan maar de stad in, op zoek naar de perfecte sweater. Maar na tig pogingen zit ik dus nog steeds zonder fijne trui. Is het dan echt zo moeilijk om een fijne trui te vinden?

Wat mij opvalt aan de huidige mode van truien op dit moment zijn een paar dingen. Ze zijn of croptop achtig, zeer kort van voren dus. Leuk als je 16 bent, maar daarna houdt het wel op. Of ze zijn weer zeer lang, tot op of zelfs over de knie. Het heet dan een sweater, maar ik vind het een jurk. En daar ging ik niet voor. De meesten staan vol met teksten, en dat is hartstikke leuk... bij een ander. Ik zie mezelf er dan weer niet echt in lopen. En de rest zit vol glitters, is erg wijd (het oversized is modern, maar niet wat ik zoek nu ik eindelijk niet meer oversized ben), of heeft driekwart mouwen. Lekker warm ook... not. Goed, ik ging dus op zoek naar sweaters die ik wél leuk vind. En selecteerde er 10 die wel in mijn smaak vallen. Was nog een hele klus overigens. Kijk je mee?

"It's sweater weather!"


Deze sweater van The Sting oogt lekker basic, maar heeft een mooi reliëf werkje erop. Hij is van achter wat langer, wat ik vaak wel mooi vind voor je figuur. Het werkje maakt hem niet saai om te zien, maar hij kan wel mooi op van alles gedragen worden, doordat hij nog redelijk basic is.
Via The Sting

Met deze trui zou je kunnen twinnen! Hij is er ook in kindervariant. Deze trui heeft een all over print met spookjes erop, is stoer en monochrome en dus ook niet bepaald basic in je kast. Ik ben fan van all-over prints en deze print is wat mij betreft zeer zeker geschikt voor volwassenen (gezien hij er ook in kids variant is).
Via Beau Loves

Wanneer ik liever een lichte trui aan zou willen doen, die toch niet helemaal standaard is, is onderstaande trui een top alternatief. Een mooie witte sweater met verticale strepen. Sportief en stoer, maar zeker ook leuk draagbaar boven een rok bijvoorbeeld. En het grote voordeel is: hij is maar €12,99 . Lekker budget voor een extra trui in je kast.
Via Bonprix

Wanneer je mooi te voorschijn wil komen, dan is deze trui van Zoe Karssen (een tip van een lieve IG'er!) zeker geschikt. Een mooie trui met subtiele polkadots van metalic folie geven een super ton sur ton effect. Daarnaast heeft hij een loose fit, is daarbij dus lekker comfortabel en heerlijk om in weg te kruipen. Ik ben mega blij met de tip die ik kreeg van dit leuke merk!
Via Zoe Karssen

Ik draag niet vaak dingen met bloemen, maar zo soms is dat juist extra leuk in je outfit. Deze trui heeft een aparte all-over bloemenprint van grijs op grijs en is langer aan de achterkant voor een mooi silhouet. Op een zwarte jeans gaat deze echt super staan (en laat ik die nu graag dragen!).
Via Zalando

Van streepjes heb je nooit genoeg. Of het nou een top, een vest, een rok of een trui is, ze kunnen altijd. Deze trui van Sissy Boy heeft een stoer model, afgezakte schoudernaden en een verlengde rechte achterkant. De ideale basic voor in je garderobe.

Via Sissy Boy

Deze wat langere trui lijkt me ideaal voor dagen op de bank, de nog koudere dagen of eventueel lekker met de feestdagen. Een vrolijke all-over print en lekker fluffy materiaal maken deze trui een echte wannahave. Van achter wat langer dan voor, mooi om je billen warm te houden zeg maar. Per maat wordt hij langer en in mijn maat zou hij braaf van voren net over mijn kruis komen qua hoogte. Mooie lengte dus, als je het mij vraagt.
Via Bonprix

Een streepjes effect, niet helemaal gelijk aan beide zijdes, maar toch effen en een mooi werkje erin. Dat zijn volgens mij de meest toffe punten aan deze trui. Mooi materiaal maakt hem natuurlijk nog fijner. De afgezakte schoudernaden geven een nonchalant effect aan deze stoere trui. Ik hou wel van effen kledingstukken met een aparter werkje erin. Niet helemaal basic, maar toch ook niet te spannend.
Via Shoeby

Een baggy trui met print erop. Iets wat je niet heel veel tegen komt wanneer ik kleding uit zoek. Toch heeft deze aparte opdruk wel iets grappigs (en is het gelukkig geen tekst, hoera!). De trui oogt lekker comfortabel, is antraciet grijs en daardoor prima te combineren met de rest uit mijn kledingkast.
Via Bobo Choses

Deze fijn gebreide trui heeft een all over werkje van vierkantjes. Van een afstand net stipjes, van dichtbij zie je pas dat het vierkantjes zijn. Dat maakt hem net anders dan anders. Het fijn gebreide materiaal zorgt voor een niet te zware, log ogende trui. Dit is zeker ook een trui die ik uit zou kiezen, jammer genoeg ben ik dergelijke truien nog niet tegen gekomen bij mijn zoektochten naar een trui in de gewone winkelstraat.

Via Zalando

Waar vind jij je favoriete truien? Wie weet wat ik voor pareltjes mis uiteraard! Laat je het me weten?

You Might Also Like

1 reacties

  1. Die van de sting en zoe karssen vind ik wel mooi. Rest is niet zo mijn smaak haha.

    BeantwoordenVerwijderen