Project 365: the Dani and Mom version. 0-20

oktober 13, 2016

Weet je nog hoe ik zei dat fotografie niet mijn ding was? Nou, dat is het nog steeds niet. Ik vind het kei leuk, maar ik bak er maar weinig van. Nu ik mezelf ben gaan pushen om meer te fotograferen met een camera, kwam ik erachter dat de mijne aan het verslijten is. Beetje jammer, maar helaas. We doen het er maar mee. Dus die komt braaf alle dagen uit mijn tas om in ieder geval een aantal foto's te schieten.

'Foto's maken, ik bak er nog steeds weinig van, maar nu heb ik natuurlijk een plek om dat nog eens extra te bewijzen haha'


Ook vertelde ik dat ik 4 jaar geleden was gestart met een photo-challenge; Project 365. Voor het geval je  niet weet wat het is, Google staat er vol mee uiteraard, maar ga ik je kort even uitleggen hoe het eruit ziet.
Je zorgt bij zo'n challenge dat je iedere dag een foto maakt. Je kunt ervoor kiezen om dit met een thema te doen, maar dit hoeft natuurlijk niet. Er zijn ook hele toffe challenges die foto's maken van bijvoorbeeld hun gezicht of zichzelf (bijzonder om te zien wat iemand zoal kan doen, hoe hij die persoon zich die dag voelt of wat er verandert aan zo'n persoon), of een bepaald thema van dingen die je laat zien (denk aan seizoen, je eten van iedere dag etc). Ik koos enkel mijn leven hiervoor, wat lekker breed is. De challenge voor mij was al voldoende om iedere dag een foto te maken met mijn camera.

Project 365: the Dani and Mom version


Kijk je mee naar mijn challenge? Ik geef je een eerste update van de eerste 20 dagen die geweest zijn. Trouwens, als je op Instagram zit en de hashtag #project365dm zoekt, dan zie je de foto's van de challenge ook. En kun je me meteen volgen als je wilt, altijd leuk!

001 - Pilea
Het pilea plantje was als eerste de pineut. Ik koos voor een fancy functie op mijn camera waarbij de kleuren mooier over komen. Hij blijft super schattig klein, ik kreeg hem als stekje. Inmiddels is hij qua omvang wel verdrievoudigd, maar nog steeds is hij super schattig klein. Leuke fact: het potje zat erbij en is de enige in huis die niet wit is. Misschien nog eens aanpassen.

002. Dani
'Mama, ik wil ook op de foto'. Een standaard stelling die Dani veel aangeeft wanneer hij ook maar denkt dat ik foto's ga maken. Lekker makkelijk natuurlijk en dus ging hij vrolijk voor een muur staan, zodat ik hem erop kon zetten. Met deze foto als resultaat.

003. Go Sit On A Cactus
Dit is een hoekje uit de woonkamer. Eigenlijk wel mijn favoriete hoekje. De quote op de lightbox staat er al een tijdje en eigenlijk mag er wel eens iets nieuws in staan, maar ik ben nog niet overtuigd van andere quotes die ik vond. Dus tot die tijd staat deze er nog. Een tikkie rebels, maar daar hou ik wel van.

004. Gympen
Naast dat gympen altijd leuk zijn, en zeker zwarte en/of witte, staat deze foto eigenlijk voor mij meer symbool voor wat anders. Bijna iedere vrijdag heeft Dani in de middag een speeluitje, waarbij zijn schoenen altijd uit moeten. Deze geeft hij dan braaf aan mij of zet hij, zoals hier, voor mijn neus neer op tafel, te wachten tot hij weer klaar is met spelen of wanneer ik het tijd vind om naar huis te gaan.

005. Ovenschotel
Koken is iets wat ik erg leuk vind, maar niet altijd tijd voor heb. Deze keer hielp ik mijn moeder mee met snijden van haar ovenschotel en kreeg ik de helft van het gesneden spul mee naar huis om zelf een ovenschotel mee te maken.

006. Hand
Dus... Deze hand staat bij ons in de woonkamer en wanneer je langs ons huis loopt en naar binnen kijkt, dan staat hij zo. Mijn vader had hem eens voor de lol zo neer gezet en hij is eigenlijk zo blijven staan. Mensen kijken soms een beetje gek naar binnen, maar ach hè.

007. Bloem
Eigenlijk was dit mijn verjaardagscadeau op de dag dat Dani geboren is. Voor het geval je het niet wist, ik ben dus bevallen op mijn verjaardag. En deze bloem in vaas staat dus nog altijd zo in huis. Een subtiele decoratie die nog altijd een stukje symbool staat voor die dag.

008. Paprika
Verse paprika uit de tuin. Groot hè!

009. Living
Een blik in de woonkamer richting de gang. Ik ben nog altijd blij met hoe onze trap geworden is, compleet belegd met laminaat. Eigenlijk was de foto erg donker, vanwege de avondschemer, dus had ik me op instagram uitgeleefd. Maar daar ogen ze anders dan op de pc... Te licht dus.

010. Camera
Ja ik heb een instax camera! En een overbelichte foto. Goed, die instax dus. Ik wilde als klein meisje altijd al een polaroid camera, zo gaaf vond ik dat met die foto's die er direct uit kwamen. Het kwam er nooit van en toen ik de instax zag een jaar geleden alweer, was ik verkocht. Ik gebruik hem eigenlijk niet vaak, maar hij is wel erg leuk om alles direct afgedrukt te hebben.

011. Chocolade taart met Ganache
'Ha!' denk je, die heb ik eerder gezien. En ja, die koeienvlaai heb je ook eerder gezien. Deze foto gebruikte ik eerder om mijn chocolade taart met ganache te presenteren voor een recept op de blog.

012. Grumpy Man
Voor het geval je je afvraagt waar ik mijn gekke dingen van in huis heb, dit bordje hangt dus bij mijn ouders buiten. En ik kon het niet nalaten die natuurlijk op de foto te zetten.

013. Dani
'Mama mag ik ook op de foto?'. Daar was hij weer, die bekende vraag! Ja hoor jongen, jij mag wel op de foto. Deze keer buiten in zijn nieuwe jas, want het werd kouder en het was hard nodig. Een Batman jas. Dani is helemaal fan en vertelde me daarna dan ook 'Ik wil een Batman trui hebben'. Die hebben we niet jongen. 'Nee, daarom zeg ik ook dat je die moet kopen'. Aldus Dani.

014. Just be cool
Ik kreeg dit kaartje van Zoofs.nl en hij was de moeite waard om een toffe foto van de schieten. Just be cool! Jij ook toch? Inmiddels hangt het kaartje op Dani zijn kamertje.

015. Dani
En ja hoor, hij wilde weer op de foto. In zijn nieuwe trui van Zoofs wilde hij het gekregen kaartje 'My dad is way cooler than yours' laten zien. En hij is natuurlijk ook van mening dat zijn vader ook cooler is dan de jouwe. En Martin is het daar vast ook rete mee eens, maar ik heb het hem dus niet gevraagd (dus schat, als je dit leest, jij bent het er vast mee eens hè).

016. Eat, shit
Vooral de spatie niet vergeten, anders wordt het zo'n vieze bedoeling. Of je moet aan mijn taart denken natuurlijk, dan klopt hij direct. Je ziet dat ik nog steeds fan ben van mijn tafelkleed en hem dus graag als achtergrond gebruik voor foto's. Stiekem moest ik vooral denken aan Siep, die vooral veel slaapt, eet en 'schijt' (om het maar even mee te vertalen). En wat speelt met Dani zijn speelgoed. En poept... en dat allemaal tig keer de hele dag door. Mocht je me ooit zien tweeten dat ik weet hoe een kat klinkt als die trap omhoog valt, dan is Siep dus weggerend van haar eigen lucht.

017. Dani
Ja, Dani is zelf ook erg fan van zijn pandaberen trui en was daarmee dan ook meteen zijn geëiste Batman trui vergeten. Gelukkig. Wel nog een echt lieve foto geschoten (overbelicht, maar mijn camera stelde zich net in en toen kwam de zon... tja).

018. Hell Yeah!
Deze poster kregen we ook mee als cadeautje (verwennerij hè!) en op de dag van deze foto had ik een plekje voor de poster gevonden. Hij staat nu dus in de gang op de kapstok. Ik weet nog niet of hij daar blijft staan, maar voor nu staat hij er erg leuk.

019. Dani
Hierna vlug de trui uit gedaan, want die mocht wel in de wasmachine. Maar hij is zo lekker enthousiast. Dus nog een laatste foto die wel in de challenge voorbij mocht komen. Inmiddels al lekker verkouden geworden hier. Het is weer de tijd van het jaar om te snotteren!

020. Huis ter Heide
Wij gingen wandelen en kwamen uit bij Huis ter Heide. Een mooie wandelomgeving tussen de Moer en Tilburg in. Over deze omgeving schreef ik al eens eerder een stukje, maar is gezien we er weer waren (ook voor dat vlonderpad en de uitkijktoren) mocht hij weer op de foto staan. Achter in de verte zie je windmolens, deze staan in Tilburg op het industrieterrein van de Reeshof. Zo zie je meteen hoe dichtbij het ligt bij dit mooie landschap.

Ben je ook gestart met zo'n Project 365?

You Might Also Like

1 reacties

  1. Ik wil ook echt al heel lang zo'n challenge doen. Wellicht dat het er binnenkort eens van komt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen