Ontbijttaartjes

oktober 05, 2016

Eerder blogde ik al over snelle ontbijtjes, waarbij ik je 3 overheerlijke tips gaf voor een lekker en gezond ontbijt wat je snel klaar maakt. Ik testte een nieuw ontbijtje uit waar je heerlijk mee de dag kunt starten. Ontbijten is voor mij een feestje en dus geen saaie bedoeling met shakes of een standaard boterham. Mijn ontbijt moet er leuk uit zien, maar bovenal lekker en gezond zijn. Een goed ontbijt zorgt ervoor dat je de rest van de dag minder honger hebt en dus minder gaat snacken. Zeker niet vergeten dus!


Wat betreft ontbijt ben ik natuurlijk fan van dingen met havermout en banaan, zoals je wel opgemerkt hebt als je andere recepten hebt gezien op deze pagina. Ook kom je Griekse Yoghurt vaker tegen, een gezondere variant op andere zuivel. Het is de kunst er iedere keer iets anders mee te doen, zodat je ontbijt verrassend blijft. Krijg je al zin in het ontbijt als je de onderstaande foto ziet? Volg dan snel het recept hieronder om zo jouw eigen ontbijttaartjes te maken!


Ontbijttaartjes
Dit heb je nodig:
  • Banaan - 1
  • Havermout - 50gr
  • Kaneel - 1/2 tl
  • Soja yoghurt - 150gr
Eventueel:
  • Fruit (naar wens ter extra decoratie bovenop)
  • Agave siroop - 30gr (voor door het banaanmengsel voor een extra zoete smaak)

En zo maak je het:
Prak de banaan met een vork. Voeg aan je banaan-prak de kaneel toe en meng goed door. Voeg de havermout toe en meng dit goed. Verdeel het mengsel over 4 bakjes van je muffinvorm of muffinmachine. Duw goed aan, zodat er in het midden een uitholling ontstaat: zo maak je een bakje van je mengsel. Bak de bakjes af op 175 graden voor 12 minuten, of laat ze 12 minuten zitten in je muffinmachine. Wanneer ze klaar zijn haal je ze uit de vorm of machine en vul je ze met de soja yoghurt. Verdeel een bakje van 150gr over de 4 vormpjes. 

Ieder taartje bevat ongeveer 114 kcal. Waarschijnlijk merk je dat je na 2 taartjes al vol zit en kun je de andere 2 bewaren voor een volgend ontbijt. Handigste is ze dan nog ongevuld te bewaren. Of ontbijt lekker met zijn tweeën van deze taartjes, net zo gezellig!

"Met een vrolijk ontbijt vier je de dag"


Iedere woensdag plaats ik een nieuw recept op mijn blog. Wanneer je hierover vragen hebt, kun je die hieronder stellen uiteraard. Als je op zoek bent naar de andere recepten, kijk dan eens bij het kopje Recipes. Hier vind je lekkere recepten voor ontbijt, lunch, avondeten en tussendoor. Heb je suggesties voor recepten of vraag je je af wat ik met bepaalde artikelen zou koken? Laat het me weten en wie weet neem ik jouw onderwerp mee in een volgend recept!

Maakte je deze taartjes? Laat me weten wat jij er van vindt! Deed je er nog fruit bij of de honing? 

You Might Also Like

0 reacties