Ontbijtfeestje

oktober 12, 2016

Ontbijten is hier nogal eens een feestje, nu ik het echte ontbijten heb ontdekt. Je weet wel, ontbijt wat lekker is en niet rete ongezond. Het hoeft niet altijd perfect toch? Griekse yoghurt is de spil in dit super makkelijke recept, wat wellicht ook super leuk zal staan als toetje wanneer je gasten te eten hebt. Met kerst bijvoorbeeld?

Feest op tafel!


Ontbijten met Griekse yoghurt gebeurt hier vaak. Het is een lekker en gezond alternatief gewone yoghurt of vla. En daarnaast vult hij ook nog eens goed en kan ik echt lang mee tot het volgende eet moment. Zo gebruikte ik het al eens bij een bananasplit als ontbijt, maar komt hij ook terug als vulling van ontbijttaartjes. Wanneer je nu iets makkelijker wil doen, roer er lekker fruit doorheen of wat cacao nibs en je hebt zo een heerlijk ontbijt.

Als je meer tijd hebt en restjes taart (of nog veel meer tijd en je bakt een beetje taart voor de 'restjes' ),  dan is onderstaand recept ideaal. Het duurt echt niet te lang, maar is wel echt overheerlijk. Loopt het water je al in de mond bij het zien hiervan? Dan klinkt het je vast nóg lekkerder wanneer ik je vertel dat er restjes chocoladetaart in zitten. Kan het nog beter? Ja! Het is namelijk zo gemaakt.
Wat heb je nodig?

  • Soja yoghurt - 150gr
  • Restjes chocoladetaart - ik gebruikte de restjes hiervan
  • Frambozen

Hoe maak je het?
En nu komt het allermakkelijkste deel! Je doet wat restjes chocoladetaart onderin een glas, schept er wat soja yoghurt op. Hierna doe je er weer wat restjes taart op etc. Meer yoghurt dan taart heb je nodig hierbij. Als topping leg je er wat frambozen op. En smullen maar!


Zo zeg, dat was makkelijk! Die taart bakken is dan wat meer werk. Een beetje bakken voor de kruimels erin is natuurlijk ook leuk, zeker wanneer je dit wil maken voor een boel mensen. De frambozen was ik alleen wel echt snel kwijt, Dani vond ze zo lekker dat hij ze snel er vanaf snoepte. Volgende keer beter voor mij zeg maar. 

Wanneer zou jij dit recept gebruiken? Om jezelf te verwennen met het ontbijt of misschien wel met een feestje na het eten? 


You Might Also Like

1 reacties

  1. Hmm ontbijten met chocolade taart zal ik niet snel doen. Frambozen vind ik niet lekker maar Griekse yoghurt is heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen