Mijn 5 favoriete bloggers

oktober 02, 2016

Iedere zondag vertel ik vanuit een onderwerp van de 30 days blog challenge van Hare Maristeit. Komkommertijd onderwerpen, zoals zij ze noemt. Omdat ik dol ben op gekke lijstjes invullen, leek het me ook direct leuk om mee te doen aan de challenge en werk ik dus trouw iedere zondag een onderwerp van de challenge uit. Voor deze week was het onderwerp 'Vijf bloggers die ik volg'. En dus ook deze week een confessie: ik lees eigenlijk weinig tot geen blogs. Hè joh! Zoals het een echte blogger betaamt, moet je alle bloggers volgen met Bloglovin, alle feeds in je mail krijgen en non-stop op de hoogte zijn van wat iedereen schrijft. Nou ja.. sorry mensen. Ik ben dus niet zo iemand.

Maar om toch eens te gaan kijken naar het onderwerp. Welke blogs lees ik nu? Waar lees ik überhaupt artikelen van en dan ook natuurlijk het grote waarom verhaal. Nou is het niet zo dat ik nooit ergens anders lees, ik volg een aantal bloggende mama's op Twitter en nog een aantal bloggers via Instagram, waar ik af en toe ook een blog lees. Wanneer ik iets zie over een onderwerp wat me leuk klinkt of een mooie foto die mijn aandacht trekt, ga ik toch even lekker lezen. Maar de volgende 5 bloggers lees ik geregeld wat stukken van.

1. Meisje Eigenwijsje
Nicole is de oprichtster van de blog Meisje Eigenwijsje en ik ken haar eigenlijk al vanaf het begin. Eerst veel digitaal, voor mij vanuit het zakelijke aspect en langzaam leer je elkaar dan kennen, inmiddels al 2 jaar denk ik. Nicole schrijft over haar leven, als moeder, als vrouw en alles wat ze mee maakt. Tussendoor presenteert ze nog een boel leuke items van bedrijven. Je kunt haar struggles volgen als moeder, haar dagelijkse bezigheden, teruglezen over haar zwangerschap en het leven erna, maar ook alles wat je als vrouw bezig houdt. Inmiddels heb ik Nicole een paar keer in het echt gezien en beweren Dani en Fay samen getrouwd te zijn (mijn zoon en haar dochter). Naast haar werk als blogger doet ze ook nog aan fotografie. Dit begon als een hobby vertelde ze, maar zoals ik binnenkort laat zien gaat het haar super goed af! De foto's voor Dani zijn derde verjaardag die zij maakte laat ik je binnenkort zien.


2. Hare Maristeit
Maris Maria Renne is die vrolijke noot die alle berichten typt op haar blog Hare Maristeit. Ik ben haar gaan volgen toen ik haar via Nicole (Meisje Eigenwijsje) tegen kwam. Maris heeft een hele vrolijke, kleurrijke blog met lekkere recepten, DIY's, persoonlijke verhalen en serieuze stukken. Naast dat ik haar challenge volg, kijk ik regelmatig op haar blog die voor mij vol staat van herkenbare dingen. De vrolijke kleuren zijn een dik contrast met mijn nogal monochrome blog, maar dat maakt het juist extra leuk om te volgen. Lekker even wat anders!

3. Iooon
Ioni blogt al jaren op haar website Iooon, die je voorheen kon vinden onder Esthete. Om kort te zijn: Ioni is een vriendin van een oud-vriendin van mij. De link werd pas gelegd toen Ioni zwanger werd en een kado kreeg die bij mij vandaan kwam. Het balletje rolde wat en inmiddels zien we elkaar geregeld voor de koffie (ik moet echt nog eens terug op de koffie in hun nieuwe huisje). Ioni blog over haar dagelijks leven en op dit moment met name over haar weekmenu's. Ik wacht ook met smart dat het haar weer beter wil lukken om lekker te bloggen.

4. The Dainty Squid
De enige niet Europese blog die er tussen staat. Kaylah volg ik stiekem al jaren, ik vermoed haast al vanaf het begin ongeveer. Kaylah houdt van gekleurd haar (en heeft dan ook altijd een andere kleur: momenteel is het groen), verzamelt de leukste dingen, houdt van reizen en fotografie. Het mooiste aan haar blog heb ik altijd haar vrolijke persoonlijkheid gevonden, maar ook de prachtige foto's tellen hard mee hierin. Haar kledingstijl vind ik overigens ook super geweldig (iets waar ze ook veel over blogt), maar het zijn wel outfits die voor mij te gewaagd zijn.

5. Clean Cheater
Layla blogt alweer een tijdje op Clean Cheater en is een van mijn 'besties', zoals ze dat noemen. Ze blogt over heerlijke (vegan) recepten, die zeker de moeite waard zijn om te lezen en te gebruiken. Daarnaast blogt ze ook over het 'declutteren' en over minimalistisch leven. Het wegdoen van dingen waar je niet vrolijk van wordt: of het nu gaat om kleding, spullen in huis of zelfs je social media, overal kun je dit hanteren. Maar ook over het opbouwen van een praktische, minimalistische garderobe. Ik heb haar blog ook gebruikt om mijn kledingkast vorig jaar te minimaliseren, maar ook dingen in huis. Uiteraard heeft mijn kledingkast haar inspiratie binnenkort weer nodig.

Dit was mijn onderwerp van deze week van de 30 days blog challenge. Welke bloggers volg jij graag?

You Might Also Like

1 reacties

  1. Wauw wat heb je een lieve woorden over me geschreven! Maris volg ik ook met veel plezier net als Iooon.. De andere ken ik niet maar zal eens checken 😉

    BeantwoordenVerwijderen