Kralen trekkoord

oktober 11, 2016

Zit je klaar? Het is weer DIY dinsdag en ik ga je dus weer een leuke, makkelijke DIY laten zien. En deze keer is het er eentje in de categorie 'hack'. Super makkelijk, snel gedaan en geeft meteen een ander effect. En het leuke is, je hebt haast niks nodig. Klinkt goed, toch? 


Ik deed dit samen met Dani, zowel het shoppen voor de materialen, als het in elkaar zetten van onderstaande DIY. Je hoeft er lekker weinig bij na te denken, dus is het een ideale klus om bijvoorbeeld met je peuter te doen.

KRALEN TREKKOORD


Wat heb je nodig:
  • Een lichtschakelaar met trekkoord. Veel huizen hebben deze in de grote slaapkamer zitten. 
  • Woonketting van de Kwantum (geen linkje helaas, maar snel je lokale Kwantum checken! Ze zijn maar €3,-)
Eventueel:
  • Meehelpende peuter
  • Trekkoord schakelaar in materiaal en vorm naar wens (ik kreeg de mijne als kado vanuit Engeland). Je vindt er bijvoorbeeld hier bij Sheep&Steep
Hoe maak je het?
Haal je koord van de schakelaar af. De meeste zitten met een klikhaakje. Hierin maak je het knoopje los. Je gaat eraan rijgen. Ik deed nog een extra strijkkraaltje onderaan het koord, zodat de grote hanger er niet af zou zakken. Daarna knip je je woonketting van de Kwantum kapot. De dame van de Kwantum dit niet vertellen hoor! Die keek mij al vreemd aan, zal ze bij jou ook vast doen. De klemmetjes kun je bewaren voor als je er nog eens iets leuks mee wil doen. Deze kralen ga je dus aan dat koord rijgen tot de lengte die je wil hebben. Daarna knoop je het koord weer in het klikhaakje en hang je hem op. Et voila! 

Dit is mijn trekkoord schakelaar
Het is ook een erg leuk klusje om bijvoorbeeld samen met je peuter te doen. Dani wilde graag mee doen. Hij haalde alle kralen van de in stukken geknipte woonketting, gaf deze aan. Ook wilde hij ze af en toe rijgen aan het koord. En als allerfijnste, nadat alles klaar was en hing zei hij 'Dit vind ik mooi, mama'. Gelukkig maar!

Tips:
Heb je zo'n koord nou ook nog in een andere ruimte in je huis? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om andere soorten kralen eraan te hangen, zoals bijvoorbeeld hexagon kralen. Kies bijvoorbeeld voor mooie pastelkleuren op de baby kamer of geef een accent door soms een kraal te plaatsen in je koord. Marmer-look kralen geven ook een heel gaaf effect.
Zorg wel dat je koord niet te zwaar wordt. Daardoor werkt hij niet prettig. Een plastic alternatief voor bepaalde kralen scheelt een boel in gewicht en is nog steeds erg mooi om te zien. 


Heb jij jouw trekkoord ook versierd? Hoe ziet de jouwe eruit? Linkjes hieronder plaatsen mag, leuk om terug te zien! 

You Might Also Like

1 reacties

  1. Haha je brengt me op een idee. Ga hem er gewoon aanhangen denk ik. Opnieuw rijgen vind ik zonde van m'n tijd Hihi!

    BeantwoordenVerwijderen