Je huis anders inrichten

oktober 06, 2016

Wat als ik mijn huis opnieuw in zou moeten richten? En je mag dat enkel met items van bijvoorbeeld de Ikea? Ik ging de challenge aan en koos items die ik zou kiezen als ik nu direct alles opnieuw zou moeten halen bij de Ikea. Want als het echt moest, dan deed ik het zo:

Woonkamer
Wanneer ik de woonkamer opnieuw zou doen, zou ik voor iets strakkere meubels gaan. Ook voor lichtere meubels, en daarbij meer accent geven aan de muren en de vloer. Oke, eigenlijk zou ik een boel items gewoon echt niet willen vervangen hoor, maar gezien ik er hiervan uit ging dat ik de gehele inrichting zou kiezen bij de Ikea, kwam ik uit op de volgende items:

 • Lampen: Hektar. Ik ging voor een grote lamp voor boven de eettafel, een iets kleinere voor de salontafel, eentje voor aan de wand en een staande lamp. Hektar is een net wat stoerdere lamp, maar blijft mooi door zijn eenvoudige vorm. 
 • Kast: Besta + Laxviken. Ik ben een voorstander van veel opbergruimte in 1 kast in de woonkamer. Geen vitrine deurtjes, want ik stop ze het liefst compleet vol tot bovenaan toe. Deze kast is daar dan ook ideaal voor. De deurtjes hebben een werkje, waardoor hij net wat specialer is om te zien dan gewone effen deurtjes. 
 • Eetkamer tafel: Ryggestad. Een mooie grote tafel in de woonkamer om aan te eten en te werken vind ik ideaal. Dit blad is lekker robuust, waarbij het onderstel wat fijner is om te zien. Zo komt het blad nog mooier uit!
 • Eetkamer stoelen: Bernhard. Deze stoelen zitten heerlijk. Ik heb er 2 in mijn werkruimte, maar dan als bureaustoel model. Ze zitten super lekker en blijven echt heel mooi bij veel gebruik. Ik zou ze dan ook gerust in de woonkamer plaatsen. 
 • Bank: Nockeby. Een bank is een groot object in je woonkamer, waardoor deze zeker mooi mag zijn. Hij valt immers op. Ik koos bij de Ikea voor een Nockeby bank in gemêleerde stof in zwart-wit. Hij oogt van een afstand grijs en is niet helemaal effen (waardoor je ook geen vlekjes ziet). 
 • Salontafel: Kragsta. Een mooie grote salontafel waar je genoeg glazen, afstandbedieningen etc op kunt leggen. Je weet wel, spullen die er altijd rondslingeren. Althans bij ons wel. Ondanks dat ik echt mooie salontafels met lades mis bij de Ikea (de meesten zijn maar suf), koos ik dus nu voor een exemplaar zonder lades. Maar wel lekker groot. De ronde vorm steekt overigens mooi af tegen alle strakkere items die ik uitzocht. Zo heb je net een iets meer speels effect in je woonkamer. 
 • Bijzettafel/krantenbak: Kvistbo. Ik kan geen krantenbak missen hoor. Ik ben te lui om steeds naar buiten naar de papiercontainer te lopen en gooi dus graag een berg in de krantenbak totdat die vol is en ik alles in een keer buiten gooi. Deze krantenbak, die eigenlijk dus een bijzettafel is, is dus lekker multifunctioneel. 
 • Tv-meubel: Mostorp. Een mooi en niet te groot meubel voor de tv. Eentje met genoeg bergruimte, voor bijvoorbeeld de boekhouding, maar vooral ook voor al die kastjes die aan de tv hangen (radio, dvd speler, harddisk recorder, spelcomputer etc). Ik zag deze in de winkel staan en was meteen enthousiast over het feit dat hij niet meer zo laag is als de meeste tv meubels, zodat je niet steeds half tegen alles aan kijkt wat op de salontafel staat. Of last van je nek krijgt van het omlaag kijken. 


Slaapkamer
Stiekem heb ik hier gewoon even onze halve slaapkamer in geplaatst. Wij hadden bijna geen meubels voor de slaapkamer toen we naar ons eigen huis verhuisde. Het vorige had inbouwkasten en inbouwnachtkastjes. Het enige wat we mee namen was ons bed. Dus kozen we daarbij nachtkastjes, kasten en een grote linnenkast. Ik ben er nog steeds zo blij mee, dat ik ze nu ook maar gewoon weer uit zou kiezen! Wat zou ik kiezen voor de slaapkamer:

 • Lamp: Calypso. Oké, eigenlijk vond ik geen mooie lamp voor aan het plafond. Wij hebben zelf een prachtige plafonnière die zeer simpel is en de Calypso lamp komt daar nog het meest in de buurt. Alleen hebben wij dan een effen kap (wat ik persoonlijk mooier vind). 
 • Bed: Askvoll. Waar ik niet gecharmeerd raak van bedden met een hoog hoofdeind, raak ik wel gecharmeerd van deze ombouw. Lekker simpel en de zijkant kun je naar hoogte verstellen afhankelijk van je matrashoogte. Simpel, maar zeer mooi! 
 • Linnenkast: Pax. Mooi hè? Lekker simpel model, al hebben wij aan de rechterkant een berg planken en links onderin een schoenenrek. Een mooi groot model waar een hele boel kleding, schoenen en overige items in kunnen. 
 • Extra kast: Hemnes. Aangezien je nooit genoeg opbergruimte hebt, kozen wij voor een extra kast in de slaapkamer, voor sokken, ondergoed en beddengoed. Dit werd de Hemneskast. Lekker ruim en mooi fris van model. En wanneer hij onverwachts niet meer nodig zou zijn op die kamer, zou hij op iedere andere kamer ook mooi staan!
 • Nachtkastjes: Hemnes. Om dezelfde stijl van de ladekast door te trekken, namen wij de nachtkastjes van dezelfde serie. Maar dan wel die met extra lades voor extra opbergruimte. Zo slingert er zo min mogelijk zooi overal op en blijft alles 'netjes'. En het scheelt een boel tijd met schoonhouden wanneer je gewon alles in lades kan stoppen. 


Kinderkamer
Langzaam gaan wij over van een babykamer naar een kinderkamer. Het ledikant is verdwenen en ook de commode is niet meer nodig. Tijd voor items die meer passen bij de dingen die Dani nu doet en nog gaat doen. Want straks als hij naar school gaat, is een bureau ook erg handig bijvoorbeeld. 
 • Bed: Fyresdal. Op een jongenskamer vind ik een stoer bed in zwart met een stalen frame erg mooi. Een hoog hoofd- en voeteneind zijn dan weer wel mijn ding, zoals bij dit bed, die je ook als bank kunt gebruiken. Sowieso kun je ieder bed met een hoog hoofd- en voeteneind als bank gebruiken, wanneer je hem tegen de muur zet en er een berg kussens op gooit. 
 • Kasten: Stuva. Het was niet te doen om een combinatie foto te vinden bij de Ikea van de ideale Stuva combinatie. De hoge kasten zijn fijn om kleding in op te bergen, maar ook speelgoed. Daarnaast is de lage bak in het midden van deze foto handig om ook speelgoed enzo in te doen. Voor daar bovenop is een kussen te koop, waardoor hij als bankje gebruikt kan worden. Wat er dan weer niet bij te zien is nu, is een klein tafeltje (voor de kleinere kids) waar hij dan bijvoorbeeld aan kan spelen. Als grotere jongen wellicht niet meer nodig, maar voor nu zeker erg leuk!
 • Extra kast/tv-meubeltje. Ikea PS. Eigenlijk ben ik al heel lang verliefd op deze kleine lockerkast. Een stoer ding, niet te groot en daardoor ideaal waar dan ook. In de kinderkamer zou hij eventueel erg leuk zijn om bijvoorbeeld een tv op te zetten. Ook die leeftijd gaat komen dat hij een tv op zijn kamer wil en dan is zo'n kastje erbij natuurlijk erg leuk.
 • Bureau. Lillasen. Voor mijn gevoel gaat hij straks naar school zonder boeken. Nog even en alles wordt met de tablet en laptop gedaan. Geen grote kasten of bureau's meer nodig dus. Een kleiner exemplaar volstaat prima, maar geeft wel een fijne, rustige werkplek om te studeren. Of te knutselen. Dit bureau geeft nog een klein beetje bergruimte voor wat handigheidjes. 
 • Bureaustoel. Orfjall + Sporren. Een bureaustoel is altijd handig, maar is vooral functioneel. Eentje die kan rijden en draaien en prima zit. Maar geen over de top luxe exemplaar is nodig als je het mij vraagt. 
 • Lamp: Ottava. Deze lamp hangt nu ook op de kinderkamer, zoals je wellicht al wel gezien hebt hier. Ik vond hem toen gaaf en nu nog. Een lekker stoer exemplaar wat uiterst veel licht geeft, doordat de lamp zelf in de glazen kap zit en niet in de stalen kap. 


En nu het huis omgooien?
Uh, nee. Zoals je ziet kies ik een boel items uit die we al hebben. Ik ben uiterst tevreden met de items in ons huis. Met de tijd zou ik het tv meubels eens willen vervangen (er staat nu een wat oubollig model in donkerbruin), zou ik de kast in de woonkamer willen verven en is nog eens de bedombouw aan vervanging toe. De bank wordt binnenkort gewisseld, zoals ik al eens in een weekly beschreef en de dingen bij Dani zijn weinig aan vervanging toe, behalve dat er een nieuwe kast zal gaan komen, wanneer de volledige babykamer verkocht is. 
En de rest dan? Nou, die rest mag lekker blijven staan. Ik neus graag overal en zie bergen mooie items hoor, maar het onze is prima, niet versleten en ik ben er zeer happy mee. Lekker blijven staan dus! Als het ooit zou moeten om alles opnieuw te doen met items van de Ikea, dan koos ik dus de bovenstaande items. Maar zolang het niet hoeft, gaat dat mooi niet gebeuren.

Hoe zou jouw huis eruit zien als je het opnieuw zou moeten indelen met dingen van de Ikea? 

You Might Also Like

0 reacties