Friday Favorites #9

oktober 28, 2016

Met de feestdagen voor de boeg kijk je toch weer anders naar alle dingen die je ziet in krantjes en online. Althans, ik wel! Vaak vraag ik het saai geld, simpelweg omdat ik het dan bij elkaar kan leggen voor iets groters of iets wat we echt kunnen gebruiken. En als ik dan ga kijken voor mezelf of voor Dani en nog voor een niet te groot budget (max €20,-, om zo keuze te geven voor iedereen), dan moet ik soms echt even zoeken. Dani geeft zelf graag ook tips in de winkels overigens. 'Dit moet ik echt onthouden' en 'Dit ga ik vragen voor mijn verjaardag' zijn zinnen die ik geregeld voorbij hoor komen.

Tips voor Dani
Dani weet zelf maar al te goed wat hij leuk vindt en legt dan ook graag in winkels dingen als Duplo en auto's apart, zodat hij ze 'binnenkort kan kopen'. Ja ja, met zijn eigen portemonneetje en dan gaat hij pinnen zegt hij. Deze Duplo set van Spider-man heeft hij al veelvuldig aan gewezen. Stoere motor vindt hij het. Hij is sowieso erg vaak met zijn Duplo bezig en bouwt er maar wat graag op los!

Duplo Spider-Man

Dat auto's zijn favoriet zijn is je vast nog niet ontgaan. Maar dat er houten auto's zijn (ik zelf heb iets met houten speelgoed) die zo'n terugtrekveer hebben, is wel extra leuk natuurlijk! Deze auto's zien er stoer en vrolijk uit, ondanks de monochrome kleuren.
Kiko+ Pullback Auto's

Voorlezen gebeurt hier dagelijks. Dani geniet iedere avond voor het slapen gaan nog van een heerlijk verhaaltje. Dit boekje kwam ik onlangs tegen bij de lokale boekenwinkel. Eentje die met ze mee gaat om te leren dat ieder dier, net als wij mensen, een moeder heeft. Samen lezen én leren tegelijk is iets waar ik wel voorstander van ben. En dat momentje samen is natuurlijk onbetaalbaar.
Mama's met kleintjes Boek

Bouwen is iets wat Dani graag doet. Of het nu met Duplo is, met nopper, treinbanen of schroeven van de werkbank, Dani bouwt er wat op los. Desnoods gooit hij bepaald speelgoed op zijn kant om te kijken hoe dat in elkaar zit. Deze mooie blokken prikkelen de fantasie, ze hebben van zichzelf geen vorm die direct wijst op een bekend object, waardoor hij kan gaan creëren. En met het zakje erbij zijn ze natuurlijk altijd handig om mee te nemen als je een middag op de koffie gaat bij vrienden die geen kinderen hebben.
Frankys Playground Wooden Blocks

Zei ik het net niet? Dani is dol op auto's. Deze auto's met 70's stijl zijn natuurlijk super gaaf om te zien, maar ook nog eens leuk om mee te spelen. Ze komen in een setje van drie, dus zijn files die hij maakt met auto's kan hij hier ook direct mee maken. Deze stevige auto's gaan in ieder geval veel langer mee dan de goedkope plastic varianten die we tegenwoordig bij veel winkels zien (waar hij vaak al binnen een dag iets van gesloopt heeft... Oeps!).
Pinch Toys Car Set


Tips voor mezelf
Voor mezelf weet ik nooit zo goed wat ik wil vragen. Op dit moment vraag ik geld, om bij te leggen aan een nieuwe garderobe (want met wat kilo's minder aan je lijf zijn nieuwe kleren niet zo'n gek idee toch?). Maar voor diegene die geld geven niet zo leuk vinden, moet je toch wat verzinnen, toch? Bij deze vond ik een aantal leuke dingen. Ik kwam er alleen niet eens aan 5, want voor mezelf vind ik het altijd maar wat lastig om iets te vinden.

Aangezien ik lekker bezig ben met sportief doen en afvallen, komen dingen als dumbells goed van pas. Deze zijn maar een kilo per stuk, maar opbouwen kan geen kwaad en wat extra gewicht tijdens oefeningen zorgt wel voor extra verbranding en spieropbouw. Lekker bezig dus!
Dumbellset 

Het Kasitoo servies van de Xenos vind ik echt heel erg mooi. Ik heb er al een paar dingen van in de kast staan die veelvuldig gebruikt worden, maar meer kan natuurlijk nooit kwaad. Er valt hier nog wel eens iets... Vast herkenbaar voor veel mensen. Mooie schalen, borden, kommen of voorraadpotten zijn nooit weg.
Kasitoo ServiesMet het koude weer heb ik het meer koud dan vorig jaar. Vast dat laagje vet dat verdwenen is (waarvan ik altijd zei dat dat bullshit was, tot ik zelf genoeg af viel). Een lekkere warme sjaal komt dan goed van pas en onderstaand exemplaar is wel echt mijn ding.
Sjaal

Vazen heb je nooit genoeg, toch? Nou, ik heb er niet genoeg. Ik heb er nog eentje die ik veel gebruik, maar die gaat echt verslijten. Bij de rand zijn er al een boel stukjes af en een nieuwe kan dan dus echt geen kwaad. Onderstaand model is erg mooi en bijzonder om te zien door zijn werkje, zonder meteen zwaar opzichtig te zijn. En als iemand zonder groene vingers komt de doorzichtigheid er goed bij van pas... Zie ik tenminste wanneer het water op raakt of aan vervanging toe is.
Vaas

Wat staat er op jouw verlanglijstje?

You Might Also Like

0 reacties