Een kijkje in het huis van

oktober 20, 2016

Binnenkijkers, een van de leukste rubrieken die er zijn bij bloggers als je het mij vraagt. Ik ben altijd mega nieuwsgierig waar anderen van houden in hun interieur en kan eeuwig kijken naar alle mooie plaatjes van iedereen. Vol inspiratie heb ik dan weer bergen ideeën over wat we in huis zouden kunnen doen of maken en het raakt dan ook nooit af.

Maar hoe ziet het er bij ons dan uit? Omdat het niet altijd hetzelfde staat en ik niet nonstop foto's maak van alle hoeken in huis, zijn sommige foto's iets gedateerd. Maar het geeft wel een mooie impressie van ons huisje vlakbij de Wereld Vol Wonderen. Ben je nieuwsgierig hoe wij wonen? Scroll dan vooral verder en neem een kijkje bij ons binnen.

Welkom in ons huisje


Een rondje door de woonkamer, waarbij je onze bankenwissel al meteen ziet. Onze bruine bank heeft plaats gemaakt voor 2 antraciet-kleurige banken en ik heb die meten overladen met kussens en op dit moment ook plaids (i.v.m. haren van Siep). Meteen een idee voor het Sinterklaaslijstje: grand foulards of bankhoezen voor erover. Kunnen we ze uitwassen en weer ontdoen van haren. Ook ligt onze koe inmiddels op de grond onder de salontafel, maar die staat dus nog niet op de foto.

Een kleine close-up van de plank boven de bank, waar vrolijke vogels en een lama op staan vanuit Peru, een huisje, wat nep cactussen in vrolijke potjes en een lightbox. Een vrolijk hoekje waar ik graag naar kijk, ondanks dat de tekst nodig weer vervangen mag worden. Maar ik ben er nog niet helemaal uit wat (tips gezocht!).

Dit retro tafeltje verhuist wel eens, samen met het mini tafeltje (ja.. uh... dus) erop. Het mini tafeltje kocht ik voor de paastak die ik in een vaas zette die niet zo heel hoog was. Om hem dus wat beter zichtbaar te hebben. Het mini tafeltje vond ik nog steeds leuk, al zal die binnenkort wel in de kast verdwijnen tot de volgende Pasen.

Onze (nog wel) houten servieskast met daarop een flinke plant en draadmand. Eigenlijk wilde ik de pot in de draadmand zetten, maar daar was Martin op tegen vanwege het water geven van de plant. Iets waar ik dus echt nooit over na denk, bij mij zouden ze allemaal dood gaan...

 Naast de tv staat dit anatomie poppetje dat nog een herinnering geeft aan mijn tijd op de kunstacademie. En meteen een blik in de gang met onze geweldige trap (vind ik dan toch). Deze is met laminaat belegd en is voor mijn gevoel echt een mooie blikvanger. Hij oogt zo fijn licht en mooi, ik zou het zo weer doen als ik een trap zou moeten bekleden.

Wanneer je daar rechts van de trap kijkt, zie je de schoenenbank met daarboven een flinke kapstok. De mandjes kochten we er later bij, al was het een drama om passende mandjes te vinden. Wanneer ik ooit tijd te veel ga krijgen, ga ik er misschien wel kratjes voor timmeren ofzo.

Dit kapstokje was van oorsprong niet wit, maar een pot verf en een kwast doen wonderen. Ik kreeg hem oorspronkelijk voor in mijn werkruimte, maar zag hem al meteen hangen in de gang voor Dani. Hij hangt dus ook echt op kinderhoogte en bevat enkel de jasjes van Dani. Super schattig!

Deze stoel staat naast het kapstokje van Dani. Ik vond hem ooit op een rommelmarkt en was op slag verliefd, niet wetende dat ik ze sinds deze zomer steeds meer zag op Instagram en het opeens een hip ding bleek te zijn. Voor nu staat hij er super gezellig, maar wie weet dat hij ooit nog van eigenaar wisselt. Erin ligt een kussen in een hartvorm van de lokale brocante winkel en een kussen wat jij ook kan maken, lees hier meer over hoe je dat doet.

Onze wc is al eens van gedaante veranderd. Waar er eerst nog bergen tegeltjes met wijsheden hingen, heb ik het rustiger gemaakt door een paar lijstjes nog neer te hangen met natuurtaferelen. Een simpele verjaardagskalender van de Hema deed wonderen, al kan er nog wel een keer een meer verjaardagsachtige kaart in gestoken worden. De spiegel is mijn favoriet en scoorde ik in de sale bij de Woonexpress hier vlakbij.

Plassen op tijd hier hoor! Er staat een zandloper, gewoon omdat ik hem zo ontzettend mooi vond en hij echt een plekje moest krijgen (rechts op de plank). En uiteraard nog een paar dingetjes op het kastje aan de muur, waaronder een foto van Dani, die ik kado kreeg.

Op onze overloop vind je niet veel hoor, behalve dan een rieten wasmand en dit tafeltje De vaas erop is al jaren oud en kocht ik toen ik op de middelbare school zat. Ook toen had ik een voorliefde voor zwart-wit. Het mandje gebruik ik dus als een opberg plek voor een van de rookmelders.

De Hemnes serie is goed vertegenwoordigd in onze slaapkamer. De lage kast hadden we in het oude huis al, maar vanwege plaats gebrek is er nog een prachtig hoog exemplaar bij gekomen. Eentje waar ik helemaal verliefd op ben overigens. Rechts zie je een lijstje met de letter D. Deze letter heeft mijn oma geborduurd, vanwege Dani en die heeft dus een plekje gekregen bij ons.

Ons bed is alles behalve spannend zoals je ziet. Links en rechts Hemnes nachtkastjes, een voedingskussen waar ik niet meer zonder kan en mijn DIY lichtkoord. Of zoals sommige zeggen 'this is where the magic happens' (slapen dus).

Recht tegenover het bed staat een enorme witte linnen kast. Hierin liggen en hangen zowel mijn kleren als die van Martin, van alle seizoenen bij elkaar. Onder het hanggedeelte heb ik nog een schoenenrek staan voor schoenen die seizoensgebonden zijn of weinig gedragen worden. Zo blijft het lekker rustig in huis met schoenen overal.

Voor zover onze mini tour! Uiteraard mis je een aantal vertrekken, waar ik te weinig foto's van heb voor een beeld. Zoals de keuken (open keuken/woonkamer hier), de badkamer, zolder en computer ruimte. Ook geen uitleg over Dani zijn kamer, maar deze heb je eerder al eens kunnen zien en deze wordt binnenkort nog eens uitgelicht, naar aanleiding van een klein interview bij een andere blogger.

Hoe ziet jullie huisje eruit?

You Might Also Like

2 reacties

  1. Ons huisje ligt continu vol honden, speelgoed, haren, is heel donker (snik) en vreselijk. Wil zo graag weg hier.. of een grand make over. Maar ja, eerst de loterij winnen hahaha.

    Vind jullie huisje erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ons huis ziet en heel licht uit momenteel :-) we zijn net verhuisd en alles aan het restylen ! Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen