DIY: Tassels Slinger Maken

oktober 18, 2016

Met de verjaardag van ons op komst hou ik me al graag bezig met versieringen. Ik doe dat nu al een paar jaar eigenlijk, gewoon omdat ik het mega gezellig vind om de boel te versieren. Maar wel in stijl! En dus ging ik vorig jaar al (ja dit project maakte ik een jaar terug, maar blijft leuk om te maken) aan de slag en maakte vrolijke tassels in zwart, wit en mintgroen. Een beetje kleur op zijn tijd kan geen kwaad, toch?

Ik gebruikte restjes stof en zocht in alle scraps (die ik standaard na verwerken verzamel in een zak) naar kleurtjes naar wens, verzamelde deze en verwerkte ze in deze vrolijke slinger. Want weggooien is natuurlijk zonde.


Tadaa! Ziet er gezellig uit toch? Iets minder statisch dan een vlaggenlijn, maar toch nog steeds heel feestelijk. En het allerleukste, ze zijn super makkelijk te maken! En ik leg je natuurlijk uit hoe.

Wat heb je nodig:

 • Lapjes stof (ik gebruikte enkel niet-rekbare stofjes, maar rekbare zijn ook geschikt!). Restjes zijn hier prima voor, maar je kan ook in de winkel spieken voor stofjes naar smaak.
 • Een lint, koord of iets in die trant. Ik gebruikte 2 meter ongeveer, maar hoe langer, hoe groter je slinger.
 • Een schaar 

Hoe maak je het:
Knip van je stofjes reepjes van 2,5cm bij 50cm. Maak er maar gerust een heleboel. Ik heb op bovenstaande een stuk of 50 reepjes zitten. Dan bepaal je de volgorde waarin je ze wil hebben zitten aan je slinger. Je kunt gaan voor kleur bij kleur, en paar bij elkaar, ritmisch om beurten of net als ik gewoon lekker rommelig door elkaar wanneer het je uit komt.
Pak het koord/lint (net wat je kiest) en leg aan iedere uiteinde alvast een lusje (voor het ophangen). Pak dan een reepje stof, vouw deze dubbel en maak met je hand een lus van het reepje. Doe deze voor het koord en vouw de rest van je reepje (de 2 uiteindes) achter het koord en trek die door de lus. Zo haak je steeds een reepje/tassel aan je koord. Trek goed aan dat ze goed blijven zitten. Herhaal dit bij al je reepjes tot je een flink koord hebt. Trek ze niet té strak aan dat je koord gaat vouwen in je lus, daar gaat hij gek van hangen. Wanneer je ze er allemaal aan hebt zitten, ben je klaar en ready to party!


Tassel to party!
Deze tassel is vorig jaar gebruikt met de verjaardag en heeft toen mogen wisselen van eigenaar. Inmiddels is hij trots bezit van Wieke Hoeke van Hoeke Fotografie, waar hij de Birthday Smashes mag opvrolijken! Ik maakte voor de Birthday Smashes alle stoffen vlaggenlijnen en tassels en verzon het gehele concept. Dani zie je dus ook voorbij komen op de website, met zijn tweede verjaardag shoot. Wieke maakte deze foto (zie ook de tag in de foto) en stylde hiermee de shoot voor Rifki. De rest van de shoot kun je zien op haar Facebook pagina. 


Voor dit jaar ben ik er nog niet helemaal uit hoe de versiering eruit gaat zien. Ik heb nog een aantal dingen liggen en ben alvast ideeën aan het opsparen voor de verjaardag. Wie weet heb ik binnenkort eindelijk weer tijd om achter de machines te duiken en maak ik nog een aantal dingen. To be continued zoals ze zeggen.

Laat je me weten als je ook zo'n toffe tassel slinger hebt gemaakt? 

You Might Also Like

3 reacties

 1. Ik heb ooit een tasselslinger gemaakt met soort van crepe papier en dat was een drama haha. Dus met stofjes vind ik wel een goed idee.
  Misschien moet ik gewoon keer bij jou komen knutselen ofzo ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Crepe papier staat voor mij gelijk aan vieze uitgelopen kleuren haha. Ik snap je drama. Maar scraps genoeg hier, dus kom maar een keer 'knutselen'

   Verwijderen