DIY: Halve maantjes slinger

oktober 25, 2016

Het is weer DIY dinsdag, tijd om weer een leuke DIY aan jullie te laten zien. Iets wat je lekker zelf thuis kan doen en waar je de boel eens lekker mee kan versieren. Ik hoor je al denken 'Goh Alissa, is het bijna Dani's verjaardag?'. Ja! Dat betekent dus ook dat ik me iets meer bezig hou met feestelijke dingen en je dat dan ook net iets vaker tegen gaat komen op de blog. Is dat erg? Ik vind van niet! Als ik ergens vrolijk van word, dan is het wel van verjaardagsvoorbereidingen. De DIY van deze week heb je gisteren al gezien bij de Weekly en ga ik je nu uitleggen.

Uiteraard ging ik voor restjes stof die ik had liggen, omdat ik eigenlijk pertinent ben tegen weggooien ervan. Je kan dat zelf ook doen, van oude stukje stof, oude kleding (niet rekbare), lakens, dekbedhoezen, theedoeken etc. Hergebruiken, recyclen en vooral niet weggooien, maar het een nieuw leven geven. Goed bezig, zeggen we dan!

Halve maantjes slinger
Wat heb je nodig:
  • 5x een halve meter stof (niet rekbare stof! Poplin, katoen, linnen, etc. is geschikt)
  • 5 meter biaisband 
  • Klosje garen in de kleur van je biaisband
  • Handnaalden of naaimachine
Hoe maak je het?
Bij mij waren alle halve maantjes anders van formaat, ik heb ze op de gok gemaakt. Je knipt halve maantjes uit je stofjes, recht van stof en ongeveer een vierde per kantje (iedere vlag bestaat uit 2 kantjes, voor en achter). Je kunt dus naast elkaar van je halve meter 2 vlaggen halen. Bij korte vlaggen krijg je er ook 2 onder elkaar uit. Zo maakte ik ongeveer van iedere stof 2 tot 3 korte en 1 lange eruit. Ik gebruikte hierbij verschillende kleuren stofjes die bij elkaar pasten. Effen zwarte, zwarte met stip, blauwe met huisjes, blauwe met stipjes in halve maan vorm en gebroken witte met blauwe takjes. Deze halfjes stik je aan elkaar met de goede kant (met het mooiste werkje) op elkaar. De platte kant van je vlag/halve maantje laat je open. Ik heb in totaal 15 vlaggen geknipt en genaaid. Wanneer je alle kantjes aan elkaar heb tot vlaggetjes, draai je ze om en vouw je ze plat. Daarna pak je het biaisband, het uiteindje vouw je plat naar binnen en de biaisband dubbel. Hiermee maak je een net afgewerkte start. Daarna naai je 50cm ongeveer dicht van je biaisband. Daarna stop je er stuk voor stuk een vlag tussen (volgorde naar wens) tot alles dicht zit. Daarna naai je nog ongeveer net zo veel van je biaisband dicht voor de andere uiteinde van je slinger. Hiermee kun je ze ophangen. Draadjes eraf en klaar!

Ook leuk: jute slinger

Meer foto's ga ik je binnenkort laten zien wanneer we de verjaardag hebben gevierd, hij gaat dan opgehangen worden. Ben je nu helemaal enthousiast om ook zo'n slinger te maken, maar kom je er niet uit? Laat het me dan weten! Heb je hem gemaakt en ook zo enthousiast, laat je hem dan zien?

You Might Also Like

0 reacties