Chocolade Taart met Ganache

oktober 11, 2016

Oké, laat ik het alvast maar zeggen. Ik ben geen ster in taarten versieren. Het maken is tot daar aan toe, maar wanneer ik dingen erop moet smeren en doen, dan uh.. wordt het gewoon niks. De taart hieronder oogt meer als een koeienvlaai, maar smaakt eigenlijk gewoon super lekker! Dus laat je niet afschrikken door zijn afzichtelijke uiterlijk, ik weet echt heel zeker dat jij dit véél mooier kan dan dat ik dat kan.

Chocolade laagjes taart met ganache


Stiekem is deze taart trouwens vegan, maar meer omdat dit het enige recept was waar ik alles voor in huis had. Want als ik wil bakken, wil ik dat nu en niet meer eerst nog naar de winkel moeten. Liever lui dan moe, zullen we maar zeggen. Loopt het water je al in de mond bij het lezen hiervan? Of stiekem toch van mijn koeienvlaai foto? Snel naar beneden scrollen en lezen hoe je dit maakt. 


Wat heb je nodig?
Voor de taarten (je maakt 2 taarten uit dit beslag in springvormen van 24cm):

  • Amandelmelk - 360ml
  • Appel cider azijn - 1tl
  • Suiker - 200gr
  • Zonnebloemolie - 6 el
  • Appelmoes - 6 el
  • Vanille - 1 tl
  • Speltbloem - 180gr
  • Cacao poeder - 60gr
  • Baksoda - 1 tl
  • Bakpoeder - 1/2 tl
  • Zout - 1/2 tl
Voor de ganache:
  • Sojamelk - 230ml
  • Chocoladestukjes (minimaal 80%) of cacao nibs - 220gr

Hoe maak je het?
De binnentaarten:
Meng de amandelmelk met de azijn. Dit laat je hierna 5 minuten rusten. Voeg de suiker, olie, appelmoes en vanille toe en klop dit tot een schuimige massa. Voeg daarna de bloem, cacaopoeder, baksoda, bakpoeder en het zout toe. Meng dit nog eens goed door. Verdeel dit mengsel in twee gelijke delen over 2 bakvormen van 24cm. Heb je er maar 1? Bak dan om beurten en halveer je beslag zo goed mogelijk. Bak de taarten af in een op 180 graden voorverwarmde oven voor 20 minuten. Zet ze erna in de koelkast en laat goed afkoelen. 

De ganache:
Doe de chocoladestukjes in een hitte bestendige kom. Warm de melk op tot hij net kookt. Giet deze over de chocolade nibs of stukjes en roer tot dit helemaal glad is. Laat het daarna 30 minuten in je koelkast afkoelen tot het goed roerbaar en smeerbaar is.

De echte taart:
Leg de eerste taart op een plat bord of andere vorm. Doe hier 2 eeltepels ganache op en smeer deze uit. Leg de volgende taart er goed bovenop. Doe ook hier 2 eetlepels ganache op en smeer dit ook goed uit. Zet je taart hierna in de koelkast en laat even afkoelen voor 5 minuten. Smeer daarna wat ganache over de taart en aan de zijkanten. Ga voor een dun laagje. Laat je taart daarna 30 minuten in de koelkast rusten. Smeer hierna de rest van de ganache over je taart. 


En nu ben ik natuurlijk nieuwsgierig! Ziet jouw variant er mooier uit dan de mijne? Kan haast niet anders. Heb je een linkje zodat ik mee kan spieken (en je me jaloers kan maken van jouw bakskills)?

You Might Also Like

0 reacties