Banaan-Havermout Pannenkoekjes

oktober 19, 2016

Ken je dat? Op zoek naar een gezond ontbijt, wat ook nog eens gruwelijk lekker is? Nou, ik wel. Ik wil niet alle dagen hetzelfde ontbijten, want ontbijten is dan toch al niet zo mijn ding. Maar wel wil ik graag dat het wel gezond is én lekker smaakt. De gedachte aan gepureerde spinazie enzo.. brrrrr. Niet aan mij besteed. Ik las eerder op mijn Facebook tijdlijn iemand zeggen dat ze die 'banaan-havermoutpannenkoeken' te ranzig voor woorden vond. Nou ben ik wel fan van banaan met havermout en nam de proef op de som en ging aan de slag voor eigen pannenkoekjes.

Eerder probeerde ik ze al met enkel banaan en havermout door elkaar, maar dat was niet zo'n succes. Niet dat het niet smaakte hoor, het was heerlijk, maar ze uh.. stortten compleet in en ik kon ze eten als een kaiserschmarrn. Dat was natuurlijk niet helemaal de planning. Dus ging ik op zoek naar tips wat ik wel toe kon voegen om het zo te kunnen maken dat het wel echte pannenkoeken werden. En dit lukte. Dus schreef ik nog vlug alles op wat ik gedaan had ongeveer, zodat ook jij ze kan maken. Overigens maakte ik een beslagje voor 2 pannenkoekjes, omdat ik ze enorm vind vullen.


Ontbijt pannenkoekjes (2 stuks)
Om dit te maken heb je nodig:

  • Banaan  - 0,5 stuks
  • Havermout - 45 gr
  • Amandelmelk - 130 ml
  • Bakpoeder - 1/4 tl

En zo maak je het:
Prak de banaan met de vork. Doe de havermout in de blender en maak het heel fijn. Doe dit bij de banaan en meng door elkaar. Voeg daarna de bakpoeder en de melk toe. Meng dit goed. Doe olie in een koekenpan en verwarm dit. Laat ondertussen je pannenkoekenmix even staan rusten. Ik gebruikte notenolie in de pan, een lekkere combi met de amandelmelk. Daarna bakte ik 2 pannenkoekjes. Even goed laten liggen tot ze aan de bovenkant ook al wat dicht te lijken trekken, dan kun je ze pas omdraaien. Eet smakelijk!


Geef toe! Dit is best een lekker, maar ook heel machtig ontbijtje. Net of je jarig bent en jezelf trakteert op pannenkoeken voor ontbijt, maar dan net wat gezonder. Al weet ik niet of ik dan dat eeuwige boerenbond servies weer uit de kast zou trekken (je hoopt soms toch stiekem dat het een keer valt hè... Ssst, niet zeggen natuurlijk).

Wat vond jij van dit ontbijt? 

You Might Also Like

0 reacties