Als ik de loterij win?

oktober 23, 2016

Wat nou als je de loterij wint? Nog niet eens die jackpot die ik zag bij de Staatsloterij van 8,1 miljoen, maar gewoon een hoofdprijs van 1 miljoen. Ja, wat zou je er dan mee kopen? Waar zou je het aan uit geven? Deze vraag stond voor vandaag op het lijstje van de 30 days blog challenge. En ondanks dat ik bergen met dingen kan verzinnen die ik allemaal wel niet zou willen doen van het geld, zijn er maar een paar dingen die ik echt belangrijk vind om ervan te betalen. Oké, oké, we doen helemaal niet met een loterij mee hoor. Maar stel je voor dat? Dan zou ik er de volgende dingen van doen:

Hypotheek
Het eerste wat ik zou doen, is de hypotheek afbetalen. We hebben een fijn huisje met een flinke tuin, maar uiteraard ook een hypotheek. Natuurlijk hebben we nog bergen met wensen voor het huis, zo'n 20 jaren plan (of langer), maar alles zou wel een stuk makkelijker zijn als je de hypotheek niet meer hoeft te betalen, maar al afbetaald hebt. Wanneer ik dus een loterij zou winnen, dan zou die dus afbetaald worden.

Uit de archieven. Ik trouwde met een bolle buik. 

Studie
Studiefinanciering, iets wat ik nog wel heb gehad, maar wat steeds minder wordt en waarvan ik verwacht dat het er niet meer zal zijn als Dani gaat studeren. Maar omdat ik hem toch een goede toekomst wens en dat geld hem daarin niet in de weg hoeft te staan, vind ik wel dat er een mooi bedrag apart mag staan waar hij van kan gaan studeren. Uiteraard sparen we daar nu ook al voor, want zo'n bedrag heb je niet zomaar bij elkaar. Maar als ik de loterij zou winnen, zou daar meteen ruim voldoende van weggezet worden voor een studie voor Dani. Dat hij kan studeren wat hij wil en wat in zijn macht ligt, zonder geremd te worden door hoge kosten van een studie.

Vakantie
Een vakantie, al is het maar voor een paar dagen! Gewoon even met het gezin er tussenuit om het te vieren. Dat lijkt me wel wat. En dan niet naar verweggistan hoor, Richting de Ardennen of net over de grens in Duitsland is ook al mooi bijvoorbeeld. Een lang weekend of een midweek is ook echt voldoende, ik hoef echt geen maand naar Hawai te gaan ofzo. Om dan daarna weer terug te gaan naar de orde van de dag en weer door te gaan met ons leven.

Sparen
Alle gekheid op een stokje, als ik de hypotheek zou hebben afbetaald, houden we opeens zo'n berg meer over dat ik de rest van het gewonnen geld apart zou zetten om te sparen. Je hebt het dan sowieso al een stuk breder, dus waarom nog meer spenderen? Ik zou niet weten hoe ik het op moet krijgen, dus bewaar maar lekker voor wie weet wanneer. Bijvoorbeeld als de auto stuk is, of als er een nieuwe wasmachine moet komen.


Deze blog is een artikel uit de 30 days blog challenge van Hare Maristeit die ik volg. Hierbij werk je 30 verschillende aangegeven onderwerpen uit vanuit je eigen visie. Wanneer je op de tag 30days klikt, vind je nog meer artikelen die uit deze challenge komen.

Wat zou jij doen met het geld als je een loterij wint?

You Might Also Like

0 reacties