Weekly #5

september 26, 2016

Iedere maandag geef ik een terugblik naar mijn afgelopen week. Naast mijn vaste berg aan uren werken en mijn vele standaard wandelingen doe ik natuurlijk nog meer. Ik benoem het wandelen en werken dan ook maar niet meer, zodat je niet denkt dat al mijn dagen er hetzelfde uit zien.

Maandag
De maandag was een rustige dag deze week. Ik ruimde van alles op van de vakantie en ons dagje weg naar Bobbejaanland, ik sorteerde nog wat foto's van onze shoot van de zaterdag ervoor met Nicole en ik ging langs mijn moeder om bij te kletsen en de week weer op te starten. Zo weinig bijzonders gedaan, dat ik zelfs geen foto's heb gemaakt kwam ik achter. Deze foto mag wel gezien worden uiteraard, dit is een foto van Nicole, een mooie terugblik naar de shoot. Je ziet hem op mijn blog facebook ook staan als omslag en ook op mijn instagram kun je hem terug vinden.


Dinsdag
Ook de dinsdag ging ik verder met opruimen. Wat kan je toch een rommel krijgen van een paar daagjes weg zeg! Later die dag ben ik nog met mijn moeder en Dani naar de winkels gegaan. De Woonexpress zit vlakbij, samen met de Kwantum, Leenbakker en Jysk en daar hebben wij ons de hele middag vermaakt. Ik kocht meteen wat kado's en voor Dani een ijsje. Dani is namelijk dol op ijsjes en gezien het lekkere weer kon dat prima! Deze foto heeft trouwens nog een klein verhaal: Dani ging zelf al in de ochtend voor zijn muur zijn, waarbij hij zeer stellig was 'Mama moet foto's maken'. Daar kwam onder andere deze uit, die ik zelf aardig hilarisch vind overigens. Het eigenwijze koppie, de pruillip en die handjes op de rug... Echt een puberende peuter!

Woensdag
Omdat ik mijn kado nog niet had afgerond voor zaterdag, ben ik weer het centrum in gegaan om nog wat laatste dingen te vinden. Niet dat het centrum hier groot is, maar ik weigerde naar Waalwijk te gaan. Want in Waalwijk is het markt en dan is het een gekkenhuis lijkt wel. Ik kocht meteen een leuk kado voor Dani, wat ik weglegde in de kast voor zijn verjaardag/sinterklaas/kerst. Het zit allemaal zo dicht achter elkaar. En eer het zover is weet ik nooit wat ik moet gaan halen. Het lijkt op mechano, maar is dan van hout. Dani is wel van de technische dingen, het in en uit elkaar halen, en ook erg bezig met kijken hoe iets in elkaar zit. Echt iets voor hem dus!
In de ochtend schoot ik nog snel een foto van mezelf, iets wat ik niet zo vaak doe. Maar ik streek voor de verandering mijn blouse (kwam er meteen achter dat hij rijp was voor de vuilnisbak, maar dag mag na zo'n 9 jaar oud te zijn), vond dat mijn kleren leuk zaten en mijn make-up en haar ook. En omdat dit de laatste keer was dat ik de blouse droeg en hij overigens ook veel te groot was geworden... Even zwaaien dus! Dat ben ik.

Donderdag
Weet je het nog? Donderdag is boodschappen tijd! En bij de Emte kun je nu voor Jokie en Jet vingerpopjes sparen, iets wat Dani me ook de hele winkel lang heeft verteld. Hij kon ook meteen op de foto gezet worden, zoals je hieronder ziet. Verder bestond deze dag uit werken, wandelen en nog even de stad in voor een wandeling in een andere omgeving.

Vrijdag
Weer een boel van het huis op orde, de woonkamer opgeruimd en ook de kamer van Dani. Een kamertje waar ik nog steeds heel blij mee ben. En opgeruimd ziet hij er natuurlijk helemaal super uit!
Nadat ik hem op kon halen bij de peuterspeelzaal zijn we door gegaan naar Pukkemuk. Hier heeft hij heel de middag zich lekker kunnen vermaken en hij was dan ook zo moe toen we terug kwamen, dat hij voor de verandering een kort dutje heeft gedaan (hoera!). In de avond hadden we afgesproken om langs mijn schoonouders te gaan, maar ervoor zijn we nog vlug de stad in gegaan. Waar ik een dansje deed in de Didi. Ik ben in 4,5 maand 15 kilo afgevallen van maat 42/44 naar maat 36 gegaan. Daar moest dus op gedanst worden!

Zaterdag
Onze zaterdag zat bomvol! We hadden kaartjes gekocht voor de Modelbouwbeurs in Gorinchem. Dani heeft met volle teugen genoten van alle treintjes die er reden, boten die er vaarden en vrachtwagens, heftrucks en brandweerwagens die er rondreden. Hij vond het zo geweldig, dat hij schreeuwend mee naar buiten ging. Hij wilde nog helemaal niet weg. Sorry ventje, volgend jaar gaan we vast weer. En zo vertrokken we door naar mijn zus om daar nog gezellig wat tijd door te brengen. Wat kletsen, Dani die nog een treinbaan bouwde en we werden getrakteerd op een lekker stukje gebak. Hmmm!
Maar we konden niet te lang blijven, want ook erna hadden we nog wat in de planning. Een vriendin van mij vierde haar verjaardag en ook daar gingen we natuurlijk nog gezellig langs. Tot het tijd werd om naar huis te gaan voor het avondeten, omdat het anders te laat zou worden voor Dani. Op zondag hadden we immers weer een volle dag staan.

Zondag
De zondag stond in het teken van de familiedag van de kant van mijn schoonmoeder: de Van Der Velden kant. En de uh... kouwe kaant dus (waaronder ik dus). Die overigens super lekker was met chocolade en karamel. Oude spellen, soms net in een wat ander jasje, was de activiteit van de dag. Om je een idee te geven hoe dat eruit ziet. Bedenk je een flinke groep mensen (familie en aangetrouwd) van jong tot zeer oud, die met zijn allen een gezellige middag gaan houden. Met een mega toren van Pisa (2 meter schat ik hem zo), een sjoelbak met een hoek, mega Jenga, darten, blikwerpen en een bartol. En na al die spellen ook nog een frietkar die voor de deur staat. Een gezellige, geslaagde dag dus!

En hoe zag jouw week eruit?

You Might Also Like

1 reacties

  1. Wat een lekker weekje zo zeg. En super grappig die taart met kouwe kaant! Zouden ze hier in t dorp ook kunnen doen zoiets :P

    BeantwoordenVerwijderen