Weekly #4

september 19, 2016

Het is maandag en dus weer tijd voor een Weekly op de blog. Wij waren er stiekem een paar dagen tussenuit en dus laat ik je meegenieten van ons midweekje vakantie in Bad Bentheim en omgeving, voor zover we dat natuurlijk konden zien in die paar dagen. Op de zondag hebben we ook nog een dagje besteed aan Bobbejaanland. Kijk je mee?

Maandag
Op maandag vertrokken we al richting Duitsland. Even nog een bak koffie scoren bij mijn schoonouders, om vanuit hun met hun op vakantie te vertrekken. De heren in huis hadden mijn lolletje van de avond ervoor nog niet gespot en na het aankleden moesten ze dan ook rijkelijk lachen hoe ze op vakantie mochten. Deze shirts maakte ik eerder al voor Vaderdag (oke oke, die van Martin niet, die bedrukte ik alleen) en ze dragen ze beide nog graag! Samen nog eenzelfde korte broek uit de kast gevist en sandalen en klaar zijn we. Op weg naar Bad Bentheim om daar een midweek door te brengen op een Roompot park en de omgeving te verkennen. Bij aankomst vonden we een mooi huisje, met helaas geen beloofd traphekje (of beter gezegd, we hadden geen kindvriendelijk huis gekregen). We besloten vrijwel direct dat we alle avonden gingen wandelen, omdat het park werkelijk waar prachtig is (en nee, dit is niet gesponsord). Het is een zeer bosrijk park met mooie wandelpaden erin gemaakt.


Dinsdag
Deze dag was het tijd om het dorpje te gaan verkennen. Ondanks dat het maar 2km lopen was, gingen we toch met de auto (want waar moet je heen? Waar is dat centrum?). Dat centrum was niet erg groot, maar wel erg schattig. We besloten de burcht te bezoeken en ik kan je zeggen, die is echt de moeite waard. De buitenmuur kun je belopen, je kunt in de toren, de gevangenis, kunt nog oude stukken ontdekken en zelfs hele kamers zijn nog intact met meubilair en zelfs kledingstukken. Wanneer je wel van de cultuur bent, zoals ik, dan is dit zeker ook de moeite om door te kijken. Ik heb er een berg foto's gemaakt en waag er wellicht nog wel een apart stukje aan om die allemaal aan je te laten zien. Dani stuurde ik hieronder in de patio voor de witte muur die ik vond, voor die Insta-feel.

Woensdag
We kregen eerder deze week een klein goedmakertje voor het gemis aan kindvriendelijk spul in het huisje (wij barricadeerden uiteindelijk het trapgat maar steeds met het wasrek ervoor). Een potje bowlen kon er wel vanaf en dus besloten we daar woensdag voor te gaan. Dani vond er ook nog een vriendinnetje waar hij tussendoor mee speelde.
Later die dag zijn we nog naar het lokale zwembad geweest (letterlijk aan de overkant van de weg vanaf het park gezien), waar Dani zich heerlijk vermaakt heeft in het peuterbad en het grote bad. En waar wij nog wedstrijdjes deden wie het snelste was op de glijbaan. Ik won overduidelijk weer niet.
En voor de goede wandeling op zijn tijd, besloten Martin en ik die avond de wandeling naar het dorp aan te gaan, het dorp rond te lopen en vervolgens een terrasje te pakken. Lang geleden, zo'n avondje op het terras!

Donderdag
Een dagje Nordhorn Zoo. We werden geattendeerd op een klein schattig dierentuintje vlakbij. Dani is altijd wel te porren voor een leuke dierentuin en dus vertrokken we al op tijd om een dag te genieten. De dierentuin was groter dan ik had verwacht en veel dieren mocht je van dichtbij bekijken. Zo schrok Dani zich rot van een alpaca die hem van dichtbij kwam bekijken, kwam de steenbokken voor het dierenvoer wat we kochten en waren we een wandelende standplaats voor parkieten. Een keer je hand uit steken en je zat vol. Behalve Dani dan.

Vrijdag
De dag dat we huiswaards gingen. En ondanks dat het maar een midweek was, waren we er wel aan toe. Na een nacht slecht slapen (matrassen met dikke veren, waar ik blauwe plekken aan over hield zelfs). De laatste dingen werden ingepakt, de auto werd vol geladen. Terwijl de rest met de auto naar het hoofdgebouw ging om uit te checken, zijn Dani en ik nog te voet gegaan en kwam hij voor de laatste keer oog in oog te staan met Koos Konijn. Iets te spannend, als je het hem vraagt. Achteraf niet natuurlijk, dan vond hij het helemaal geweldig. Hij heeft het klimrek nog een laatste keer bezocht, mocht nog een balletje slaan (we hadden braaf muntjes gespaard en konden zo gratis midgetgolfen na het uitchecken).

Eenmaal thuis vlug de auto uitgepakt, de was gesorteerd en de boodschappen opgeruimd. Om vervolgens in het dorp een broodje te scoren en een nieuw voorleesboek voor Dani. Zijn Jip en Janneke boek was uit. Het werd Het Gouden Fiep Boek.
"100 jaar Fiep Westendorp... dat verdient een groot Gouden Boek! Dit heerlijke, dikke Gouden Voorleesboek met teksten van Mies Bouhuys, Han G. Hoekstra en Hans van der Voort staat vol met vrolijke, kleurrijke illustraties van Fiep Westendorp. Met: Van lente tot winter, Pim & Pom – Poezenmanieren, Het geheim van Toermalijn, Rijmpjes en versjes uit de nieuwe doos en Kinderfeestjes.". In mijn optiek een boek met mooi niet te lange verhaaltjes, wat leuke gedichtjes en vooral veel leuke illustraties. Een prima opvolger voor ons voor het Jip en Janneke boek. We kregen meteen de tip mee voor het boek van Annie MG Schmidt 'Ziezo'. Dit zou een prachtige opvolger zijn voor het Jip en Janneke boek. Deze gaat dus op de wishlist voor Dani zijn verjaardag. Want boeken zijn geweldig.

Om de laatste vakantie dag af te sluiten zijn we, na een bezoekje aan ons mam, richting Pukkemuk gereden. Daar kon Dani zich nog even heerlijk uitleven en hebben wij nog genoten van een bord lekker eten. Na thuis nog wat te hebben opgeruimd heb ik me begeven richting de bank, voor American Horror Story. Ik kijk eigenlijk nooit tv, maar voor deze serie ga ik graag even zitten.

Zaterdag
Wij hadden voor vandaag wat leuks in de planning! Naast het opruimen van de vakantie en het boodschappen doen voor morgen. In de middag spraken we af met Nicole, die een toffe actie had in het teken van Steptember. Zij loopt heel september lang 10.000 stappen per dag en haalt zo sponsorgeld binnen voor Steptember. Meer weten en doneren? Kijk dan even hier.

Ik maakte een flatlay met de outfit die Dani aan gaat hebben. Ik verklap vast teveel van wat we gedaan hebben natuurlijk! Maar ik ben nu al dol op zijn outfit. Het t-shirt bedrukte ik zelf op een shirt uit eigen lijn. De rest zijn allemaal items van de H&M. Wat er nog meer mee ging, hou ik nog graag even geheim. In ieder geval ontzettend leuk!
De afspraak stond op Strijp S in Eindhoven, waar Nicole eerder al prachtige foto's maakte en die koos ze nu ook weer als prachtige setting voor een reeks shoots die ze had gepland. Uiteraard was haar dochtertje Fay er ook bij, een van de meisjes waar Dani wel heel dol op is. Na wat wakker wordt problemen hadden deze twee het dan ook weer heerlijk samen. Wat ons betreft een geslaagde dag! Ik kom er uiteraard later nog wat meer op terug met het resultaat.

"Mama, ik ga met Fay trouwen. Binnen 2 jaar"Zondag
Om de week af te sluiten hadden we een dagje Bobbejaanland in de planning, samen met mijn ouders en mijn zus met haar vriend Geert. Vroeger, in de tijd dat ik nog een basisschoolmeisje was, zijn we er ook eens geweest. Met warme herinneringen van toen zijn we weer vertrokken naar Bobbejaanland. Wat me veel opviel was dat er bergen plekken leeg waren, waar duidelijk zichtbaar was dat er ooit attracties hadden gestaan. Ook was er een boel dicht, o.a. in kinderland was er een boel dicht. Iets wat voor Dani erg jammer was. Ondanks zijn lengte (met schoenen 1 meter) mocht hij de attracties van een meter niet in. Dat zou bij de entree net gaan, maar eenmaal binnen scheelde het opeens 5 tot 10cm met de meter beneden! Gelukkig waren er nog wat andere attracties waar hij met veel plezier in mocht en konden we tussendoor afwisselen wie in welke attractie ging.

Ondanks dat het park niet super groot is, hebben wij ons er prima een hele dag vermaakt. Van de Typhoon tot de Monorail en van de Indiana Jones tot aan Kinderland zeg maar. Genoeg te doen voor jong en oud. En wanneer Dani niet mee kon, ging hij met een van de andere ergens anders in. Alleen die King Kong attractie... Die joeg de stuipen op het lijf bij Dani. Het is ook wel een bijzonder grote aap natuurlijk.

Hieronder nog een bewust fout geknipte foto samen met Ome Geert en Dani, waar we aan het wachten waren op de plaspauze-brigade. Op de terugrit naar huis is Dani in een blok in slaap gevallen, vol nieuwe en spannende indrukken.

Hoe zag jullie week eruit?

You Might Also Like

0 reacties