Wat zit er in mijn tas?

september 18, 2016

Weet je nog dat ik vertelde mee te doen aan de 30 day blog challenge van Hare Maristeit? Tot nu toe hou ik me voor dit iedere zondag te doen, wat tot nu toe ook nog steeds lukt (derde blog pas, zo heel spannend moeten we niet gaan denken). Dan ben je met 3 kwart jaar ongeveer door mijn berichten ervan heen. Sowieso, als je graag vrolijke dingen leest, ga lekker bij haar kijken! Zelf ben ik altijd te druk en stiekem een tikje onzeker om te reageren op alle herkenbare dingen en toffe items. Niemand zit te wachten op al mijn reacties natuurlijk, dus hou ik het vaak bij lezen, heel hard lachen en dan weer door scrollen. Anonieme lezer meldt zich, zeg maar.

Mijn tas is ruim de helft te groot voor wat er in zit


Goed. Voor deel 3 van de 30 day blog challenge, als ik braaf het lijstje af ga, kom ik uit bij het 'wat zit er in je tas' onderwerp. Eentje die ik bij tig mensen altijd mega leuk vind om te lezen, ondanks dat ik altijd denk niks bijzonders in mijn tas te hebben. Sowieso, Dani is inmiddels zindelijk, dus geen pampers meer met fancy eigen gemaakt hoesje (die verdient een DIY-artikel, ooit), geen slabbetjes, melkpoederbusjes en flesjes, geen speentjes of wat dan ook. En laat ik nou heel eerlijk zijn. Mijn tas is ruim de helft te groot voor wat er in zit. Eigenlijk moet ik dus nog een nieuwe scoren (en toen zag ik er een en ging mijn schoonmoeder met het gave tasje er vandoor. Dus opnieuw door voor zoektocht tas).


Waar een blik in ieders tas normaal altijd zoveel leuks zegt over iemand, zegt de mijne dat niet zo. Althans, dat vind ik dan toch. Enne, ja ik heb mijn fototoestel weer opgesnord en probeer hem te gebruiken voor betere foto's, zoals deze. Ik mis in ieder geval mijn sleutelbos, die 50/50 in mijn tas leeft en de andere tijd in mijn broekzak. Net als mijn telefoon overigens, want mijn stappenteller staat erop.

Wat zit er dan wel in?
Lekkere bende die foto, hè? Ik geef toe, tijdens het maken ervan was ik op vakantie en daar stond enkel een hele donkere tafel. Dus zocht ik iets lichts voor eronder. Een mini snijplank was het enige wat er was. Proppen!

Telefoon
Mijn telefoon zeul ik overal mee naar toe. Ik werk erop, ik maak afspraken, hou dingen bij, doe inkopen, zet er reclame mee uit en maak er foto's mee (waar ik niet zo goed in ben, zoals je hier leest). En gebruik hem naast met name veel zakelijk, ook nog een beetje privé.

Portemonnee 1
Nummer 1? Ja, die grote links. Die bruine is van mij, daar zitten een berg pasjes in (ik zie dat mijn pasjes portemonnee er niet eens in zit), ID kaart van mij en Dani, passen, geld, bonnetjes, abbo's, foto's, winkelwagen-muntje, reserve septum-tunnel en zelfs een gelukspoppetje. Die laatste kreeg ik ooit, geen idee waar hij voor staat, maar ik heb hem er maar in gedaan.

Paspoort
Die is dus niet van mij, zoals je waarschijnlijk al zal verwachten. Alles moeder ben ik de opperbewaarster van alle nuttige dingen die mee moeten als we de deur uit zijn en zo dus ook het paspoort van Martin.

Autopapieren
Ook zoiets. Of ik nu op de fiets weg ben, met de auto, te voet of zelfs in de bus zit (wat zelden voor komt), die papieren zitten er standaard in. Voor die keer dat je in een fuik rijdt en weer geen BOB-sleutelhanger krijgt natuurlijk. Ik mag overigens ook altijd braaf doorrijden hoor.

Mini badkamerspullen
Even snel als klein kopje samen gezet. Een mini deobusje is ideaal in mijn tas, ik ga er graag opvliegers mee te lijf. Ruik je er lekker niks van. En een mini zonnebrandcrème tubetje. Ik als wandelende tl-buis (een melkfles is serieus te bruin hoor) verbrand al als ik aan de zon denk. Dus ik smeer me vaak in om niet door het leven te mogen als wandelende tomaat.

Portemonnee 2
Dit is Dani's portemonnee. Vroeger was hij van mij overigens. Dit leuke rode portemonneetje met knipsluiting hebben mijn ouders ooit nog gehad als trouwbedankje van ene Marrie en Ger (ik ken ze niet). Als klein meisje leurde ik altijd graag met het schattige ding en nam er mijn centjes in mee om dingetjes mee te kopen. Toen Dani bij Pukkemuk de grijpautomaten had gevonden (de altijd prijs machines) en de ezel bij de Efteling, vroeg hij ook altijd om centjes. Deze ging hij leuren bij ons, zijn opa's en oma's en zijn ooms en tantes. Ons mam had dit portemonneetje bewaart en nu heb ik hem dus weer bij, maar dan met de centjes van Dani. Allemaal muntjes van 50 cent, want al die dingen vragen om 50 cent of een euro. Dani is er ook erg trots op dat hij al centjes heeft. En als opperbewaarster belandde die dus ook in mijn tas.

Zonnebrillen
Of het nu zomer of winter is, ik rij niet zonder zonnebril. Ik heb als klein meisje mijn ogen 3x laten opereren en heb makkelijk last van licht, wind en water. Mijn littekens spelen dan op en dus pak ik graag naar mijn zonnebril ter bescherming. Ik heb zelf een polaroid, die altijd lang heel blijven en het beeld mooi houden qua kleur. Dani koos zijn eigen zonnebril uit bij de H&M en koos voor een zwarte met afschuwelijk geel (ik haat geel) en een Star Wars printje.

Tasjes
Ik heb meerdere tasjes in mijn tas voor als ik ergens iets koop. Al voor de plastic tasjes hier werden afgeschaft had ik er in mijn tas. Ze zijn lekker stevig en kunnen meer hebben dan de goedkope plastic tasjes die ik vaak kreeg. Die blauwe is van de Zeeman en is niet mijn eerste, want als ze kapot zijn krijg je gewoon een nieuwe of je geld terug. Ik ben fan, maar wel van de blauwe natuurlijk. Die rode kreeg ik van een lokale ondernemer.

Camera
Ik heb me wat afgezocht en vond zo weer mijn camera terug. Handig compact ding, mooi niet te zwaar voor in mijn tas. Ik heb mezelf beloofd meer foto's ermee te maken en zo wat betere kwaliteit foto's te schieten. To be continued. Stap 1 is namelijk dat ik hem al bij heb.

Koekjes
Dani lust graag een koekje als we onderweg zijn. Dus heb ik altijd wel een koekje bij in mijn tas, voor als hij onderweg eens iets extra's lust.

En last but not least zie je links nog een stukje van mijn gestreepte tas. Het is al een ouder exemplaar die ik ooit hals overkop op vakantie heb gescoord, nadat de huidige tas van toen het begaf (handvaten braken af en de rits ging kapot..). Sindsdien loop ik al met deze, afgewisseld met een zwarte nepleren voor de winter. Eigenlijk is hij te groot en doe ik hem nogal snel te vol. Dus wordt het nog eens tijd voor een nieuwe tas natuurlijk.

Hope you liked it! Dit was mijn bijdrage aan het 'wat zit er in je tas' onderwerp van de 30 days blog challenge. Hebben jullie ook zo'n artikel?

You Might Also Like

0 reacties